Цитирай Първоначално написано от FataMorgana
Все пак няма да е много малко за да пуши. Сто процента ще съм обяснила колко е важно да си пази здравето и как пушенето е пак един голям разход, и в наше време само простите хора пушат. Което горе долу си е така, много на нашата възраст пушат но моите родители и родителите на приятелите ми които са интелигентни хора не пушат.

След това, ако съм направила всичко по силите си за да ги спра от пушенето и те все пак почнат, какво мога да направя? И аз и вие много добре знаете че лесно ще се скрият, пари ще си намерят и да ги спра, начини винаги има.

За пиенето, мисля че като станат на 14 ще им давам ако искат да пият по една бира по време на вечеря. Мисля че ако знаят че им разрешавам да пият, но в умерени количества е по малко вероятно да излязат да се напият. Пък и да го направят, деца са все пак. Трябва им забавление. Стига да не се качват в колата на някои пиян и да не карат докато са пили и ако са момичета да не се върнат в къщи бременни на 16 години, на дали ще е чак такъв проблем.
На 14 е много късно. Те на 13 почват да пият, няма да знаят кво е шсе напият и ще паднат някъде на улицата. Според мен от 11-12 годишни трябва да им се дава по малко.