Причината да се рег-на в тийн-форума е, че четейки темите виждах колко неадекватни и понякога грешни съвети се дават понякога за очевадно ясни проблеми. Неадекватни защото ако от думите на автора личи, че на гаджето му не му пука за него, а някой го съветва ‘да се бори за любовта си’ /сериална фраза/ то този съвет само би продължил страданията на автора и би задълбочил проблема.
Ник-а ми НеЗаПознат измислих с презумцията, че ще говоря като незапознат с цялата ситуация човек т.е. съдейки само по думите на авторите, което понякога е крайно недостатъчно, а понякога и грешно. Мъчех се да съм напълно обективен и директен, но май не успявам. Някои ме мразят, а на 2-3 пъти ме нарекоха г-н Романтика - явно с подигравателен или саркастичен тон, което никак не ме обижда. Нямам право да се обиждам защото и на мен ми е трудно да се погледна отстрани и да се видя през вашите очи. Така би трябвало да разсъждават и авторите на темите - ако коментарите са подигравателни - дали сте повод. Не че няма хора, които не се подиграват с всичко и всички, но никак не е трудно да ги игнорираш. Лично аз се отнасям сериозно с темите, които ми звучат сериозно. Как да се отнеса към тема като “ лъскам по 4 пъти на ден, а сперма няма и няма...” или “ малкия е 22 см - помогнете”.
Друг тип теми са авто-рекламните теми: “Имам много хубави цици - всички тях гледат ...как да направя така че да не ме гледат” или “Свалят ме по 2-3 момчета едно временно - ХЕЛП” или “Всички ми завиждат и ме мразят защото съм най-готината” ....без коментар.
Да не говорим, че има теми в които и да искаш не можеш да дадеш адекватен съвет. Примерите във форума са много - повечето са копирани в МИДАТА, но обобщено мога да формулирам следните типове теми: Теми тип - кажете ми какво искам:“Има две момчета - единия ме обича, а другия го обичам - кой да избера ?” Теми тип - осрах се яко - как да се избърша така, че да не личи :
“Той ми предлага 3 пъти , аз му отказвах 3 пъти, сега вече разбрах, че го харесвам, но той вече не ми предлага - ХЕЛП- как да си го върна ?!” Теми тип - три пъти го режа това въже и все късо:
“Харесвам едно момче и той ме харесва. Аз се правя на недостъпна, но той не ми предлага. Правя се на непукистка - пак не ми предлага. Правя се, че не го харесвам -пак не ми предлага. Ако го набия дали ще ми предложи ?! “ Теми тип - нищо не става но за сметка на това аз пък нищо не правя:
“ Мен не ме харесват. Толкова съм готин, скромен, надарен, сексуален а никой не ме забелязва ... докато си седя на балкона в къщи. ХЕЛП ! Теми тип - мазохистка съм:
“Гадно ми е с него но не мога без него. Какво да направя - ХЕЛП” Теми тип - ясновидци :“Оф май ме харесва/изневерява/ - как да разбера ...”
Мога и да продължа, но няма смисъл - разбирате ме.
Днес за пореден път се уверих, че никой не е склонен да приема съвети, които не съвпадат с неговото мнение. Мразя да цитирам себе си но в едно мнение написах приблизително следното: Ако човека приема само мнения, които съвпадат с неговото - не виждам защо пуска тема ?!
Ако човека разсъждава правилно - няма да има проблем - ако има проблем - не разсъждава правилно. Ако не разсъждава правилно - всички мнения, които съвпадат с неговто също не са правилни.
Е как да помагаме със съвети като всеки си прави каквото иска. Понякога се чувствам идиотски защото се мъча да му покажа че е в грешка, а той/тя ми вика - ами обичам го.
Надявам се с по-дългото си изложение успях да ви обясня какво точно искам да ви попитам.
Ако имате мнение или форума ви е помогнал да решите свой проблем или да прогледнете образно казано - ще се радвам да споделите.