- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Гимназия в Пловдив
Тази година съм в 8 клас и уча в езикова гимназия,но искам следващата учебна година да се преместя в Пловдив или Стара Загора.Има ли гимназия в която мога да изучавам стоматология, знам че ще трябва да държа приравнителен изпит по билогия и химия..ноо.. просто миналата година сгреших с езиковата
![]()
Ако няма таква гимназия ми кажете някоя езикова гимназия в Пловдив..рових се из нета намерих някои,но искам и вашето мнение,защото от по-малък в по-голям град и новото училище... ще ми е трудно .. така че давайте предложете добри гимназии![]()
учи си в езиковата гимназия и си трайкай. като дойде време след 12 клас ще кандидатстваш за стоматология. сега няма никакъв смисъл да учиш това, малка си...
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
OK... а няква езикова гимназия тогава![]()
ами зависи какъв език учиш. и къде предпочиташ Пловдив или Стара Загора ?
Пловдив ..
1 език английски![]()
ами в такъв случай руската или английската,но аз лично ти препоръчвам руската. А всъщност кой е втория ти език ?
немски,но 3 години учих руски ..![]()
Тази година завърших ЕГ "Пловдив" ( Английската гимназия ) .Образованието си беше на ниво,но и това си иска жертви..Не е никак лесно,но все пак си струва.Средата е съвсем друга,няма елементарни хора..Ехх има си го и "елита" на Пловдив,лигавите богаташки синчета и дъщеричкиНоо..на мен лично не ми правеха впечатление.. Учителите са много готини (ехх не всички,ама повечето да
)..Един пример : благодарение на учителката ни по БЕЛ ,г-жа Е.Каменова, имам Отл.5.51 на матурата без никакви други уроци и курсове..И то целия клас сме с оценки над 5.Мога да гарантирам,че за преписване и дума не може да стане..В стаите беше гробна тишина..Тааа отплеснах се леко от темичката,sorry
Доколкото до стоматологията..В моето у-ще може би 1/3 от завършилите тази година ще кандидатстват медицина..И всички тези хора си тръгнаха на уроци по биология и химия.Някои още в 11. клас , други в 12-ти.Така че,където и да отидеш без частни уроци си за никъде.А друго нещо е,че в 12-ти клас ние имахме ЗИПове.Всеки си избра по два ЗИПа ( задължително избираем предмет ).Имаше комбинации като анг.ез+бел , анг.ез+математика ... химия+биология ( за насо4ените към медицина ) , анг.ез+история и какво ли още не..И имаш общо 8 часа ЗИПове на седмица ( 4 часа единия предмет,4 часа другия ).Решавай сама.
За мен ЕГ"Пловдив" си остава номер едно по всяко отношение.. \/
![]()
![]()
Аз сега съм седми клас и се чудя в коя гимназия да влезна (в Пловдив), та ще съм ви много блягодарен, ако ме улесните.. Например с колко се влиза в английската и руската, г/д какви отцеки трябва да имам за отделните паралелки и какво ви в мнението за френската гимназия ??? но най-вече ако може да ми кажете за английската и руската отценки, които ми стигат ще съм много благодаренПървоначално написано от plovdiv4anka90
![]()
п.п.- МОМЧЕ СЪМ !
Първоначално написано от Mastta
1 Мнението ти не е за тази тема
2 пиши ми ЛС и ще ти пратя баловете от миналата и по миналата година за Пловдив (гр. Пловдив)
3 Към автора не темата аз лично съм в седми клас и съм се насочила към руската (ЕГ Иван Вазов). Да, английската е на ниво но смятам че там ще ти бъде много по трудно още повече че не започваш от 8 а от 9клас.
Елате във Френската бе хора...
Rest In Peace....We Will Never Forget You
а там образованието на високо ниво ли е (може ли да се сравнява с ЕГ и ЕГИВ) ??Първоначално написано от fall_out_girl
Естествено,че е на високо ниво...Учителите са много компетентни и в същото време супер печени...Учениците също са големи пичове,абе всичко е 6![]()
За момчето,което се интересуваше от бала не мога да му помогна ( по мое време изпитите не бяха тестове,а беше съчинение + изпит по математика с 4 задачи..а оценките ми бяха : БЕЛ 6.000 ; Математика 5.001 хаха още си ги спомням..)..За ЕГ"Ив.Вазов" ОК.В смисъл прилична гимназия,бива.Верно е,че в английската е по-трудно.Но няма значение в кой клас идваш ( ако в подготвителния си учил пак в друга езикова няма да е кой знай колко голям проблем..в класа ми имаше момиче от Русе,премести се в Пловдив,бяхме в 10. клас и тя се присъедини към нас,мн добре си се справяше дори
) Пак писах мн дългоо,но последно нещо за френската..Нямам никакви сведения за това у-ще,освен,че една наша преподавателка по английски език беше "изритана" там
Идваха инспектори и т.н. , заради многото оплаквания..Тааа изгониха я,а тя отишла във ФЕГ... Пък знам ли,може и да се е пенсионирала...
![]()
![]()
може ли малко пояснение - какво разбирате под "високо ниво" т.е. дайте един пример колко сте напред с езика.. Всички книжчици ли ги разбирате на съответния език ??
Първоначално написано от fall_out_girl
![]()
![]()
![]()
![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
От френската ли си или просто някой ти е разправял разни работи за там?Защото ако е второто не мисля,че си добре запозната...Първоначално написано от Violenza
Слава Богу, не съм от френската.Първоначално написано от fall_out_girl
Но съм достатъчно добре запозната със ситуацията там.![]()
+1 ..... Колкото до английската - the bestПървоначално написано от Violenza
![]()
The madness that you feel will soon subside
So in a word don't shed a tear
I'll be here when it all gets weird
Violenza, кажи ми как е положението там де плс, да не направя грешка да влезна там или обратното ..![]()
![]()
lovely_b, ти от коя гимназия си ??
английската , но съм с немски![]()
The madness that you feel will soon subside
So in a word don't shed a tear
I'll be here when it all gets weird
^ и аз мисля да се намъдря с немси, защото мисля че с АЕ няма да ме вземат![]()
то има ли голяма разлика м/у баловете с АЕ и НЕ ? А ако не ме приемат в ЕГ-то мислех да отида във ФЕГ, но сега нещо отзивите не ми харесват
![]()
Моля ви помогнете да не направя грешката на живота си .. И защо смятате така за ФЕГ-то ?? не научават нищо ли ??
Какво повече да кажа...Аз уча във Френската и съм доволна от всичко,въпреки,че е малко зор...Сега за всеки е различно,така че на теб може да не ти хареса там,но не мисля,че ще е така..Плюс това се влиза по-лесно,а нивото на обучение е същото,да не кажа по-добро...
Mastta, сама си прецени къде искаш да учиш, не се влияй прекалено много от приказки, защото винаги ще чуваш и отрицателни, и положителни неща.