.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39
    Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Човек, посегнал на живота на друг заради капризи, няма право да живее спокойно. И след като съвестта му позволява да убие човек заради пари, казани истини или за да прикрие някое друго свое престъпление, някой друг трябва да се намеси вместо съвестта му. С отмъщението няма да върнеш живот, но ще накажеш причинителя за смъртта.
    Ако утре ти запалят къщата с цел да изгориш и ти с нея, и ти разбереш кой я е запалил, няма ли да предприемеш мерки? Или ще оставиш нещата така, понеже ти не си умрял и къщата вече е изгорена? Станалото - станало...или ще се опиташ да предотвратиш следващия опит за убийство...?
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

lex talionis
    бих тръгнал на директно отмъщения, мисля.
    законодателната система често осира работите.
    а някои случаи крещят за възмездие. : )
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    София/Бургас
    Ще си търся по съдебен път овъзмездяване на причинените щети.

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Май още не си разбрал, че парите владеят света : "Това, което не се купува с пари, се купува с много пари". Човек има ли пари превръща лъжата в истина и съда е на негова страна. Ако не действаш сам, няма кой да действа вместо теб.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Малко са му 20.."Посещавам го" В днешно време скъпо ли е да наемеш някого да свърши мръсотията?Наясно ли сте с нещата От любопитство..

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    бих го посетила и нека след това на мен да дадат 20 години,поне ще знам че приятеля ми спи спокойно вечни си сън,че мойта съвест е чиста а не да се самоизмъчвам

Цитирай Първоначално написано от blago84
    Без майтап?
    И какво те кара да мислиш, че щом не си успял да се защитиш адекватно първия път, ще успееш да нападнеш адекватно след това? Или ще си възстановяваш честта с безчестна форма на отмъщение..?
    Да речем, че са убили сестра ти/жена ти или детето ти без да си бил наоколо, то тогава за каква самоотбрана говориш. Или ще си кажеш, че убиецът им не заслужава твоето собственоръчно отмъщение защото сестра ти/жена ти или детето ти не са могли да се защият "адекватно"? Имаш крайно пасивна гледна точка.

Аз лично нямаше да позволя да се стигне до съд...сатъра, бурканите и за зимнина...тежки периоди са така или иначе...пари нема xD

P.S. Справедливост е доста разтегливо понятие (; от което следва че каквото и да става... нещо което е справедливо спрямо един не е спрямо друг и т.н. Примерно ти убиваш тоя въпросният човек ама той има някой като тебе - би убил за загубеният близък приятел тн тн... и те убива...и тогава някой него го убива...и да си представим един теоритичен кръговрад...и въпросът ми е "До къде ще се стигне с това?" отговорът е ясен : До никъде. Излишно прахосване на пари за оръжия, увеличаване на процента на престъпленията...който и без това е достатъчно висок...и всичко заради това че някой близък е бил убит...а ако се замислите никой близък човек не би пожелал това за приятелите си...само по филмите и във войните хората казват "Отмъс*кашлюк*ти ме...*издъхване*" ....малко по пластична мисъл трябва да се вкара в това (:
    Кото стаа нека стаа.
    Скиперзорс: the.riot.against
    (моля без никви флеймове че ша ви рамзета-ам кат парцалета)

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Честно казано за приятела или приятелката, зависи..
    Ако е човек за който наистина много да ме боли и не бих могла да живея без този човек, бих го "посетила" без да ми мигне окото, ще го накарам да се гърчи от болка и да иска да умре..
    В България съда няма да му даде 20 години, най най най-много 5-6 години, ама най много.. Ето защо хората там предпочитам да си отмъстят отколкото да плащат на адвокати и да обикалят по съдилищата..

Мега фен
    Град
    <3
    Много филми гледаш СВАСТИКА. Оо Много си се филмирал.. Това не ти е американски филм или сапунен сериал... Оо
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Личното отмъщение.. не мисля, че би ми донесло желаната удовлетвореност, колкото би ми навредило. Емоциите и чувствата малко или много са преходни и отслабват с времето. А едно отмъщение ще означава да действам спрямо емоции. Което е слабост според мен. Може да усетиш привкус на възмездие, но едва ли ще може да живееш с това после. Аз не бих могла. А и при работеща съдебна система, където човекът може да бъде наказан реално, личното отмъщението е глупаво и излишно. А ако говорим за Бг бих направила всичко за да може да получи някаква несмешна присъда.

А в тая тема повечето живеете в някви филмчета. Никой не изглежда като да се е замислил малко.
    'Cus history is all dreams.'

Град
    бълХаристан
    да бе на думи всеки е силен "аз ще го убия без да ми мигне окото" и "ще го лежа". тва са глупости, не можеш да убиеш някого просто така, това не е цс!
    аз не бих искал да убивам никого, но дори и да убиеш човека виновен за твоето страдание, той няма да страда. затова и сицилианската мафия никога не убива предателя, а всички които значат нещо за него - семейството. така ще страда много, защото ще е жив, но мъртъв вътрешно.
    ае стига толкова

Супер фен Аватара на someonerandom
    Няма да го убия(най-вероятно).Просто не мога.И освен това смъртта му няма да донесе удовлетворение(поне за мен).Все едно се измъква.По-добре да му смениш физиономията,а после да знаеш че гние в затвора

zavisi ot mnooo ne6ta no kato se ima vpredvid 4e jiveeem v BG i vijdame v kvo sastoqnie e sadebnata sistema nadali she leji 20 godini i ako ima i pari... nai veroqtno she ima samorazprava
    Jivota e edna dobre zamotana lainqna suvkupnost ot kurvi , pederasi i hora kato nas . I loshoto e che ne se vijda varqnt za opraviq ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си