.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Тема: Тютюн

Град
    У нас Си (=

Тютюн

Тази книжка е в списъка със задължителната литература след 11 клас. Та се чудих има ли такива тук, които са я чели/започнали да четат. Едва стигнах до 400 и някоя страница, защото ми е адски сдухващо да чета на 3 реда изречение като "по мъртвешко бялото му лице...тъжни и меланхолични..."...Та само мен ли тази книга ме вкарва в някаква депресия? Вече сериозно се отказвам от нея. И без това Борис тъкмо умря...

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Аз преди матурата гледах филма.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Много интересен сюжет има. От най-добрите български романи е, не случайно.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    У нас Си (=
    И от филма се сдухвам, и от книгата.
    Ако не беше интересен, щях ли да се мъча и да ми е гадно 2-3 часа след като я затворя тая книга?
    Май само на мен ми действа така.

Прочети я, няма да сбъркаш. Не е по-сдухващо от реалността. Нали сме корави, няма да се сдухваме. Филма е съкратена версия, книгата е по-добра

Така е хубаво да се прочете романа, макар да се надявам, да се прочете в оригиналната версия, а не в преработената. Сигурно са ви преподавали, че са накарали Димитър Димов да преработи романа, защото в него нямало нищо за работническата партия. Филма е направен по преработената версия
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мда, аз съм я чела. Много хубава книга е... и сюжета е много интересен. Накрая наистина е кофти. Малко наистина прекалява с описанията, ама ако липсваха, нямаше да разбереш самата атмосфера. Прочети я, заслужава си.

А таковата, искаш ли да ми кажеш книгите от списъка кои са? ))

И аз я чета сега....прескачам някои моменти,където много се задълбават нещата ,но като цяло книгата ми харесва.Интересна ми е.

преекспонираш нещата... вместо да си вадиш изводите защо героите така са изградени, ти се сдухваш - напълно безсмислено според мен. книгата е много добра и не мисля, че си поставя плоската цел да кара хората да се чувстват зле

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от caseoftheex
    Мда, аз съм я чела. Много хубава книга е... и сюжета е много интересен. Накрая наистина е кофти. Малко наистина прекалява с описанията, ама ако липсваха, нямаше да разбереш самата атмосфера. Прочети я, заслужава си.

Имаш ли сборника "66", един жълт с тестове за 11 клас. Ако да, отзад ги има за 11 и за 12 клас книгите. Ако не, кажи да ги препиша

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Така е хубаво да се прочете романа, макар да се надявам, да се прочете в оригиналната версия, а не в преработената. Сигурно са ви преподавали, че са накарали Димитър Димов да преработи романа, защото в него нямало нищо за работническата партия. Филма е направен по преработената версия
    И аз исках да прочета автентичната версия, но не я открих и прочетох преработената, трябваше ми за изпитите.
    Въпреки това сюжетът е добър
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Така и не го прочетох ;/ от което ме е срам ... живот и здраве ще я прочета тази книга ... въпреки всьо :Д си взех матурата с 5

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Не съм я чел, не ми се и наложе да я чета.

Мега фен Аватара на babity
    Аз в момента я чета и не ме сдухва. Изглежда ми супер интересна. Обаче не трябваше да казваш, че Борис ще умре. Не бях стигнала до там и сега няма да мога да стана от книгата докато не стигна и аз до там.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    На мен не ми харесва книгата. Сюжетът е интересен, но начинът, по който е написана, е адски скучен за мен. Иначе е в топ 10 на най-купуваните книги в България, ако не се лъжа. Доста е харесвана, но мен не ме грабна.

П.п. Филмът въобще не е напарвен добре по мое мнение, доста е накъсано и ако някой не ти помага да ти пообяснява, остават големи неясноти. Впрочем нас като ни изпитваха в училище и г-нът пита момче, което уж беше чело книгата и пита как умира Ирина накрая и отговорът който даде беше, че се застрелва, а всъщност така е във филма, но в книгата се отравяше.

Град
    София
    Доста е тежка, вярно е. Но е една от любимите ми книги

Цитирай Първоначално написано от UnaBletoLoVeU
    Цитирай Първоначално написано от caseoftheex

Имаш ли сборника "66", един жълт с тестове за 11 клас. Ако да, отзад ги има за 11 и за 12 клас книгите. Ако не, кажи да ги препиша
    Ами нямам го.. Айде ако ти се занимава да ги препишеш ))

В 12-ти клас ли се учи?

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Да
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    У нас Си (=
    Ооф, бях написала цялата поезия на всички автори, които се изучават, но станах за малко и са побързали да затворят сайта, сега ще ти кажа само част:

Димитър Димов-Тютюн
    Димитър Талев-Железният светилник

Поемата на Гео Милев-"Септември" (само това е от него)

Разкази на Йовков: Песента на колелетата, Последна радост, Шибил, През чумавото, Идже, Албена, Другоселец, Серафим

Другото е поезия на Дебелянов, Смирненски, Атанас Далчев, Багряна, Вапцаров, и са кратки стихотворенията(предполаг м). Ако ги искаш утре ще ти ги напиша.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Прочети прозата - Тютюн е велика книга, Железният светилник и Серафим са интересни, Шибил и Индже са задължителни за всеки българин .

Атанас Далчев на мен не ми допада въобще
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен Аватара на storex
    Еййй, като се почне - "страхотна е, прочети я" или пък "ужасна е, не я почвай изобщо", направо ми става драго като прочета такива коментари )) Значи все пак имаме отношение по въпроса Аз лично не съм чел книгата и честно казано на 99% сигурен, че никога няма да е прочета, изобщо българска литература не бих седнал да чета, доколкото си спомням учех такава в 11 клас и ми беше най-безинтересната година по литература, а най-интересно ми беше в 10 клас със западната литература

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Нас ни изпиваха върху детайли от сюжета, за да се разбере кой наистина е чел книгата и на кой са му я разказали в междучасието..
    Тогава се пишеха много двойки..
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    У нас Си (=
    Днес я свърших. Краят е страхотен!

Мойте братовчедка го чете в момента и на мен много ми хареса сюжета.И аз почетох малко от нея.Не е лоша, само дето като започна от 300-тната страница са ми непонятни заместителните имена на героите. Като "бившият летец" за Фон Гайер или "експертът" за Костов. Но това не е важно.
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си