Здравейте! Ще пиша по темата за себореята.. Значии.. Себорея имаме баща ми, сестра ми и аз. Моят случай изглежда е най-тежък. Появява се само в косата ми и понякога е истинско мъчение, тъй като не просто изглежда като пърхот ами ми стават ужасни рани. Мия си косата всеки 3ти ден, да речем, или през ден и на следващия ден вече ми се наплъстяват слоеве и адски ме сърби. Ако се разчеша се отлюпват лчсни и така се появяват раните. Признавам, че цялото това нещо звучи наистина гнусно, но , какво да ви кажа - това е живота! :П Имам тези симптоми от доста години вече и моите лични наблюдения са, че е изцяло на хормонална и нервна почва. Себореята така да кажа Избива примерно преди изпит, когато пътувам, в период на напрегнатост и тревоги, недоспиване, понякога почва да ме сърби и като се скарам с някой.. а става и като сменям водата(но това си го обяснявам с пътуването..) и така. Бога ми!, пробвала съм всичко на този свят, от най-скъпите шампоани (150мл - 50лв), пробвала съм всевъзможни билкови терапии , маски и всякакви булшитс.. и нищо не лови! Има само едно единствено нещо, което винаги действа, но естествено резултатът не е траен.. и това е един лосион/тоалетна вода за ежедневна употреба - SEBORINE . Да ви кажа не знам дали я има в БГ тъй като сестра ми живее в Германия и ми праща периодично, но твърди, че няма начин да я няма тук. Аз предполагам, че и в дрогериите DM може да я има. Използва се по следния начин– това е лосион на спиртна основа и след всяко къпане се втрива в косата.Ако има възпаление на кожата или дори много леки симптоми на заболяването ще щипе, а това означава, че вече лекува. На практика лосиона изсушава кожата и така да кажа претрепва появата на люспи/рани/сърбеж. Не е скъпо, съветвам ви да го потърсите. Единственото, което мога да заключа е, че лекуване няма, тъй като това не е да речем счупена ръка да ч гипсираш и след месец си готов картоф, а наистина хормонално и нервно Последствие. Отдавна се отказах да се разправям с лекари и неща, защото бях на три места и на трите места ми казаха 3 различни неща.. еми сори ама ако разчитам на това да съм останала без коса от медикаменти вече.. Грижете се за вътрешното си здраве, правете всичко възможно да се чувствате добре! и избягвайте тревоги, защото себореята е само малък показател SEBORINE и така ден за ден , но без проблем! Успех!