Ами виж сега човече... ако искаш да играеш все по нови и съвремени игри - хората са прави, че ти трябва по добра машина. Моя "комп" примерно пак е AMD само, че Athlon 5200+ DualCore и видео на nVidia GF 9600 GT и до сега не съм имал проблем с нито една игра (като изключим GTA 4 на MAX - настройки, пък и самата игра ми е нещо бъгава!). Все пак цялата ти тема е свързана с Рам паметта на компютъра ти. С по стари заглавия на игри примерно до 2006-2007 година предполагам няма да имаш проблеми, но за по новите - няма да вървят както ти ще очакваш!Първоначално написано от LetTheMusicTalks
Не е от значение само големината на Рам паметта, но и честотата с която работи и латентноста и. Също така е от огромно значение видео картата, процесора и т.н. Даже бих казъл, че и операционната система има значение - Windows Vista подържа DirectX 10 - а съвремените видео карти го подържат хардуерно!!!
![]()
П.С. - Ако си много запален по игрите ще трябва да помислиш за нова машина, ако ли не си карай с тази и ще цъкаш малко па стари заглавия!![]()
благодаря![]()
нали имате мн пари ... какво ти пука![]()
![]()
не искам да купувам нов компютър![]()
Зависи..колко слота за RAM имаш.В момента може да имаш общо 2 и да са 2x256.Ако максималните ти слотове са 4 нямаш проблем ,но ако са само 2 ще трябва да махнеш едната и да сложиш на нейното място новата.
Той хубаво ще вземе една платка 1 гБ ама тя няма да е същия таиминг като на 512 и ще има разминавания и няма да бачкат двете рам памети равномерно и пак ще губи производителност.
Кат неискаш нов комп купуваш си две платки по 1 ГБ на 400 мхз с еднакав тайминг , ако изобщо намериш такава по магазините щото вече са антика и несе произвеждат а ако намериш цената на едната ще е около 60-70 лв .Това значи че ще дадеш едни 120-140 лв за нищо .Щото аз ти казвам и да сложиш повече рам тоз слабия процесор и таз слабата видеокарта винаги ще се задъхват на игрите с повече детаили.Както вече ти бях написал на първата страница оная конфигурация за 550 лв с монитора за НОВ комп си е напълно изгодно , хем ще играеш нови игри хем ще имаш нещо по модерно.
Събираи си пари и си купи нов комп и аз имах нещо подобно на твоя комп събрах си едни 2000 лв и си купих машина специално за игри с монитор LCD 19 инча LG.
Предполагам, че ако автора на темата имаше възможност да си събере, като теб едни 2000 лв. за нов компютър - вече да ни е теглил по една "майна" на всички ни и на бързо да е затичал до най-близкия компютърен магазин да си поръча нова машина!!!Първоначално написано от beretta92sd
![]()
Абе щом има 150 лв за рам която вече несе произвежда и иска да влага пари в антиката си значи има) Аи да не са 2000 да си събере ами 500-600 пак ще вземе нещо по добро.
Само не мога да разбера защо си мислите, че новите игри вървят само на компютър с 4 ядрен процесор и с 5000 GB RAM и с някаква суперска карта всичко това струващо 500-600 лева. не е вярно. от JAR/Most се взима едно бюджетно дъно, подържащо двуядрени процесори една читава карта не кой знае колко RAM и това е. абе който разбира може да си пипне машината и да си направи нещата.
Йеее, големите разбирачи, много сме начетени и няма да ти кажем. Хехе, велики сте! Кво правите в тоя форум като сте толкова напред?
Не мисля, че заслужавате повече от три реда, затова пристъпвам към въпроса.
Дъното ти разполага с два слота за РАМ памет, като максималния и размер е 2ГБ, което значи, че на всеки слот може да има по максимум
1ГБ.
Не те знам какви игри искаш да играеш, но на мен 1ГБ не ми стига.
Имаш две възможности - купуваш си още една платка от 512МБ и я слагаш на втория слот или продаваш тази 512-ка, с която действаш в момента и купуваш две платки по 1ГБ.
Доколкото прочетох в сайта производител на дъното то поддържа памети с 400мхз максимална честота, което значи, че няма особен смисъл да си взимаш памет с по-голяма честота, ако не замисляш смяна на чаркове по-натам (която може и да ти се наложи, ако ти изгори дъното примерно).
Препоръчвам ти да си вземеш памет със следните характеристики:
честота - 400Mhz(може и повече, но повече от 800 не ти трябва)
капацитет - както ти прецениш, или добавяш една 512-ка или две по 1ГБ (1024МБ).
По-дълбоко няма да се заравяме - предполагам, че само ще се объркаш още.
Сега ще ти покажа как се сменя.*
Виж си дънната платка на следната картинка :
Това в дясно, което е заградено с черничко са ти двата слота, където седи РАМ-та.
В двата края имат по едно бяло палче, което служи за освобождаване на платката от гнездото и същевременно го избутва за по-лесно разкачане, тоест за да махнеш платката ще трябва да натиснеш едното палче, после другото и после да издърпаш платката.
Поставянето е обратното, но там просто натискаш, докато палчетата се повдигнат.
И преди да поставиш рамта я виж от долната страна, там, където са конекторите (справка - златничките неща на платката) трябва да има едно прекъсване, намери го къде е и на гнездото на дънната платка и гледай да се напаснат, защото това е финна техника и не може да се ръга кое където и както ти падне. : )
*Забележка : всичко трябва да го направиш изключително внимателно и без да претоварваш който и да било елемен на компютъра с физическа сила. Всичко става бавно и внимателно, а не със сила.
Забележка2 : ако компютъра ти е в гаранция говори с родителите си за да го занесете и те да си направят каквото трябва, защото иначе ще се развали гаранционният срок.
Успех!
П.С. Чудех се дали да ти го пусна на ЛС, но реших, че тук може да е полезно и на някой друг.
ХР-то си поддържа до 3ГБ РАМ без проблем, по-нагоре идва ред на по-сериозните ОС.
По скоро да му издумка мотора и той да си купи "тунингован" Трабантов.Първоначално написано от doomkillerr
Ползва старата си машина със старата рам
Горното сравнение е по-подходящо ако сменя ддр2 от 800 на 1066 примерно![]()
Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!
автора ги има тея пари ама 4 пъти повторих не искам нов компютър при положение че тоя не се и налага да го ползвамПървоначално написано от doomkillerr
![]()
По желание на автора темата се заключва.