Цитирай Първоначално написано от NeZaPoznat
Донякъде съм съгласен, че не бива да се прекалява с контрола, но ако един родител каже 'забранявам' явно има аргументи, които вие не бихте разбрали. Аз например не можех да разбера защо ме караха да си мия зъбите всеки ден и редовно 'кръшках' като мокрех четката. Сега имам почти 10 пломбирани зъба и вече без да ме карат си ги мия редовно.
Със забраните 'не пий' или ' не пуши ' или 'не се събирай с този или онзи' положението е горе долу същото, но там ако работите отидат на зле ситуациата е мнооого по-сложна.

Не пишете какво правите вие - въпроса с червено в поста .
Да, прави си, но неслучайно те накарах да видиш родителските бисери. Родител учи дете да не псува и в следващия момент псува като все едно е от село Горно Ботево, както се казва в моя район. Родител казва няма да пушиш, в следващия момент искаш ли пари за цигари или вземи от моите да не харчиш пари. Много родители не усещат тези противоречия и заради собствените си слабости не могат да възпитават децата си. Не можеш да приказваш на детето си, не пуши, аз знам какво е гадно, пък ти самия да пушиш като комин и да дишаш като морж с един бял дроб