- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За или против родителския контрол.
Зависи за какъв родителски контрол става дума.
Но за какъвто и да става попринцип докато навършиш 18 ти си длъжен да се съобразяваш с родителското мнение. Независимо дали става дума за вечерен час, за джобни или за "няма той да ти е гадже щото не го харесваме". Макар че за това последното не съм много съгласна - според мен като има такъв случай трябва да се седне и да се обясни кое, как и защо и чак тогава вече да се преценява кое е редно и кое не. Но за съжаление малко родители го правят - повечето казват "забранявам ти" и решеват, че с това са приключили с проблемаЗатова и тийнейджърите се възпротивяват и не ги слушат - забраненото винаги е най-сладко...
И не става дума сома за това - попринцип от скандалите няма полза. В разговора е решението според мен
Има и друг вариант, но тук вече не става дума за деца, а за 18+. Защото има родители, които цял живот не спират да се мешат и да дават мнения, което за мен е доста глупаво и неправилно. На мен баща ми винаги ми е казвал "Докато не направиш 18 ще се съобразяваш с нашето мнение. След това си троши главата ако искаш" и наистина. Откакто направих 18 много много рядко се случва да се намесят в нещо, за което искрено им благодаря![]()
Та като цяло съм ЗА родителския контрол, но зависи от начина, по който е упражнен![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!