.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39

Тема: Прегледи

Hybrid View

без направление от 20 до 40 лева . противозачатъчните не са много одачен вариант получават се мн лоши ослушнения като например обилно кръвотечение и трябва да се вземат мерки в най - лошия случай се стига до операция . разбира се не на всеки действат така но на доста хора се е случвало . ако не искаш майка ти да разбере по - добре не рискувай. презервативи и това е , а и с противизачатъчните пак не е сигорна работата .

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Цитирай Първоначално написано от Six
    Да аз бях по линия ЗК и тези 40 лева бяха за цитонамазка и още нещо.
    В такъв случай си проси жалба до РЗОК/НЗОК и БЛС за гаврата с пациента. Не трябва да заплащаш допълнително за услуга, която ЗК покрива!
    Благодаря на калпазанка за забележката. Говорих с майка си и тя каза, че цитонамазката не сме заплащали, но така и не разбрах кое точно платихме .
    The principles of lust are easy to understand
    Do what you feel - feel until the end.
    The principles of lust are burnt in your mind
    Do what you want - do it until you find love.

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    а защо не поискаш от личната си едно направление за гинеколог?Така ти излиза без пари.
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Цитирай Първоначално написано от saygoodnight
    кво речи ? ти на колко сии авторке драга? /нито те обиждам нито нищо не вземай това мнение като обида просто питам /
    Според мен не е чак на 13. Поне 16 има, така както говори. Грамотно

До авторката... Хващаш мишката отиваш в Google, търсиш болница и номер съответно, после хващаш телефончето, звъниш, питаш колко ще струва, те ти казват, приготвяш си парите, излизаш, отиваш на прегледа, плащаш и готово.

Град
    неизвестно
    И..аз ко ?

Супер фен Аватара на Amateur
    50 лева е прегледа почти навсякъде в частните..

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Amateur
    50 лева е прегледа почти навсякъде в частните..
    Тц.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Хасково

Re: Прегледи

Цитирай Първоначално написано от Nail
    Знам, че въпросът ми не е особено умен, но предпочитам да питам, отколкото да си правя сама догадки.
    Предстои ми да започна полов живот. Преди това обаче, ми се иска да посетя гинеколог, за да бъда напълно сигурна, че всичко е наред. Освен това бих искала и в началото да не се притеснявам и за нежелана бременност, та ми се искаше да ми предпишат и някакви противозачатъчни - поне докато свикна. Знам, че воденето на постоянен полов живот е отговорност и искам да предотвратя възможни усложнения.
    Проблемът е в това, че говорих с майка си, под предлог че имам бяло течение, да ме заведе на гинеколог. Не се получи - тя ми каза, че и личната ми лекарка може да се справи с този проблем.
    Та, ако отида без направление и без родител (не съм пълнолетна).. колко горе-долу пари трябва да си приготвя за прегледа и дали изобщо генелокога би го извършил без присъствието на родител.
    Благодаря за отговорите!
    Ако искаш да се прегледаш на гинеколог просто профилактично няма нищо лошо. Каваш на майка си, че се притесняваш от това бяло течение и не искаш някаква си там лекарка дето не е със специалност гинекология да ти се бърка в нещата и искаш да отидеш при гинеколог и това е. Едва ли майка ти няма да ти позволи.. Все пак се отнася до здравето ти. И защо трябва да даваш грешни пари за частник? Като можеш безплатно да се прегледаш с направление.. А за противозачатъчните.. По- добре ползвай презерватив. Ако си от много време с това момче и си сигурна, че след като му пуснеш няколко дни след това няма да скъсате и че ще сте заедно още дълго време, тогава си ги взимай.. Защото те не са просто някакви си хапчета, които да пиеш и да спиш с различни момчета.. Те са когато си сигурен в партньора си, даже бих казала, че е най- добре женени двойки да ги ползват... Докато си млад най- добре ползвай презервативи. Аз също пия противозачатъчни и аз съм на 17, но с приятеля ми сме заедно от 2 години и както вървят нещата скоро (следващата година) като станем вишисти ще заживеем заедно... Прецени си самичка. Не искам да се меся в твоята преценка, а просто давам съвет като на приятел. Успех и умната и най- вече да се пазиш когато започнеш да водиш полов живот

Град
    Хасково
    ^ Мда, след като е непълнолетна е редно на амбулаторния лист да се подпише майка й. НО това е, ако прегледът е по линия на ЗК. Ако кихаш на частно, надали ще е проблем, че мама не е с теб.

Моята майка също е наясно, че водя полов живот и аз най- редовно си ходя на профилактични прегледи, но винаги с направление. Никога не са ме питали майка ти къде е или родител или нещо от този тип.. На амбулаторния лист аз се подписах. Само последния път майка ми дойде като ходихме на частно и ми взеха 20 лв, ама незнам дали ще искат и там родител?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    t1n4e7o, подразни ме изказването ти, че едва ли не личните лекари са некомпетентни и едва ли не освен да раздават направления, друго не правят.
    Ако искаш да се прегледаш на гинеколог просто профилактично няма нищо лошо. Каваш на майка си, че се притесняваш от това бяло течение и не искаш някаква си там лекарка дето не е със специалност гинекология да ти се бърка в нещата и искаш да отидеш при гинеколог и това е
    По тая логика като не е със специалност АГ, не трябва да ти взима и цитонамазка, което не от вчера или онзи ден (!!!!) влиза в задълженията на ОПЛ!
    А това, че се подписваш ТИ на амб лист, не е много за хвалене. Можеш да изядеш хляба на човека, затова подобни работи не се казват.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    под криВата ти ^^
    Цитирай Първоначално написано от marsella
    Цитирай Първоначално написано от l0lz
    Приготви си- "загубване на девствеността" и може да не ти земе пари..
    .....

Град
    Хасково
    t1n4e7o, подразни ме изказването ти, че едва ли не личните лекари са некомпетентни и едва ли не освен да раздават направления, друго не правят.
    Ако искаш да се прегледаш на гинеколог просто профилактично няма нищо лошо. Каваш на майка си, че се притесняваш от това бяло течение и не искаш някаква си там лекарка дето не е със специалност гинекология да ти се бърка в нещата и искаш да отидеш при гинеколог и това е
    По тая логика като не е със специалност АГ, не трябва да ти взима и цитонамазка, което не от вчера или онзи ден (!!!!) влиза в задълженията на ОПЛ!
    А това, че се подписваш ТИ на амб лист, не е много за хвалене. Можеш да изядеш хляба на човека, затова подобни работи не се казват.

Аз не съм казала нищо против личните лекари, а просто да изтъкне тази причина пред майка си... Не съм казала че той няма да може да й помогне.. Капиш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си