.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Hybrid View

лична карта

Предварително се извинявам ако има такава тема или пък ако темата ми не е за тук,просто ми дайте линк или я преместете
    ... та ,бихте ли ми казали какви документи ми трябват ,за да си изкарам лична карта,къде трябва да отида първо и такива неща,всички подробности ,ако може ...благодаря предварително

много ти благодаря

Да не отварям нова тема,да попитам,колко струва смяна на снимка на лична карта?
    И на колко години като станеш е задължително да си я смениш или няма такива неща?
    А и при кражба на лична карта,какво се прави,заплаща ли се примерно като при загубена?

ами виж в тоя линк дето го даде Battlescarred.Там мисля че мярнах нещо по въпроса ти

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от chaos_
    И на колко години като станеш е задължително да си я смениш или няма такива неща?
    А и при кражба на лична карта,какво се прави,заплаща ли се примерно като при загубена?
    Да, заплаща се при вадене на нова карта. Снимката се сменя като изтече картата.

Голям фен Аватара на InloveAgain
    Град
    in Wonderland .. (:
    Сега нали се изкарват като станеш на 14 ,а като станеш на 18 вече се вади друга.. и тогава вече и снимката май се сменя.

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от InloveAgain
    Сега нали се изкарват като станеш на 14 ,а като станеш на 18 вече се вади друга.. и тогава вече и снимката май се сменя.
    Сега се изкарват на 14,после на 16 и после на 18...
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Не се вади нова на 16.Личната карта извадена на 14 години важи до 18 години.Ако си я изваждаш на 14 не плащаш нищо.Трябва да я извадиш 1 месец след като си навършил/а годините,иначе ти пишат акт,ако нямаш друг документ за самоличност(пастпорт).Осве да си извадиш снимки трябва да попълниш заявление,но кажи че имаш паспорт(става по-лесно,иначе трябва да вадиш удостоверения и т.н.).Мисля че е това...Дано да съм била полезна

Май ти трябват само мама или тате и акт за раждане.. не помня.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Днес като влизахме на стадиона, 1 пич не си носеше личната карта (защото няма такава ) и щяха акт да му пишат

Относно последния пост, не съм сигурен дали трябва родител, защото един приятел си извади сам. (2мата бяхме)

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от m1nich3t0
    Не се вади нова на 16.Личната карта извадена на 14 години важи до 18 години.Ако си я изваждаш на 14 не плащаш нищо.Трябва да я извадиш 1 месец след като си навършил/а годините,иначе ти пишат акт,ако нямаш друг документ за самоличност(пастпорт).Осве да си извадиш снимки трябва да попълниш заявление,но кажи че имаш паспорт(става по-лесно,иначе трябва да вадиш удостоверения и т.н.).Мисля че е това...Дано да съм била полезна
    Кви глупости говорите. Не се изкарва БАШ първо на 14, после на 18, все едно някакви писани задължителни правила.

Просто е желателно след 14 годишна възраст да си изкараш лична карта, а след 16 - задължително.
    Валидността на картата е четири години, демек може да я изкараш на 15г., после чак на 19г. отиваш да си вадиш нова и тва е.

На всякъде се плаща. Все искат парички я за тва, я за онова, я за не знам си ква квитанция, я за не знам си ква бележка, я за не знам си ква услуга...

psychopath, приятеля ти ако е бил 18г.+ тогава значи си е извадил карта сам.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Кви глупости говорите. Не се изкарва БАШ първо на 14, после на 18, все едно някакви писани задължителни правила.

Просто е желателно след 14 годишна възраст да си изкараш лична карта, а след 16 - задължително.
    Валидността на картата е четири години, демек може да я изкараш на 15г., после чак на 19г. отиваш да си вадиш нова и тва е.

На всякъде се плаща. Все искат парички я за тва, я за онова, я за не знам си ква квитанция, я за не знам си ква бележка, я за не знам си ква услуга...

е на мен ми беше съвсем безплатна.Единствено 50 ст. там за некфи листчета които ми трябваха за картата.Глоба не съм сиг дали се плажа и ако да,кога.Само знам,че е безплатно от 14 до 16 годишни

Аз навърших 16 преди 6 месеца някаде, ама още нямам лична карта. Тези дни мисля да ходя да си изкарвам. Като отида в РДВР ще ме глобят ли затова, че не съм си я изкарала на време?
    100 години всяка нощ валеше
    като бебе ти до мене спеше..
    100 години време ни делеше
    колко малко ти до мене беше.... ;[

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Dundy
    Цитирай Първоначално написано от cherinka

Навсякъде се плаща. Все искат парички я за тва, я за онова, я за не знам си ква квитанция, я за не знам си ква бележка, я за не знам си ква услуга...

е на мен ми беше съвсем безплатна.Единствено 50 ст. там за некфи листчета които ми трябваха за картата.Глоба не съм сиг дали се плажа и ако да,кога.Само знам,че е безплатно от 14 до 16 годишни
    нищо безплатно на тоя свят не е безплатно.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от milan4eto
    Аз навърших 16 преди 6 месеца някаде, ама още нямам лична карта. Тези дни мисля да ходя да си изкарвам. Като отида в РДВР ще ме глобят ли затова, че не съм си я изкарала на време?
    Не.

Лелеееее кви глупости прочетох. Миналия месец хоих си я вадя.
    Лична карта се вади до 1 месец след навършване на 14-годишна възраст. Ходи се в дадената обчина, за да се извади удостоверение за постоянен адрес,което се купува от книжарницата, след това в РПУ и това е. ЗАДАЛЖИТЕЛНО с един родител, а може и двамата, както искаш, и се плащат там едни марки за удостоверението, и после още едни глупости, некъде 8-9лв излиза всичко. Носиш си само 2снимка и акт за разждане, а може и удостоверение за постоянен адрес, което се купува от книжарницата, а може и в общината да ти го дадат, зависи.

Упс забравих, относно, кога се вади нова лична карта.
    Когато ти излезе първата на нея ще пише до кога важи. И 1-2 месеца преди изтичането на срока, отичаш да си извадиш нова, тогава вече може да си смениш снимката.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Evanescense
    Лична карта се вади до 1 месец след навършване на 14-годишна възраст. Ходи се в дадената обчина, за да се извади удостоверение за постоянен адрес,което се купува от книжарницата, след това в РПУ и това е. ЗАДАЛЖИТЕЛНО с един родител, а може и двамата, както искаш, и се плащат там едни марки за удостоверението, и после още едни глупости, некъде 8-9лв излиза всичко. Носиш си само 2снимка и акт за разждане, а може и удостоверение за постоянен адрес, което се купува от книжарницата, а може и в общината да ти го дадат, зависи.
    не е вярно това за 1 месец след навършване на 14.Аз съм на 15 почти и и аз преди 1 мес си извадих.До 16 не е задължително след това е

Цитирай Първоначално написано от Dundy
    Цитирай Първоначално написано от Evanescense
    не е вярно това за 1 месец след навършване на 14.Аз съм на 15 почти и и аз преди 1 мес си извадих.До 16 не е задължително след това е

сестра ми си я извади на 16, попринцип има глоби, тва не значи обаче че зад ще те глобят

abe to nali ve4e i na 14 se vadat az daje imam odi6 u raqnnoto i gotoo

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си