Първоначално написано от
teen0987
Имам един въпрос свързан с вагиналните гъбички.
Вазможно ли е без лечение да изчезнат сами и ако не се приложи лечение в колко от случаите довеждат до нещо по-серозно?
Случаят е следният: бях още девствена тогава, с приятеля ми се натискахме, бяхме голи и той само си отърка пениса в мен, нищо повече. Още същата нощ не можах да спя от адски сърбеж. Около входа на влагалището бях много подута и зачервена, а сърбежът беше побъркващ. Имах типичното бяло течение за гъбички, с парченца. През ноща четох за промивка със сода бикарбонат и си направих такава. След няколко дни ми мина. Но също и бях забелязала, че пенисът на приятеля ми е странно зачервен.
След време го направих с това момче и след няколко пъти секс отново се появиха гъбичките, този път обаче сърбежът не беше толкова много. Казах на майка ми какво става и тя каза, че ще ме заведе на гинеколог, че и тя е имала гъбички, но така и не го направи. На мен ми мина и този път. Мина повече от година, аз вече имам друг полов партньор. Не са ми се появявали пак гъбичките, само от време на време имам бяло течение, което наподобява... не знам, нещо като желе, безцветно е и в малки количества.
Но въжможно ли е да са ми минали изцяло гъбичките? Чувала съм, че щом се заразиш оставаш носител. И наистина ли може да е станало от това отъркване просто? Аз съм маниак на тема чистота и хигиена, така че проблема не може да в хигиената.
И ако той ми е лепнал гъбички, то кой знае какво друго още, бил е с доста момичета преди мен и знам, че не с всичките е използвал презерватив.
Момиче на 19 години