.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Всъщност няма никакви доказателства че Бог не съществува,или пък че Исус си бил просто обикновен човек.Библията си е оригинална а не е фалшива.

Поздрави

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от van4o
    Всъщност няма никакви доказателства че Бог не съществува,или пък че Исус си бил просто обикновен човек.Библията си е оригинална а не е фалшива.

Поздрави
    Невероятно смислено мнение, подкрепено с невероятни доказателства.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    ZipFail, остави децата на мира.

Много съм изчел за това. Всякакви пресказания са правени. За приближаващата планета "Нибиру", за започването на Трета Световна война, за обръщането на полюсите на Земята, астероид се блъска в Земята, изравняването на планетите в Слънчевата система в една права линия...и какво ли още не. От всички тези неща, най-много вярвам в изравняването на планетите. Това е един вид синхронизация, сверяване на времето. Все някога това ще се случи, защото се е случвало, но точно за 2012-та не знам... Сега ще цитирам един сайт, в които нещата са казани много добре:

"Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има за какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалният ден."

Град
    Улицата

Поздрави
    Всъщност няма доказателства че Бог съществува, а Исус е бил обикновен смъртен и има доказателства за това.Потърси за Исусят и ще видиш че има

Цитирай Първоначално написано от KpbCTHuKbT
    Много съм изчел за това. Всякакви пресказания са правени. За приближаващата планета "Нибиру", за започването на Трета Световна война, за обръщането на полюсите на Земята, астероид се блъска в Земята, изравняването на планетите в Слънчевата система в една права линия...и какво ли още не. От всички тези неща, най-много вярвам в изравняването на планетите. Това е един вид синхронизация, сверяване на времето. Все някога това ще се случи, защото се е случвало, но точно за 2012-та не знам... Сега ще цитирам един сайт, в които нещата са казани много добре:

"Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има за какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалният ден."

Абе ти си живей праведно и си върши добри дела , ама ако отхвърлиш жертвата на Исус Христос колкото и да си добър...нема рай Ако си приел Исус Христос в живота си, то тогава сам Бог ще те променя и ти ще вършиш добрите дела.Библията ясно си казва че чрез добри дела никой няма да иде в рая.

Тит 3:5
    Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух.

Цитирай Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe

Поздрави
    Всъщност няма доказателства че Бог съществува, а Исус е бил обикновен смъртен и има доказателства за това.Потърси за Исусят и ще видиш че има
    Наистина сега не мога да ти покажа Бог на снимка защото не съм го виждал,но някой ден ще го видя.Но знам че има Бог и че Той е Христос и че е умрял заради мойте грехове.Ти не виждаш вятъра обаче знаеш че го има.И аз не съм виждал Бог но знам че го има,тъй като ме е очистил от греховете ми,спасил ме е,променил ме е и продължава да ме променя и ще продължава да ме променя към по-добро и виждам как никога не ме оставя.
    И всъщност няма абсолютно никакви доказателства че Исус е бил обикновен човек.(освен ако да възкресяваш хора,да прощаваш грехове,да отваряш ушите на глухи,да отваряш очите на слепи и така нататък е нещо обикновенно което всеки човек може.) добре че има Бог иначе какъв щеше да е тоя живот, щеше да си живееш 70-80год. и после край.Благодаря на Бог че съм повярвал в Него и няма да има край за мен.

А и днес има много хора които са изцелени от Бог.Гледах един видеоклип където човекът умря в болницата.Лекарите се опитвали да направят нещо но човек умрял.Имало обаче един вярващ християнин лекар там и когато излязъл от стаята един глас му проговорил да се моли за този човек.Той казал , че как да се моля той е мъртъв.Тогава започнал да се моли и накарал другите лекари да направят последен опит макар че вече човекът бил мъртъв .Човекът възкръснал. Интересна история е , ето и линк : http://vbox7.com/play:7ac481d7 .
    Бях гледа и друг случай на възкресение , само че в Африка където човекът беше лежал в моргата 3 дни.Бог изцелява и днес,възкресява и днес.Бог е жив.

Наистина не мога да ти покажа тялото и лицето на Бог обаче виждам как Бог работи в моя живот, в животът на мой приятели,в живота на други хора,виждам как изцелява,възкресява,виждам невероятно красивата и съвършена природа която е създал , и Му благодаря за всичко! Надявам се някой ден да приемеш Исус Христос в живота си и да се спасиш че да бъдем заедно в рая.

Град
    Улицата
    хохо... Синко ти си бил страшно залблуден.Щом ми казваш че Исус е нашия бог, не ми трябва повече.Ти си адски бос по този въпрос.Исус е божия син а не бог.А за Исус има доказателства и то няколко че е бил смъртен и съвсен обикновен.
    А щом бог е ''възкрасил'' там 2ма-3ма човека защо тогава загиват толкова много всеки ден? А айде отговори!!!
    Аз съм доста запознат с тази материя

хохо... Синко ти си бил страшно залблуден.Щом ми казваш че Исус е нашия бог, не ми трябва повече.Ти си адски бос по този въпрос.Исус е божия син а не бог.А за Исус има доказателства и то няколко че е бил смъртен и съвсен обикновен.
    А щом бог е ''възкрасил'' там 2ма-3ма човека защо тогава загиват толкова много всеки ден? А айде отговори!!!
    Здравей Запознат ли си че Бог има три лица.Бог син,Бог Отец,Бог Святи Дух.Исус е едното лице на Бога.Не си мисли че Исус не е Бог ,няма два Бога,има само ЕДИН ТРИЕДИНЕН.Разбираш ли ,Бог е един с три лица.

Йоан 10:30
    Аз и Отец едно сме.

Това показва че Исус е едната страна на Бога.Няма доказателства че Исус е бил обикновен човек.Като има ми ги покажи,но няма , така че незнам какво ще ми покажеш.

Сигорно си запознат че много деца в Африка умират от глад.На пръв поглед може да кажеш "е справедлив ли е Бог".Аз ще кажа че Бог е справедлив, Бог не убива тези деца.Пример с Уганда: Доста изстрадала държава,Джоузеф Кони отвличал деца и правил армии с които убивал много хора.Изобщо била е много зле държавата,хората умирали...
    Искам да те питам,на теб всичко ти е наред нали, имаш си храна,имаш си обувки и облекло,имаш покрив над главата,в държавата ни няма война,няма армии които да вървят по улиците и да убиват хора...сигорно още много неща имаш..но нямаш Бог, за какво ти е Бог, та ти имаш всичко, може би ако беше на мястото на онези хора който са били в Уганда когато Джоузеф Кони отвличал деца,правил армии,убивал хора...и още много злодейщини,нямаше да си такъв атеист и набързо би потърсил Бог.И аз съм сигорен че ако би го потърсил наистина би го намерил.Бог е допуснал такива неща то тези хора за да осъзнаят най-важното, че Бог е жив.Знаеш ли че тогава, в това време хората извикали към Бог и започнали да се моялт ден и нощ, навсякъде се молели.И нещата започнали да се оправят,малко по малко всичко започнало да се оправя,хората се молели а нещатата ставали все по добре.Днес в Уганда има много християни и те вярват в Бог и са спасени, може би много от тях са се спасили в резултат от това че са се сетили за Бог в бедствието.Сигорен съм че сега те са му много благодарни за спасението което Бог им е дал.

Разбра ли какъв е извода от цялата работа ? Хората забравят за Бог , идва бедстивето , опа къде е Бог казват хората ? Добре че Бог е добър и милостив и чува молитвите на хората въпреки че преди това са го загърбвали.

Исая 55:6
    Търсете Господа, докле може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;

Град
    Улицата
    Здравей Запознат ли си че Бог има три лица.Бог син,Бог Отец,Бог Святи Дух.Исус е едното лице на Бога.Не си мисли че Исус не е Бог ,няма два Бога,има само ЕДИН ТРИЕДИНЕН.Разбираш ли ,Бог е един с три лица.

Йоан 10:30
    Аз и Отец едно сме.

Това показва че Исус е едната страна на Бога.Няма доказателства че Исус е бил обикновен човек.Като има ми ги покажи,но няма , така че незнам какво ще ми покажеш.
    Споко тфа е ясно.Не случаино се казва Отца,Сина и Светия дух.Исках да му кажа че не е мн наясно, защото повечето вярват че Исусят е техния бог а не е така.

Град
    Улицата
    Сигорно си запознат че много деца в Африка умират от глад.На пръв поглед може да кажеш "е справедлив ли е Бог".Аз ще кажа че Бог е справедлив, Бог не убива тези деца.Пример с Уганда: Доста изстрадала държава,Джоузеф Кони отвличал деца и правил армии с които убивал много хора.Изобщо била е много зле държавата,хората умирали...
    Искам да те питам,на теб всичко ти е наред нали, имаш си храна,имаш си обувки и облекло,имаш покрив над главата,в държавата ни няма война,няма армии които да вървят по улиците и да убиват хора...сигорно още много неща имаш..но нямаш Бог, за какво ти е Бог, та ти имаш всичко, може би ако беше на мястото на онези хора който са били в Уганда когато Джоузеф Кони отвличал деца,правил армии,убивал хора...и още много злодейщини,нямаше да си такъв атеист и набързо би потърсил Бог.И аз съм сигорен че ако би го потърсил наистина би го намерил.Бог е допуснал такива неща то тези хора за да осъзнаят най-важното, че Бог е жив.Знаеш ли че тогава, в това време хората извикали към Бог и започнали да се моялт ден и нощ, навсякъде се молели.И нещата започнали да се оправят,малко по малко всичко започнало да се оправя,хората се молели а нещатата ставали все по добре.Днес в Уганда има много християни и те вярват в Бог и са спасени, може би много от тях са се спасили в резултат от това че са се сетили за Бог в бедствието.Сигорен съм че сега те са му много благодарни за спасението което Бог им е дал.

Разбра ли какъв е извода от цялата работа ? Хората забравят за Бог , идва бедстивето , опа къде е Бог казват хората ? Добре че Бог е добър и милостив и чува молитвите на хората въпреки че преди това са го загърбвали.

Ако имаше Бог дали щеше да убие например децата в Хайти ????? Дали вообще щеше да има войни?????
    А тези не ги е спасил Бог, а времето така да се каже.Не може вечно да се воюва.А аз ако изпадна в подобна ситуация в още по-малък случай ще вярвам.

С какво не съм наясно ? Че Исус е Бог ли ? Не можах да те разбера нещо.Къде са ти доказателствата че Исус е бил обикновен човек,нещо не ги виждам, защо ли И защо мислиш че Исус не е Бог? Във всяка друга религия хората се опитват да стигнат до Бога по някакъв начин,с ритуали,и какво ли още не.Само в християнсвото Исус идвам сам на земята и прави път към до небето, за да може всеки който иска да отиде при Бога чрез Исус. А и има много неща който Исус прави и днес,пример с изцеленията,възкресенията и др.

Поздрави на всички

Ако имаше Бог дали щеше да убие например децата в Хайти ????? Дали вообще щеше да има войни?????
    А тези не ги е спасил Бог, а времето така да се каже.Не може вечно да се воюва.А аз ако изпадна в подобна ситуация в още по-малък случай ще вярвам.
    Защо има войни?Хората са алчни и лакоми ,всеки иска за себе си и всеки гледа себе си, хората си мислят че със война ще се оправят нещата,избиват се,остават по-силните,и резултатът е много ранени,останали без дом,без семейство,много убити.Защо става това ? Защото грехът е завладял хората,и грехът действа в тях.Бог не е създал човека грешен.Човека сам избра да не се подчини на Божията заповед и започна да греши.От там грехът започна много да се умножава,и днес ето резултата : войни,земетресения,бедстви я,наводнения и какво ли още не .Бог допуска такива бедстия до хората за да се осъзнаят докато не е станало късно и да повярват в Бога и да се спасята, а не да погинат и да отидат за вечноста в ада. Надявам се и ти да повярваш в Исус и да го приемеш в живота си и дано бъдем заедно в рая

Град
    Улицата
    С какво не съм наясно ? Че Исус е Бог ли ? Не можах да те разбера нещо.Къде са ти доказателствата че Исус е бил обикновен човек,нещо не ги виждам, защо ли И защо мислиш че Исус не е Бог? Във всяка друга религия хората се опитват да стигнат до Бога по някакъв начин,с ритуали,и какво ли още не.Само в християнсвото Исус идвам сам на земята и прави път към до небето, за да може всеки който иска да отиде при Бога чрез Исус. А и има много неща който Исус прави и днес,пример с изцеленията,възкресенията и др.

Поздрави на всички
    Исус не е Бог.А както казахме е 1 малка част, а сам по себе си е нищо.А доказателства си има.Научно доказано е че си е бил обикновен човечец.Просто е помагал на хората, но това не го прави нещо повече от останалите.Той е започнал да разказва разни истории и от там е тръгнало всичко.Не помня точно как беше но в общи линии е така.Това за ритуали и тн го правят защото им еказано че така ще с тане еидикфо си и те го правят.Но всъщност ако става нещо то няма нищо общо с Бог.А по скоро като медитация.Ритуалите ги правят защото така им е казано.

А ако има Бог той няма да заложи алчност,лакомия и тн.
    А бедствията не се предизвикват от войни

Поздрави на всички
    Исус не е Бог.А както казахме е 1 малка част, а сам по себе си е нищо.А доказателства си има.Научно доказано е че си е бил обикновен човечец.Просто е помагал на хората, но това не го прави нещо повече от останалите.Той е започнал да разказва разни истории и от там е тръгнало всичко.Не помня точно как беше но в общи линии е така.Това за ритуали и тн го правят защото им еказано че така ще с тане еидикфо си и те го правят.Но всъщност ако става нещо то няма нищо общо с Бог.А по скоро като медитация.Ритуалите ги правят защото така им е казано.

А ако има Бог той няма да заложи алчност,лакомия и тн.
    А бедствията не се предизвикват от войни
    Аз не мога да ти докажа че Исус е Бог,нито пък ти можеш да ми докажеш че Исус не е Бог.Няма доказателства.Аз вярвам че Исус е Бог защото съм го изпитал в живота си, виждам как работи в живота на мой приятели,виждам неуспоримите факти,като възкресения,изцеления който Исус върши и днес и затова съм убеден че Той е Бог! Виждам невероятните творения на Бог,и в никакъв случай не мога да кажа че всички тези красоти в вселената са се появили ей така от само себе си, минали незнам си колко милиона години и хоп ето го човека,ето ги всички тези изумително красиви творения.Мисля че Бог е съдал всички тези невероятно красиви неща в света.

Поздрави

Бог не е направил човека лаком,нагъл,лош.Първоначал о Той го е създал да не познава доброто и злото, да не знае какво е зло.Дал му е заповед да не яде само от едно дърво.Обаче човека не се подчини , тогава дойде грехът, а от грехът дойде и лакомията,нахалството,алчн остта,и всички лоши работи.

Град
    Улицата
    Оффффф... Човек ти четеш ли какво пиша???
    Да предположим, че Бог съществува-Не Исус е Бог, а "Отца,Сина и Светия дух".Тези 3 обекта са Бог, а не само Исусят

А за тези творения-да си чувал за Майката Природа.

Чувал съм "майката природа" но не вярвам че природата сама се е създала.Вичко е много добре устроено и сътворено,много точно,много красиво,всичко си е идеално устроено, и аз не вярвам че всичко това съвършенство става само.

Не съм имал предвид че само Исус е Бог , исках да кажа че Исус е едното лице на Бог,както ти каза "Отец,Син,Святи Дух" Бог в три лица

Град
    Улицата
    Чувал съм "майката природа" но не вярвам че природата сама се е създала.Вичко е много добре устроено и сътворено,много точно,много красиво,всичко си е идеално устроено, и аз не вярвам че всичко това съвършенство става само.
    едно подобие на човек не би могло да създаде "всичко това съвършенство"

Мега фен Аватара на ZipFail
    Дотук добре, но защо точно християнския Бог е създал това съвършенство ?
    Има още поне 100 божества също толкова способни.. ^

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Здравей В Библията пише за други идоли,религии, но пише че техните богове(идоли) не са истински.Хората си измислят някакъв бог и му се кланят въпреки че не знаят защо вярват в него.Не съм много запознат с другите религий но в едно съм сигорен.При всяка друга религия човека се опитва да достигне до бог със ритуали,жертвопринушения,и какво ли още не.Само при Християнството Христос сам идва на земята като човек , дава живота си за хората , и прави път към Бога, тоест при Християнството Бог сам идва на земята при хората и прави път към небето.Също така има факти като възкресения,изцеления,и други неща който само Бог може,и тези изцеления и възкресения са в името на Исус Христос , искам да кажа че хората се молят в името на Исус Христос.

Деяния 4:12
    И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Здравей В Библията пише за други идоли,религии, но пише че техните богове(идоли) не са истински.Хората си измислят някакъв бог и му се кланят въпреки че не знаят защо вярват в него.Не съм много запознат с другите религий но в едно съм сигорен.При всяка друга религия човека се опитва да достигне до бог със ритуали,жертвопринушения,и какво ли още не.Само при Християнството Христос сам идва на земята като човек , дава живота си за хората , и прави път към Бога, тоест при Християнството Бог сам идва на земята при хората и прави път към небето.Също така има факти като възкресения,изцеления,и други неща който само Бог може,и тези изцеления и възкресения са в името на Исус Христос , искам да кажа че хората се молят в името на Исус Христос.

Деяния 4:12
    И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим
    Ем естествено че в Библията ще пише че другите са не са истински.В Корана също пише така.
    А защо само при нашия Бог да е така????Исус се явява като пратеник на Бога, при мюсюлманите Мохамед какъв е??? Той е като Исус при нас - и двамата са пратеници!!!
    А замислял ли си се за вселената????Да предположим че Бог съществува - Тогава кой е сътворил вселената?????Той властва да речем най - много над нашата планета но никаде другаде.
    А каде има доказателства за "изцеления,възкресения"???

Град
    Пловдив
    Ай стига с тая проста тема за 2012...Филм ви напраиха кво повече искате.
    Никъв край няма да е на света.

А ти сигурно си мислиш,че животът е игра?
    Ако да, тя е доста хардкор игра.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си