- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Гадната ми права коса....
половината се убиват да я изправят, другата половина не могат да я накъдрят![]()
и моята е такава, просто не се поддава на каквото и да било третиране с маши,дифузери там ала-бала![]()
така и не намерих продукт който да е достатъчно добър за моята коса..
просто свикнах с правата коса и накрая се убедих че ми отива
едит : ^![]()
![]()
![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
който има къдрава коса иска да я изправи, който права се убива да я къдри![]()
![]()
![]()
Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.
И моята е таква.Понякога мнооооого се ядосвам,амаа.. няма какво да направя.
Хъх, и мойта е супер права, ама се поддава на манипулации..![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
тру .. мойта кат е ни курр ни крак .. нит права нит къдрава, кво да я правя?Първоначално написано от DimovB
![]()
Running is my drug and I am overdosed ..
и моята коса е нещо ужасно...само че не е нито къдрава нито права... когато си поиска щтръква на някъде и няма оправия с нея
преди не можех нито да я накъдря с каквото и да е било нито да я изправя, но една моя приятелка ми препоръча пяна на Malizia и съм много доволна от нея
![]()
епа напраи си дредове, да си сексиПървоначално написано от DarkKisss
![]()
е да ти кажа съм го обмисляла този вариантПървоначално написано от DimovB
![]()
още 1 стъпка напред към възмажаването![]()
Гледай си работата, бебзи![]()
Признай, че съм по-секс от тези гейтаци с внимателно изскубаните вежди)))![]()
ъхъмПървоначално написано от Irenchety
Аз съм със права коса, а братовчедка ми с чуплива. Аз искам чуплива, тя иска права
гледаме се и ахкаме "пфф искам като твойта коса" "моля, моята е ужасна, аз пък искам като твоята"
Е добре, че на нас ни действат тея козметични продукти![]()
И мойта е същата..и я изправямПървоначално написано от DarkKisss
![]()
And you were strong,and I was not..
My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
I did
And now when all is done..There is nothing to say..
http://www.album.bg/mallsy_/
И мойта е така, обаче след толкова изправяне започна сама да си става по-праваПървоначално написано от DarkKisss
Вече за 2 мин и съм с перфектно права коса и много по-малко горене.
Не знам какво може да я задържи,но знам какво не можеЛаковете на Taft ...
това в моя случай,който е подобен![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
точно, аз съм от първитеПървоначално написано от DimovB
![]()
Ааааа по-добре отиди на фризьор и там все пак са професионалисти, ще успеят
Пробвай да се накъдриш с ролки. Слагаш ги на влажна коса. Аз съм се отказала от машата - излишно горене и ефект 1 час. С ролки ефект 1 ден![]()
Моята беше много дълга (до кръста буквално) и когато я поскъсих започна по-лесно да се къдри(разбира се не самичка).просто когато косата е много дълга + доста гъста,тя е тежка и къдриците падат един вид от тежестта.
I'm not in love
but I'm in love with the way you make me feel
baby I'm not in love
i know i lead you to believe that your the one
but I'm sorry to say I'm not in love
Моята също е права, ама не искам да я къдря, харесвам си я... А за твоя проблем и аз мисля, че с ролки ще стане добре![]()
Различни начини за къдрене на коса
Продуктите,които трябва да използвате когато се къдрите са: пяна,лак,спрей за обем,гел за оформяне,вакса (по рядко)
1-С ролки
Ролките са различни големини и разликата е,че с по-големите ролки стават по големи къдрици,а с по-малките стават по мънички и оформени.Плюса на по-големите ролки е,че правят обем.Дори понякога се използват само за обем.Ролките могат да се използват и на мокра и на суха коса,а за по-траен ефект използвайте пяна преди да се навиете.След това задължително фиксирайте с лак за коса.
2-С плитки
С пяна или без пяна,на мокра или суха коса-няма значение.Сплетете косата си на плитки,колкото по-малки са къдричките стават по-ситни дори понякога се получава ефекта с пресата.
3-Един от най-ефективните
Вържете косата си на кок.В/у кока нацикайте обилно с пяна за коса и изчакайте докато изсъхне.Този начин е лесен,бърз и ефективен.
4-С маша
Всички знаем как се използва машата,а за да станат по хубаво къдриците използвайте пяна. Когато се къдрите,внимавайте и оформяйте,защото понякога къдриците са много хубави,но няма ли оформяне стават ,така както не искаме
5-Със сешуар
Използвайте пяна,наведете си косата надолу и сушете.Най-често получавания ефект тук е начупване ,а не къдрици.
6-С хартийки
Начин:
Сгъвате правоъгълно парче хартия и навивате на хармоника. След това получената лента-хармоника се прегъва надве - така от единия и край се получава нещо като ушенце. Хващате кичур коса и започвате да го увивате около лентата, като гледате да е в средата, за да останат свободни краищата. Накрая пъхате в ушенцето другия край и дърпате, за да стегнете примката добре. И така, докато не хванете всички кичури
Трайното къдрене бива топло и студено и се придружава от водна ондулация. При топлото трайно къдрене структурата на косъма се променя с помощта на химични вещества и топлина. Това къдрене се извършва само във фризьорските салони. За да не бъде съвсем обезмазнена при къдренето, косата трябва да бъде измита няколко дни преди това. Поради редица неудобства топлото къдрене е вече изоставено.
Студено трайно къдрене се извършва също с помощта на химикали, които изменят структурата на косъма. Къдриците, получени по този метод, се запазват за около 3-4 месеца. В деня на къдренето косата предварително се измива. Трайното къдрете на естествено правите коси трябва да се извършва на всеки 4-5 месеца, защото в това време косата израства с 4-5 см. След трайното къдрене се прави водна ондулация, чрез която се получава желаната прическа.
Водна ондулация се прави с помощта на ролки след всяко хигиенно измиване на главата. Косите се разделят на снопчета ( с дебелина 1-1.5 см и ширина 5-6 см ) и докато са още мокри, се навиват на ролки. Ролките ( 20-30 на брой ) се нареждат в редици по вариант, различен за всеки вид прическа. При навиването на ролки върховете на снопчетата не трябва да се прегъват. След изсушаването на косата ролките се свалят и косата се разресва според желаната прическа. За да се запази фризурата по-дълго време, преди навиването на ролките косата се намокря със специален течен препарат за водна ондулация ( по изключение - с бира или захарна вода ). Ако косата се навие на ролките недостатъчно мокро или суха, след развиването й тя изглежда сива. След оформяне на прическата, за да й се придаде известен блясък, се напръсква с лак за коса.
ИЛИ
Влез ето тук и избери ЗАПАЗИ КЪДРИЦИТЕ (или нещо от сорта, не помня)
http://www2.nivea.bg/preview/preview...dule_index.php
С ролки повече задържаПървоначално написано от vampirekiss
![]()
Аз седя 2ч. с ролки и като ги пусна ми седи 10-20 мин
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95