Цитирай Първоначално написано от NeZaPoznat
Донякъде съм съгласен, че не бива да се прекалява с контрола, но ако един родител каже 'забранявам' явно има аргументи, които вие не бихте разбрали. Аз например не можех да разбера защо ме караха да си мия зъбите всеки ден и редовно 'кръшках' като мокрех четката. Сега имам почти 10 пломбирани зъба и вече без да ме карат си ги мия редовно.
Със забраните 'не пий' или ' не пуши ' или 'не се събирай с този или онзи' положението е горе долу същото, но там ако работите отидат на зле ситуациата е мнооого по-сложна.

Не пишете какво правите вие - въпроса с червено в поста .
Точно там е проблема, че голяма част от родителите не излагат аргументи, а просто казват "забранявам" и очакват децата да изпълняват. На теб ако някой дойде и без абсолютно никакви обяснения как и защо просто ти каже "забранявам ти еди кво си" ти ще го послушаш ли на секундата ? Няма ли да попиташ защо ти се забранява? Според мен ако всеки един родител говореше по нормален и спокоен начин с детето си и му обесняваше кое е правилно и кое не и защо трябва да прави това, а другото не - днешните тийнове изобщо нямаше да са на това дередже. Както казах вече - за мен решението е в разговора

Иначе на въпроса ти "как се отлащате на родителите си" - с уважение и респект Имали сме много противоречия, но съм се научила, че трябва да ги уважавам и да съм им благодарна за положените грижи да ме направят човек