.

Виж резултатите на анкетата: Как бихте реагирали?

Гласували
108. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Шамари

5 4,63%
  • Нещо друго..

84 77,78%
  • Наказания

19 17,59%
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 91

Hybrid View

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia

Re: Как бихте реагирали?

Цитирай Първоначално написано от selens
    Цитирай Първоначално написано от ItalianMafia
    Бихте ли одобрили,ако детето ви пие или пуши?
    Ти нормална ли си ??
    Да попитам пак - ти НОРМАЛНА ли си ????
    Коя майка или кой баща на тоя свят би одобрил детето му да пуши????
    ПРедставям си някой родител как казва на дете си: *Напивай се, пуши си, толкова е хубаво!* ???
    А как леля ми си пуши със дъщеря си,тва не е ли ододбрение да пушиш заедно със 15 годишната си дъщеря???
    не е одобрение, а примирение

оо нз,може би ще го накажа

Повече от фен
    Нашите никога не са ми говорили неща от сорта на "Не вземай наркотици", "Не пий" или нещо подобно.

От както станах на 17 започнах да харесвам вкуса на бирата,но никога не ми е правен проблем.Прибирала съм се пияна,но никой не е разбирал.

Извода е - до човека си е,не до компанията.Била съм в компания изцяло на пушачи,напиващи се в събота вечер и завършвайки вечерта с който им падне (в 7 клас),но това не ме е превърнало в техни копия.Всичко е до човека.Всеки може да се напие - не е проблем,ако не е перманентно.Винаги давам изпитателни срокове,без да го оповестявам.Има ефект.

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Прави ми неприятно впечатление, че в последно време форума се напълни с много спамене по темите, много обиди, осъждания за каквито и да било малки неща, нападки и т.н. - абсолютно ненужни неща. Мислех, че сме тук, за да си помагаме, а не за да се нараняваме и сипем сол наляво и надясно.

По темата искам да кажа, че ще се постарая да се въздържам до максимум от биене и скандали с децата ми. Родителите ми направиха грешката да ме възпитават с много караници, наказания, забрани и обиждания от всякакъв тип. Накараха ме да се почувствам нежелана, а това е най-лошото нещо, което може да си помисли едно дете. Подчертавам - никога не съм пила преди, нито съм пушела, не съм курвентийствала и т.н. И не, че това е бил начина, дори да съм го правела. Разговора е в основата на всичко, единственото ми желание е да успея да спечеля доверието на децата си, успея ли - всичко ще си дойде на мястото.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Ти нормална ли си ??
    ПРедставям си някой родител как казва на дете си: *Напивай се, пуши си, толкова е хубаво!* ???
    А как леля ми си пуши със дъщеря си,тва не е ли ододбрение да пушиш заедно със 15 годишната си дъщеря???
    Не се хили така тъпо и изобщо не си мисли, че си права.
    Цигарите не са божи дар, че всеки един родител да се възхищава, че детето му пуши.
    Нима не знаеш, че когато поствяш граници и забраняваш дадено нещо, човека на когото поставяш тия граници се отдалечава от теб, а няма по-болезнено нещо от това детето ти да се отдалечи от теб.

Вече ако си неспособен да отдалечиш детето си от тези вредни неща, тогава идва момента, в който се примиряваш и щеш, нещеш работиш и даваш пари на шибаното си неблагодарно дете за алкохол и цигари, че даже и сядаш на една маса да пиеш и пушеш с него.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от TheLastAngel
    Зависи на колко е и какво му е пиянството. Ако е започнал/а да пуши няма как да я спра. Ще се крие и пак ще го прави.

Не мисля че с наказания и бой ще се оправят нещата. Не искам скоро да ставам мама .. когато му дойде времето ще помисля.
    Бих се консултирала с психолог ... колкото и да е смешно за някои.Мисля ,че той би се спрвил по-добре от точилаката (примерно)
    Ако мислиш да водиш детето си по психолози, въобще не ставай родител!
    Сама ако не се справяш с него, за какво ти е?
    Ти ли ще го учиш, ти ли ще го възпитаваш, ти ли ще се грижиш за него или някой друг?

Град
    Blondeland
    Ако е момиче и на 13-14-15 се прибере пияно , ще го спукам от бой.
    Майка да удря дъщеря си е в рамките на нормалното .
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Мега фен Аватара на iiirish
    Честно казано колкото и да се поставям в положението, което описа авторката, някак си знам, че ако сега кажа, че ще направя едно, то тогава ще направя нещо съвсем различно. Колкото и да мислим и преценяваме сега, това не може да се сравни с действителната ситуация. Може би не бих удряла шамари, нито бих предприемала наказания. От опит, който са ми прилагали моите родители знам, че нито боя, нито конското помага, до тогава докато не накараш детето само да се осъди за постъпката си. Имало е моменти, когато съм предпочитала един шамар, пред това някой от родителите ми да не ме поглежда, или пред един празен поглед. Но все пак всичко е до детето, ако то няма някъде вътре в себе си чувството наречено морал, то няма да се трогне от нищо.

На повечето приятелки ,които пушат родителите им знаят и само им казват да не пушат пред тях.Вярно по на 18 сме,няма какво толкова да ни кажат и направят,но да виждам момичета по на 14 - 15 години и да пушат с майките си не го приемам!!!!
    не мога и да приема това че на 14 - 15 години изобщо някой пуши!! животът средно е около 70 години,а ние още на 15-та се тровим..някак нереално и неестествено ми звучи...
    не че като съм била на 15 години не сам пробвала и аз,но едно е да пробваш от интерес и от пубертетски глупости,друго е да си купуваш кутия цигари през два дни
    нашите са твърдо против цигарите,а за алкохола нищо не ми казват,защото знаят че не пия много и ако пия не са наливам и не правя простотии- иначе са ми казвали да внимавам какво ми сипват и какво смесвам
    А пък за моето дете- незнам предполагам ,че от по- рано ще сме си говорили за тези неща,а и да не сме няма да го бия може да се скарам,но не и да го бия

Супер фен Аватара на bilqnavod
    О ми нз най вероятно ще поговоря с детето и ще се опитаме да решим проблема като големи хора

абе ще говоя с нег0 .. ак0 няма ефектт ще предприема вече по сериозни меркии

Съвсем наскоро ми се наложи да разбера как моите родители ще реагират......Лятото на едно събиране се напих,обаче наистина стабилно(много е грозно момичетаа не правете като мен)...Наложило се приятелите да ме приберат до вкъщи,защото не съм спирала да повръщам...Прибрала съм се и съм се проаснала на земята и съм се стиснала за корема и татко само дето не отка4ил.....държала съм се така все едно някой ме е наръгал... Сега ми е смешно,ама тогава не ми е било...Та нашите като разбрали каква е работата ме сложили да спя и вечерта се редували кой да ми държи легена,като се събудя да ...връщам...Измъчила съм ги цяла вечер накрая съм повръщала до кръв и нашите вече мислили да ме закарат в болницата, но към 8 сутринта вече си спомням като отидох сама до тоалетана,бях безумно гладна,хапнах,естствено пак повърнах и се чудих какво става...После легнах и пак умрях на леглото и съм спала сигурно 10 4аса..Когато се събудих и татко ми разказа какво е станало ми беше трудно даже да ги погледна в очите и помислих,че съм им изгубила доверието..така де на татко,с майка не се разбирам...Той не ме убиди,не ме наказа,не ме гледаше укорително..прегърна ме и ме помоли този инцидент да не се случва повече и че на всеки му се е случвало.. ..Същата вечер отидох на дискотека и като се върнах и майка и татко ме чакаха будни ...обаче повече дори не близвам алкохол,не само зареди себе си,не искам да тормозя с детски изпълнения и нашите.. Така де не се гордея с историята,дори се чудех дали да я напиша,но се гордея с нашите...Не са перфектните родители,но ми харесва,че ми дават свободата да греша и сама да разбирам как стоят нещата...И най-важното е че все още им имам доверието на баща ми..

Иначе аз бих се държала по същият начин..не се сещам за по-възпитателно поведение и в същото време детето да се чувства разбирано и обичано,въпреки грешките..Видях изказване от сорта на ,,Аз боклуци в къщата си не искам,, Мацка,не вярвам,че не ти се е случвало да се издъниш понякога Ако е инцидентно,това не значи че си боклук..

Ти нормална ли си ??
    Извинявай много в съседния блок има едно момче, 96 набор е .. Седи пред входа му с баща му пие бира и пуши..
    Според техните е по-добре да не се крие, докато пуши или пие..
    За тях това е правилното, а относно него, той е буклук..

А аз като родител, ще гледам да възпитам детето си така, че да не си помисля за тези неща..
    По-красиво е да си един добър спортист, отколкото един тъп, прост пушач, а ако случайно пропуши или пропие
    - бой!

Точно заради максимата с боя, доста от пушещите тийнейджъри се крият.
    Ако е на 13-14, не бих реагирала кой знае колко добре... но няма да очаквам и да спре само заради мен. Някак би било глупаво да смятам, че ще разполагам с тялото на детето си, докато свят светува.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Бургас...и още нещо ;]
    Ако е момче ще си поговоря с него,а ако ми отвори уста бих му ударила един силен шамар....Ако е момиче ще я накажа и ще я лиша от любимите и неща..Ще поговоря с нея след наказанието...НИКОГА не бих я ударила,защото момичетата са най-скъъпото нещо за една майка

Грешиш. Майките (поне някои) повече милеят за момченцата си.
    А пък и когато имаш деца, ще видиш, че и двете ще са ти скъпи.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Бургас...и още нещо ;]
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Грешиш. Майките (поне някои) повече милеят за момченцата си.
    А пък и когато имаш деца, ще видиш, че и двете ще са ти скъпи.
    да така е каквото и да е,ккогато го вземмеш на ръце за първи път тръпката е голяма и не може да не се разплача,и не само аз а и всяка друга майка

ще се опитам да поговорим.шамари,наказания ,те не помагат защото забранения плод е най-сладък и детето ще продължи с лошите навици скришум.

Разговори още от много ранна възраст...
    Много по лесно е да предотвратиш пропадането на детето си отколкото да го вразумиш после....
    Но си е до човек. Всички в къщи пушат, приятелките ми също, но аз не пропуших защото така реших аз! Не мама, не тати...
    Сега наперените ми дружки станаха на по 20 и се мъчат да спрат да пушат, но...

Град
    Враца
    Зависи от пола и от годините на детето.
    еlsy

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Зависи от годините. Но ще гледам още преди това да сме обяснили всичко за наркотици, алкохол и цигари.
    Абсолютно същото отношение имам по темата.
    С наказания и бой далеч не се стига.
    +
    То се започва от малък. Ако тогава не съумееш да го вразомиш после к'вото и да правиш няма да стане.

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

Ако детето е ми е малко 13-14-15 сигурно първо би яло бой ако разбера (особено за пушенето се съмнявам силно да не го усетя и с 200 парфюма да се залееш за непушача си вони) и после сигурно ще водим дълъг и сериозен разговор как това се забранява. Може да не го спре напълно, но със сигурност ще ограничи по-малко от колкото "Хайде, на мама да пушим заедно на терасата". Ако е малко по-голямо 16-17-18 и нагоре сигурно тая беседа вече ще сме я провели и въпреки всичко ще настоявам пред мен да не се пуши и да няма пиянски изпълнения най-малкото от уважение.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

То си зависи от детето.
    Първо ще опитам да поговоря с него.
    Ne poznawam chowek ,koito me obicha

не съм чела коментарите,но например преди няколко седмици с майка ми си говорехме и тя каза,че дори и да пуша,тя няма как да ме спре ,защото не ми ходи постоянно след гъза за пиенето-не е хубаво всяка ве4ер да пиеш и особено да се напиваш , ама тва 4е си пийваш отвреме на време мисля,4е всеки родител го знае ама също знае 4е всеки тийн тва го прави и няма нищо лошо-напимер има други работи които са много по вредни от 1 бира ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си