- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Пари за учебници
Майка ми чула от нейна приятелка, че учебниците по езиците (в езиковите) са много скъпи.
Аз също чух какви ли не суми. Като започнем от 70 лв. та до 200..
Някой може ли да ми каже колко г/д струва един учебник ?
И спря да се върти за миг земята..
в ред ли си 70-200 кинта за един учебник..
тва са пълни глупости бе![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Преди две години едно момиче влезе в немска паралелка.Купи си учебник и учебна тетрадка - 80лв.
Сега не знам.
Ще видим.
Е,то се знае,че пак ще са скъпи,но коолкоо..
миналата година бях 8 клас и комплекта ми съдържаше два учебника на различни нива към тях имаше две учебни тетрадки със CD (по френска система няква,смисъл нe бяха български) и една граматика на български автори.Всичко тва беше 95лв,но наистина,факт е ,че всяка година измислят различни работи,пък и зависи къде учиш![]()
ем тука в езикова разбрах че ще се събират предварително 100 лева за учебник по езикаа ама тваа май се вклучваа учебник + учебна + СД+тестовее
Bitch! >.<![]()
Питай чичко Гугълтам може и да намериш нещо конкретно.
![]()
Повечето учебници по чужди езици (аз само за тия по АЕ знам де..;д) са доста скъпи.Зависи и от учебника,но аз за учебници по АЕ за частните уроци,на които ходих давах по около 50лв.![]()
Нищо чудно,а и сега от тази година гимназиите са по нова програма![]()
благодаря за отговорите![]()
И спря да се върти за миг земята..
Когато бях 8 клас,по немски учебника ми беше 40лв и учебната тетрадка също 40 лв. Имаше CDта в тях.Зависи с коя програма ще учите.![]()
По Испански учебник + учебна тетрадка ни е 50 или 60 лв.
По Английски пак е толкова някъде.
Аз се бях разбрал с наще, сам да си купувам учебници, продавах старите и купувах нов, но никога не си купувах всички учебници, само по профилите![]()
В 8 клас за 4 учебника с учебни тетрадки и някви СДта към тях по английски платихме около 120 лева.
Учебникът за 10 клас, който ни искаха беше Gold FCE и той струваше около 70 лева (пак със учебна тетрадка и СДта).
The principles of lust are easy to understand
Do what you feel - feel until the end.
The principles of lust are burnt in your mind
Do what you want - do it until you find love.
![]()
Абе моите по немски бяха 30 лв. учебник и учебна тетрадка .. Едва ли ще ти вземат повече от 50
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
максимум 50 лева с учебници,учебна тетрадка,помагала
но принципно всеки може да си вземе и втора ръка
продават ги ;]
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
малко са учебниците които не могат да се вземат втора ръкаПървоначално написано от vampire_girl_
;]
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Учебник и учебна тетрадка по АЕ бяха към 30-40 лв. Чак 200лв да са не ме се вярва![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Ако парите са проблем може да вземеш от някой учебника и да си го преснимаш. Колкото и да е нелегално все пак сме в България, и не вярвам някой да ти направи проблем.
200 страници * 5 стотинки = 10лв
Eddie, къде по дяволите видя преснимане за 5 стотинки?Аз за по-малко от 9 не съм виждал.
1 учебник за 200 лв? Та ти в оксфорд ли?
Миналата година учебната и учебника ми излязоха около 80 лв. Тази година учебникът по английска литература е 40 лв. Все пак съм в езикова. Но чак 200 лв...
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
В моя град знам две книжарци където снимат по 5 стотинки и аз само там ходя
абе ти тъп ли си за първи път тази година ще ги издават учебниците по новата програма, как да си ги земеш втора ръка.. аз попринцип от 1ви до 7ми клас давах около 120-130лв. за учебници, докато приятелите ми по старата програма даваха макс 30 лв. за всички учебници така че си прави сметка колко ще ни струва особено в осми клас !!!Първоначално написано от DjBaloon
пууууууууууу амма че твърдоглави хора ...
Зависи от учебника но не мисля че има за повече от 50лв учебник и там вече учебната тетрадка да е макс. 30 лв и ето ти ги 80лв но тези 200лв за които говориш за някаква космическа сума за учебници ако ще и от Китай да ти ги пращат
There is no right or wrong, only fun or boring
абе то ако ги пращат от Китай ще са няколко стотинкиПървоначално написано от Sladurcho
![]()
![]()
![]()
..
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]