Цитирай Първоначално написано от sladur4etyYy
ItalianMafia, как разбираш написаното в нета ''сега медицинските рискове отпаднаха''? и имаш ли конкретни примери за женени братя и сестри, на които на децата им да им няма нищо? аз не мога да приема такива неща, пък не знам кви са тия работи, че ''обществото трябва да го приеме''. в миналото знаеш ли до кое коляно са проверявали дали м/ у момчето и момичето има роднинска връзка, за да няма кръвосмешение? провери
Ти наистина си зле.. Това са предрасъдъци !
Каза ми да прочета за миналото ..

В човешката история, кръвосмешението се е разглеждало под различни ъгли. В едни случаи се е считало за желано, особено при богатите родове с цел запазване на материалното богатство и традициите във фамилиите. Така например, в семействата на монарсите (Древен Египет, Япония, Персия), както и в древногръцката, древноримската, френската и други култури, кръвосмешенията се толерирали.
В каква степен се е съблюдавало и съблюдава ли се и днес универсалното културно табу, което може да признае даден сексуален акт като кръвосмешение? Съдебните архиви, дневници, послания на моралистите и записките на редица писачи на битиета, позволяват да се натъкнем на достатъчен брой кръвосмесителни съюзи, които са се състояли в миналото.
Колкото до темата..
И ако забраните за кръвосмешението се базират на някои родствени връзки като секса между: баща и дъщеря, майка и син, брат и сестра, то към другите типове родство и до днес все още няма ясна позиция.
Забранени са отношенията между най-близките роднини - между родители и деца и между братя и сестри.