.
Затворена тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 63 от общо 63

Тема: RAM?!

Цитирай Първоначално написано от LetTheMusicTalks
    Aз чакам отговора на ДуумКилър повече му вярвам
    Ами виж сега човече... ако искаш да играеш все по нови и съвремени игри - хората са прави, че ти трябва по добра машина. Моя "комп" примерно пак е AMD само, че Athlon 5200+ DualCore и видео на nVidia GF 9600 GT и до сега не съм имал проблем с нито една игра (като изключим GTA 4 на MAX - настройки, пък и самата игра ми е нещо бъгава!). Все пак цялата ти тема е свързана с Рам паметта на компютъра ти. С по стари заглавия на игри примерно до 2006-2007 година предполагам няма да имаш проблеми, но за по новите - няма да вървят както ти ще очакваш! Не е от значение само големината на Рам паметта, но и честотата с която работи и латентноста и. Също така е от огромно значение видео картата, процесора и т.н. Даже бих казъл, че и операционната система има значение - Windows Vista подържа DirectX 10 - а съвремените видео карти го подържат хардуерно!!!

П.С. - Ако си много запален по игрите ще трябва да помислиш за нова машина, ако ли не си карай с тази и ще цъкаш малко па стари заглавия!

благодаря

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    нали имате мн пари ... какво ти пука

не искам да купувам нов компютър

Зависи..колко слота за RAM имаш.В момента може да имаш общо 2 и да са 2x256.Ако максималните ти слотове са 4 нямаш проблем ,но ако са само 2 ще трябва да махнеш едната и да сложиш на нейното място новата.

Голям фен
    Град
    Варна
    Той хубаво ще вземе една платка 1 гБ ама тя няма да е същия таиминг като на 512 и ще има разминавания и няма да бачкат двете рам памети равномерно и пак ще губи производителност.
    Кат неискаш нов комп купуваш си две платки по 1 ГБ на 400 мхз с еднакав тайминг , ако изобщо намериш такава по магазините щото вече са антика и несе произвеждат а ако намериш цената на едната ще е около 60-70 лв .Това значи че ще дадеш едни 120-140 лв за нищо .Щото аз ти казвам и да сложиш повече рам тоз слабия процесор и таз слабата видеокарта винаги ще се задъхват на игрите с повече детаили.Както вече ти бях написал на първата страница оная конфигурация за 550 лв с монитора за НОВ комп си е напълно изгодно , хем ще играеш нови игри хем ще имаш нещо по модерно.
    Събираи си пари и си купи нов комп и аз имах нещо подобно на твоя комп събрах си едни 2000 лв и си купих машина специално за игри с монитор LCD 19 инча LG.

Цитирай Първоначално написано от beretta92sd
    Събираи си пари и си купи нов комп и аз имах нещо подобно на твоя комп събрах си едни 2000 лв и си купих машина специално за игри с монитор LCD 19 инча LG.
    Предполагам, че ако автора на темата имаше възможност да си събере, като теб едни 2000 лв. за нов компютър - вече да ни е теглил по една "майна" на всички ни и на бързо да е затичал до най-близкия компютърен магазин да си поръча нова машина!!!

Голям фен
    Град
    Варна
    Абе щом има 150 лв за рам която вече несе произвежда и иска да влага пари в антиката си значи има ) Аи да не са 2000 да си събере ами 500-600 пак ще вземе нещо по добро.

Само не мога да разбера защо си мислите, че новите игри вървят само на компютър с 4 ядрен процесор и с 5000 GB RAM и с някаква суперска карта всичко това струващо 500-600 лева. не е вярно. от JAR/Most се взима едно бюджетно дъно, подържащо двуядрени процесори една читава карта не кой знае колко RAM и това е. абе който разбира може да си пипне машината и да си направи нещата.

Йеее, големите разбирачи, много сме начетени и няма да ти кажем. Хехе, велики сте! Кво правите в тоя форум като сте толкова напред?
    Не мисля, че заслужавате повече от три реда, затова пристъпвам към въпроса.

Дъното ти разполага с два слота за РАМ памет, като максималния и размер е 2ГБ, което значи, че на всеки слот може да има по максимум
    1ГБ.

Не те знам какви игри искаш да играеш, но на мен 1ГБ не ми стига.
    Имаш две възможности - купуваш си още една платка от 512МБ и я слагаш на втория слот или продаваш тази 512-ка, с която действаш в момента и купуваш две платки по 1ГБ.

Доколкото прочетох в сайта производител на дъното то поддържа памети с 400мхз максимална честота, което значи, че няма особен смисъл да си взимаш памет с по-голяма честота, ако не замисляш смяна на чаркове по-натам (която може и да ти се наложи, ако ти изгори дъното примерно).

Препоръчвам ти да си вземеш памет със следните характеристики:
    честота - 400Mhz(може и повече, но повече от 800 не ти трябва)
    капацитет - както ти прецениш, или добавяш една 512-ка или две по 1ГБ (1024МБ).
    По-дълбоко няма да се заравяме - предполагам, че само ще се объркаш още.

Сега ще ти покажа как се сменя.*
    Виж си дънната платка на следната картинка :

Това в дясно, което е заградено с черничко са ти двата слота, където седи РАМ-та.
    В двата края имат по едно бяло палче, което служи за освобождаване на платката от гнездото и същевременно го избутва за по-лесно разкачане, тоест за да махнеш платката ще трябва да натиснеш едното палче, после другото и после да издърпаш платката.
    Поставянето е обратното, но там просто натискаш, докато палчетата се повдигнат.

И преди да поставиш рамта я виж от долната страна, там, където са конекторите (справка - златничките неща на платката) трябва да има едно прекъсване, намери го къде е и на гнездото на дънната платка и гледай да се напаснат, защото това е финна техника и не може да се ръга кое където и както ти падне. : )

*Забележка : всичко трябва да го направиш изключително внимателно и без да претоварваш който и да било елемен на компютъра с физическа сила. Всичко става бавно и внимателно, а не със сила.

Забележка2 : ако компютъра ти е в гаранция говори с родителите си за да го занесете и те да си направят каквото трябва, защото иначе ще се развали гаранционният срок.

Успех!

П.С. Чудех се дали да ти го пусна на ЛС, но реших, че тук може да е полезно и на някой друг.
    ХР-то си поддържа до 3ГБ РАМ без проблем, по-нагоре идва ред на по-сериозните ОС.

Фен
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    О, ако ти е такова дъното направо взимай нов компютър.
    Няма смисъл да тунинговаш стара изгнила кола, ако се сещаш на къде бия.
    Нещо подобно на това да решиш да слагаш на "Трабант" двигател от новото M3 - на БМВ! Просто няма смисъл...
    По скоро да му издумка мотора и той да си купи "тунингован" Трабантов.
    Ползва старата си машина със старата рам
    Горното сравнение е по-подходящо ако сменя ддр2 от 800 на 1066 примерно
    Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Цитирай Първоначално написано от beretta92sd
    Предполагам, че ако автора на темата имаше възможност да си събере, като теб едни 2000 лв. за нов компютър - вече да ни е теглил по една "майна" на всички ни и на бързо да е затичал до най-близкия компютърен магазин да си поръча нова машина!!!
    автора ги има тея пари ама 4 пъти повторих не искам нов компютър при положение че тоя не се и налага да го ползвам

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    По желание на автора темата се заключва.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си