- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Как бихте реагирали?
Чак да го бия, не. Но ще го лиша от компютър и телефон, например. От храна и пари - не. Но пари в такива количества, че да не му стигат да цигари и алкохол.
I'm inlove with a criminal...
Не одобрявам боя и наказанията като "възпитателни методи". За боя съм съгласна да се прилага до 7 годишна възраст максимум и то в най-лека форма, нататък е безпредметно. Преди тея неща да се случат, ще се погрижа да познавам детето си възможно най-добре, а ако ме постави пред свършен факт вече, ще си спомня какво съм правела аз на неговата възраст и как е реагирала майка ми.
Възпитателните периоди не трябва да се изпускат при децата, но в никакъв случай начин на възпитание не трябва да е боя или наказанието. Трябва да си приятел с детето си, а не то да ти има страх, но да се крие и да прави всичко напук.Трябва да споделя всичко с теб и да не го е страх, че ще го набиеш или лишиш от нещо. Просто да се изправи пред теб и да каже "Мамо/тате, аз направих еди какво си". Естествено мама или тате трябва да обяснят, че не е правилно и не е хубаво и при правилен подход да го накараш да спре да го прави.
Да обичаш значи да страдаш!
Разбира се, че ако се случи 1-2 пъти ще поговорим и ще се разберем.
Ако пие, значи нещо не е в ред и ще пробваме да го изгладим.
Не знам, ако е пълен/лна отличник/чка , ако си учи - няма да го закачам, стига да не започне да си вреди на здравето.
Не знам, методите за възпитание, на които съм привърженик нямат много приложение май.
Залагам на образованието, на науката . Ако едно дете от малко е запознато с вредите от алкохола и цигарите (което включва пускане на клипчета с гадно съдържание) трябва да има много сериозна причина да започне да пуши/пие. А се надявам моето да няма такава.
Така де, не мисля, че ще ми се случи такова нещо, пък и да пробва, каквото и да прави - аз ще съм дала цялата информация за вредата, то да прави каквото прецени за добре.
И аз съм пушила, и аз съм пиела, и трева съм пушила.
Надявам се като родител да си спомня колко и на мен ми е било мерак да пробвам.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
В грешка си. Инфото помага до някъде. От опит знам.. ако си нежелан и без приятели, ако си сам и нямаш никой дори да имаш най - добрите родители, обкръжението влияе 2 пъти повече. Родителя може да ти е най - добрия приятел и все пак това не стига. Ако си сам ще се побъркаш, това е много по - силно от гадните клипчета. Ако искаш ми вярвай, аз си знам за съжаление. Пък вие си бийте децата - да се крият, че ги е страх от майка и татко...Първоначално написано от YouDontKnowMe
Жицата, жицата на тролея, вървя под нея, пуша и се смея..
Все пак няма да е много малко за да пуши. Сто процента ще съм обяснила колко е важно да си пази здравето и как пушенето е пак един голям разход, и в наше време само простите хора пушат. Което горе долу си е така, много на нашата възраст пушат но моите родители и родителите на приятелите ми които са интелигентни хора не пушат.
След това, ако съм направила всичко по силите си за да ги спра от пушенето и те все пак почнат, какво мога да направя? И аз и вие много добре знаете че лесно ще се скрият, пари ще си намерят и да ги спра, начини винаги има.
За пиенето, мисля че като станат на 14 ще им давам ако искат да пият по една бира по време на вечеря. Мисля че ако знаят че им разрешавам да пият, но в умерени количества е по малко вероятно да излязат да се напият. Пък и да го направят, деца са все пак. Трябва им забавление. Стига да не се качват в колата на някои пиян и да не карат докато са пили и ако са момичета да не се върнат в къщи бременни на 16 години, на дали ще е чак такъв проблем.
На 14 е много късно. Те на 13 почват да пият, няма да знаят кво е шсе напият и ще паднат някъде на улицата. Според мен от 11-12 годишни трябва да им се дава по малко.Първоначално написано от FataMorgana
Ако всички майки бяха като теб 2/3 от тинейджърите щаха да са по - разумниПървоначално написано от miminko
Не напълно, но достатъчно.
Точно. Най - неприемливият метод е наказанието.. така ако случайно родителя успее до някаква степен да накара детето да прави каквото каже ще е не, защото детето е разбрало, че това ще му навреди, не е хубаво и т.н., а защото мама така каза. Пък мама като я няма, я няма да каже, че не трябва. Но ако му останат в съзнанието думите на родителя, ефектът ще е много по-голям. И естествено - не напълно.
Да, ама е по - добре мама да знае, то пак да си прави напук.
Без алкохол няма купон...не бих спряла детето...нека да си пие като му е кеф а пък когато прекали и се омаже...следващия път да му мисли ... човек най- добре се учи от грешките си ...... колкото се отнася до цигарите... нека си пуши, там не се меся...колкото и тъпо да звучи е така. Аз лично пуша и са ме хващали не веднъж. Последиците? -ужасяващи... а спряла ли съм? НЕ!Не казвам, че бих подкрепила а напротив...но в крайна сметка не в тая възраст вече не са малки деца трябва да правят избор и да са самостоятелни до колкото е възможно.
![]()
Ще постъпя като майка мминезнам как го направи тази жена ,но сега нито пия нито пуша (саммо като видя алкохол и то спиртен ми се гади)
Не съм майка,но бих реагирала по-следния начин : ще поговоря с детето си ще му купя цигари и алкохол и ще го накарам да пие и пуши пред мен,отколкото да се напива,като свиня и да се излага по улиците. Нали знаете,че забранения плод е най-сладък.![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Ами като начало бих направила всичко възможно детето ми да не стига до такива излагащи за самото него сцени.
Но, какво да напавя-бих го сложила да си легне. Като се събуди на другата сутрин и е полу-живо от махмурлук, главоболие и кашля като магаре бих поговорила съвсем нормално с него-без обвинения и крясъци.
В крайна сметка, всеки е минал по този път с напивания и цигари и други неща, и когато родителя действа меко, а не със забрани, наказания, заплахи и крясъци, нещата се получават.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Ще поговоря единствено- а то вече само ще си реши какво точно да прави. Според мен ако тръгна да забранявам или наказвам, ще го прави напук- защото всички знаем, че забраненото е най- сладко. Е естествено няма да ми е приятно да пуши и пие- но всеки преминава през това. И аз пушех (силно казано 1-2 месеца) просто седнаха поговориха с мен, казаха ми ако сама преценя, че за мен това е добре да продължавам да си пуша, нито са ми се карали, нито нищо и може би точно това, че не са ме наказали или пък спрели джобните ме е накарало сама да се откажа.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
за първо време ще се опитам да говоря с детето като човек пак ако продължи тогава по сер нерки ще се вземат ...