.

Виж резултатите на анкетата: Трябва или не трябва да се маха изпита след 7 клас ?

Гласували
227. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не, не трябва

178 78,41%
  • Да, трябва

49 21,59%
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 116
    Повече от фен Аватара на smiLexaga1n
    Град
    in y0ur dreams xdd
    Ами засега изглежда сме прецакани (тези дето сега ще сме 8-ми клас имам в предвид ), защото бяхме последния випуск с изпити.. Но зависи и какви ще са матурите на '96-ти набор. А и '96 правят матури от там 3-4 клас (не съм сигурна ) докато ние не сме правили нито една. Иначе и аз съм чувала, че се преписвало, но до колко е вярно не знам. Бе ще видим к'во ще направи Фандъкова, само времето ще покаже.

Loko Sofia
    Manchester United

Предвижда се още предучилищното възпитание на децата да започне от 5-годишна възраст.
    За изпита ми е все едно, но това вече е тъпо.
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Град
    Сливен
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    Предвижда се още предучилищното възпитание на децата да започне от 5-годишна възраст.
    Мисля че и в другите (по-развити) държави от нашата,се почва на 5 години подготовката за училище,макар че така,все едно учат два пъти първи клас...

Цитирай Първоначално написано от fenche22
    Мисля че и в другите (по-развити) държави от нашата,се почва на 5 години подготовката за училище,макар че така,все едно учат два пъти първи клас...
    Абе племеничката ми е на 5 (днес ги навърши ) и не мога да си представя да започва да се затормозява с учене. Вярно, че то в предучилищната не се учи кой знае какво, но защо трябва да се почва от толкова рано ???
    То детето още си мисли по съвсем, съвсем детски начин. За мен е тъпо това да караш дете на тази възраст да се подготвя за първи клас вече.
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Град
    Сливен
    Абе племеничката ми е на 5 (днес ги навърши ) и не мога да си представя да започва да се затормозява с учене. Вярно, че то в предучилищната не се учи кой знае какво, но защо трябва да се почва от толкова рано ???
    То детето още си мисли по съвсем, съвсем детски начин. За мен е тъпо това да караш дете на тази възраст да се подготвя за първи клас вече.
    Ми вярно си е това,все едно не си изживява пълноценно детството ама щом са го решили..Макар че в предучилищната наистина не се учи кой знае какво,та аз дори такова нещо не съм карала и няма проблеми,така или иначе в първи клас всичко се учи на ново..

Според мен изпитът беше по-доброто решение.
    .

Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    E браво бе...
    Егати късмета, ние да сме последния випуск с изпит...
    Защо все ние сме прецакани, за бога!?

Lirrrrke, недей с лошо! Ние не сме прецакани!Ние сме благословени! Не збаравяй, че ние бяхме випускът, който нямаше нито една матура.А те тези след нас всяка година по всички предмети. Както се казва,всички минавахме по тъча. Бъдещите седмокласници ще държат отново всичките си матури,просто по БЕЛ и математика ще се взимат предвид.Не е толкова сложно,нито нечестно! При това децата вече са свикнали с това...нали всяка година по няколко пъти
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
    То образованието в България, така или иначе, беше ясно, че ще пропадне в един момент. Изпит след 7ми клас ТРЯБВА да има. По скоро тея 'матури' в 4ти, 5ти и 6ти клас не трябва да ги има. Браво, г-жо Фандъкова, БРАВО!!!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

В тези "по-развитите" държави, където почват от пет години предучилищна, за две години учат толкова, колкото в едно българско училище за една.

Голям фен Аватара на 0riginalSin
    Град
    дворецът на илюзиите
    не мога да разбера защо някои започват веднага да си мислят, че са прецакани затова, че е имало изпит за тях..пак няма да се влиза лесно в елитните гимназии..мислите ли че им е лесно на децата 4-ти,5- ти, 6-ти, че сега и в 7-ми клас да държат матури по всички предмети които изучават..за мен това е глупаво, а не това, че махат изпита.
    отделен въпрос е, че образователната ни система е скапана и едва ли ще се опрви скоро..
    Най - неочаквано ... ТОЙ се завръща!
    НО ....Къде беше, когато болеше?!
    Къде беше...

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Не, не трябва.

Град
    Сливен
    Цитирай Първоначално написано от faststep
    В тези "по-развитите" държави, където почват от пет години предучилищна, за две години учат толкова, колкото в едно българско училище за една.
    Възможно е,обаче ми се струва че ще учат постоянно едно и също докато тръгнат на училище,че и в първи клас пак ще го повтарят..

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от RiseGirl

а така и някои не разбрахте, че бъдещите седмокласници са по-прецакани.
    абсолютно..

не мога да повярвам,че мислите по такъв..елементарен начин
    we're flying high,we're flying right up to the sky

Възможно е,обаче ми се струва че ще учат постоянно едно и също докато тръгнат на училище,че и в първи клас пак ще го повтарят..
    Обикновено в предучилищната е така. Писане на букви и цифри, елементарно писане и смятане - всичко това после пак се повтаря във първи клас.

Град
    Сливен
    Обикновено в предучилищната е така. Писане на букви и цифри, елементарно писане и смятане - всичко това после пак се повтаря във първи клас.

Да,точно заради това се губи смисъла да се започва на 5 години предучилищната като 2 години ще учат едно и също,в първи клас - за трети,пореден път.А и така направо си им провалят детството на децата..

По-добре 2 изпита по БЕЛ и МАТ .. отколкото по всеки предмет... Ужас !!

Трябва да учиш по всичко яко .. а не да наблегнеш повече върху няколко предмета и примерно както аз не съм добра с историята .. може така тя да ме прецака .. много гадно и трудно, че като гледам някои са недоволни, че в елитните гимназии щели да влизат и "неграмотници". Според мен не е така !

Ухх добре, че минах тази годинааа с двата изпита ...
    When there is a will, there is a way ...

Голям фен Аватара на DeadSilence
    Град
    наа луната
    Някой като седне зад някъв зубър и всичко препише много ясно че няма да иска да му се мане оценката! Все пак му е " заслужена " . Кво като има квестори все някой ще си замълчи ако е видял нещо! На моя изпит имашее един двойкаджия който преписа вс оп изкара той 5.70 и отиде в най - елитната паралелка без никакви знания! Така че и аз ъсм против да не се анулират изпитите! Добре че си влезнах там където си исках!

А до колкото знам май след 1 - 2 години след 7 клас ще се карат изпити по 6 - 7 предмета! Трябва да сме благодарни ние по - големите че в момента си има изпити само по 2 предмета, а не по всичко!
    Bitch! >.<

Повече от фен Аватара на bishop
    Oфф стига бе кво скачате веднага срещу промяната. Трябва да има изпити. И що трябва да ги има? Щото до сега ги е имало ли? Пък земете вложете малко мисъл преди да пишете глупости.

Първо за мен лично изпитите изпитите след 7 клас (преди 3 години) не ми бяха никаква пречка да вляза където искам (в първо желание с 34.8 бал) и ся само ме е яд че давахме пари за уроците по математика, на които вс, което ми казаха, беше че не мога да правя това, това и това на изпита щото не се предполагало да го знам и уроците по български, на които ходих за да ми пише даскалицата 6цата за годината.
    Ако вместо това бала се образува от оценките от външното оценяване, първо че ще бъде по обективно, второ че има повече логика оценката да се формира въз основа на вс предмети, а не само от българския (който дори не е във формат, който оценява способност за използване на езика) и математиката (която като гледам тая година е била абсурдно лесна, обаче оценките пак са ниски).

Второ забелязвам тенденцията, че всяка година баловете за влизане в по-добрите училища намаляват. Ако балът се формира от външното оценяване, оценките действително ще се изкарват малко по лесно, но това само ще овеличи баловете за влизане. Ако вземете дасе замислите над това, вместо да се застъпвате за закостенелите разбирания, само защото така сме свикнали или защото ние сме имали изпити и от къде на къде малките няма да имат, ще установите, че просто оценките масово вместо да варират между 3 и 5 с много малко от 5.50 нагоре (примерно), масовата оценка ще е между 4.50 и 5.50 и от 5.80 нагоре ще са малко, което означава че баловете от 31 ще скочат на съответния еквивалент на 34, но тези които ще влизат ще бъдат пак същите.

Трето, госпожа Фандъкова изглежда има доста иновативно мислене за д аи щукне странна идея като тази, а това е хубаво, освен това жената има опит в образованието, за разлика от господин Вълчев, който беше крайно некадърен, така че може би просто трябва да се доверим на преценката и и да видим какво ще стане.
    Welcome to the end of the thought process.

ами аз си скъсах задника да уча преди години за този изпит някак тъпо е ... ама и бъдещите седмокласници ще са прецакани по един или друг начин все тая

Град
    Сливен
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    Oфф стига бе кво скачате веднага срещу промяната. Трябва да има изпити. И що трябва да ги има? Щото до сега ги е имало ли? Пък земете вложете малко мисъл преди да пишете глупости.

Първо за мен лично изпитите изпитите след 7 клас (преди 3 години) не ми бяха никаква пречка да вляза където искам (в първо желание с 34.8 бал) и ся само ме е яд че давахме пари за уроците по математика, на които вс, което ми казаха, беше че не мога да правя това, това и това на изпита щото не се предполагало да го знам и уроците по български, на които ходих за да ми пише даскалицата 6цата за годината.
    Ако вместо това бала се образува от оценките от външното оценяване, първо че ще бъде по обективно, второ че има повече логика оценката да се формира въз основа на вс предмети, а не само от българския (който дори не е във формат, който оценява способност за използване на езика) и математиката (която като гледам тая година е била абсурдно лесна, обаче оценките пак са ниски).

Второ забелязвам тенденцията, че всяка година баловете за влизане в по-добрите училища намаляват. Ако балът се формира от външното оценяване, оценките действително ще се изкарват малко по лесно, но това само ще овеличи баловете за влизане. Ако вземете дасе замислите над това, вместо да се застъпвате за закостенелите разбирания, само защото така сме свикнали или защото ние сме имали изпити и от къде на къде малките няма да имат, ще установите, че просто оценките масово вместо да варират между 3 и 5 с много малко от 5.50 нагоре (примерно), масовата оценка ще е между 4.50 и 5.50 и от 5.80 нагоре ще са малко, което означава че баловете от 31 ще скочат на съответния еквивалент на 34, но тези които ще влизат ще бъдат пак същите.

Трето, госпожа Фандъкова изглежда има доста иновативно мислене за д аи щукне странна идея като тази, а това е хубаво, освен това жената има опит в образованието, за разлика от господин Вълчев, който беше крайно некадърен, така че може би просто трябва да се доверим на преценката и и да видим какво ще стане.

Окей,обаче т'ва което казваш за математиката..не съм особенно съгласна.. Изобщо не е вярно,ако става въпрос и ние сме ходили на уроци по математика и родителите ни сума ти пари са дали,да можем да изкараме изпита.А по темата защо оценките са ниски-при такъв изпит,не случайно дори и една шестица (броим и 5,50) няма в цяла България.Ето защо баловете намаляват,и как няма..те децата не стигат да им запълнят местата по гимназиите,пък дадоха изпит дето има задачи по математика за доста по-високо ниво от седми клас.. Иначе да,очакваме да видим какъв ще е резултата след като промениха начина за кандидатстване.

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    То образованието в България, така или иначе, беше ясно, че ще пропадне в един момент. Изпит след 7ми клас ТРЯБВА да има. По скоро тея 'матури' в 4ти, 5ти и 6ти клас не трябва да ги има. Браво, г-жо Фандъкова, БРАВО!!!
    напълно си права,тва са супер простотии,не мога да разбера защо ги има след като нищо не зависи от тях,в смисъл не съм много осведомена,но доколкото знам от тези изпити не зависи дали минават класа както и да,май щяло да има някво друго външно оценяване вместо тези изпити,но наистина е МНОГО по-добре с тях,не виждам смисъл от премахването им
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Град
    При БЕЗСМЪРТНИТЕ ;]
    Aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt

Голям фен Аватара на joannalof
    Аз държа на това да си има изпити. Ще съм 8ми клас. И как, за бога, го измислихте това,че сме били прецакани `95 "Другите щели да се измъкнат без изпити" ... боже за мен това да кандидатстваш е един голям урок, толкова смесени чуства изпитвах,че винаги ще го помня ... десетките уроци, напражението,когато сложат листа пред теб, очакватването на оценките, щастието или нещастието ... освен това е една голяма отговорност Имам сестра,която ще кандидаства след 2 години. Много ми е жалко,ако няма изпити. Особено ако се влиза по диплома или ЕДНА матура. 1во - диплама - по селата винаги им пишат надути оценки,а нивото им е къде по-назад от градското и то просто защото някои учители ги мързи да си вършат работата понеже това били селянчета,ама това е етделна тема. И така нашаткат им 5 и 6 в дипламата и Те на едно ниво с ученик,зад чиито оценки стоят знания. За мен прием по диплома е гавра. Матура - тя ако е само една не знам за кое по-напред ... едно изпитване по БЕЛ и МАТ е задължително! поне според мен. Единственото,което не ми харесва в досегашния изпит е броят на задачите в теста по мат ... смятам,че трябва да варира броя м/у 30-40задачи ... физическо е невъзможно да обърне ученик достатъно време на задачите ... Така че ЗА ИЗПИТИТЕ! Промени - само върху тях. Просто съжалявам всички ученици след 95г. Дано се вразумят "народните ни представители"
    -
    А това да се почва задължителна подготвителна група след 5 клас Ех, да го еВа не се сдържах Това са пълни глупости. Моят братовчед е на 5 ииии детето още с колички играе,пада,тича,става, а те какво ... Оставете да си изкара детството бе,аман. Аз лично дори на предучилищна не съм ходила и к`во нищо не ми е попречило това Не сме в Англия ,примерно, тая Фандъкова кво си мисли ... Аз съм от министър от Герб и затова ще правя вундеркиндчета пфф .....
    Ех, роман написах
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Изпити трябва да има.
    Трябва да се учи, да се решават задачи, да се помнят термини, да се развиват тези и т.н.
    Трябва, просто трябва.
    Аз не зная дали съм учила повече през живота си, отколкото в 7. клас.
    И съм благодарна, че го минах, защото без него едва ли щях да бъда и наполовина това, което съм сега.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    Сливен
    Изпита трябва да го има защото както се каза по-горе така се вижда на кой са му претупали оценките и който си е седнал на задника и е учил,друг въпрос е че тазгодишния изпит по математика си беше направо гавра,но не знам.. Обаче с тея матури ще им е доста по-трудно на 96 набор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си