- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- за и против зобта (стероидите)...от трениращите
Не бих рискувал.Токсични са за черния дроб.А тия протектори,те са създадени за лечение на леки заболявания.И за краткотрайно предпазване от увреждане при вземане на антибиотици или противовирусни медикаменти.Тяхното приемане е понякога животоспасяващо при разни остри инфекции.То не продължава много дълго.И за това време употребата на протектори е напълно оправдана и те вършат своята полезна работа.Те не са предвидени примерно за продължително неутрализиране на токсични вещества-алкохолни концентрати,наркотици,анаб оли вземани с месеци и години.
Друг проблем е както някой каза,че вкараният външен хормон/анабол подтиска изработването на собствения тестостерон.Хипофизата е програмирана генетично за определено ниво на хормона.Когато концентрацията му в кръвта нарасне,тя подтиска тестисите.Блокира ги с оглед да се смъкне необичайно високото ниво на хормона.И когато това става прекалено често и силно,топките се свиват и атрофират.Те просто са ненужни на организма,щом в него си има хормони.От това топките се свиват като лешници,пенисът става микроскопичен.А той расте до определена възраст.После и да спрете анаболите си остава там 3 или 5санта.И колкото-толкова.Няма мърдане.
Трети проблем е,че стероидните мускули са като плажния дюшек.Като дръпнеш тапата(спреш анаболите) и всичко спада на мига за отрицателно време.
Аз съм ЗА разумната и правилна употреба от хора,които имат нужда от това,за да подобрят постиженията си.Говоря за спортисти,изкарващи пари.Те си преценяват рисковете,правят всичко възможно за да ги намалят максимално,но горе-долу имат оправдание.Някои казват,че не парите са най-важното нещо,а здравето,но не всички мислят така.
Иначе въпреки,че съм привърженик на мнението,че всеки си има мнение и сам си решава какво да прави,съм твърдо против прием от разни гъзари,които си нямат и представа какво и защо правят и го правят,подтикнати или от стремежа да станат прекалено голями (като същевременно се залъгват,че са малки),или от някои други "капацитети" или просто от гъзария.Те си вредят повече,отколкото си помагат.Важно е да знаеш какво искаш.Все пак ако приемът им е резултат от самостоятелно решение,премислено и преценено,ОК.
Аз лично не бих посегнал към стероидите поради простата причина,че искам да постигна всичко САМ,със собствени усилия,по-най-трудния и продължителен път.Не се задоволявам от лесни резултати,всеки напредък,дори и минимален (като +5 кила на лежанка например) е нещо невероятно,ако е резултат от усилени тренировки,правилно хранене (тук включвам и хранителните добавки,защото могат само да помогнат) и постоянство.Все пак фитнесът учи именно на постоянство,на правилна преценка за нещата,които трябва да жертваш за да постигнеш целите си,учи на смирение и търпение и помага за определяне на собствените приоритети и цели.Тези неща са непостижими със стероиди,те просто задоволяват моментни нужди.Най-великото чувство на света е,когато си легнеш на дивана в неделя слетобед,след четвъртата тренировка за седмицата,със стабилна мускулна треска от предишните такива и след един стабилен обяд от пилешки пържоли с картофи или ориз,необременен от нищо,знаейки,че си тренирал,че си ял правилно.В такива моменти се постига равновесие между физическото и психическото състояние.Просто уникално.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
Първоначално написано от redbul2
човече няма да ти обяснявам колко не си прав....в 90 % от изписаното
а тва з апениса че става микроскопичен....![]()
![]()
ела да видиш ....точно обратното ходиш си постоянно надървен, друг е въпроса с тестисите...не стават лешници....просто не функционират правилно
колкото повече - толкова повече...каза мечо Пух и умря от зоб http://kachi-snimka.info/images/arx1254396390d.jpg
въпросът е не дали си За или Против,а в това кой,на каква възраст,при какви обстоятелства и как ги взима.Ако някой е решил да взима,той ще вземе,но важното е да знае как.А за това трябва мозък и четене.При профитата те са задължителни.При аматъорите,каквито всички тук сме,е важно развитието на генетичния потенциал.За човешкото тяло всичко е възможно!Отделен въпрос е,че истинският културист обича железата и за него е важен пътят до крайния резултат и усилията,а не само мускулите.Бъдете спортсмени,тренирайте за здраве,а не с цената на здравето.
Но както са казали хората:
По-добре мускулест и тъп,отколкото само тъп![]()
skype me:az100yan
Абсолютно съм против ГОСПОД както те е създал такъв си остани и бъди чист![]()
Support your local club!!!
И за, И против.
Аз съм ползвал доволен съм но после винаги се случва и губя всичко гаден КЪСМЕТ.
Имам приятели които не се нуждаят от стероиди![]()
Но ако ще се взима да се взима в допостимите граници и тоз който взима да знае какво взима и какво прави![]()
Един път се живее но тези стероиди ще ни го варнат за после мн яко здравословно ама нз![]()
Последно.
Ако някой иска бързо да качва да взима. Но съм против въпреки че използвам.
Против стероидите и химиите.Познавам един дето взима стероиди и приятелката му прави 2 часа свирки и не може да му стане.
Аз съм само на протеини
принципно по време на стероидния цикъл (повечето медикаменти садържат тестостерон) самолета е дигнат почти прз цялото време(или поне при мене е така) , но след като всърши всичко ако не се земат нужните мерки и 1 година да му варти свирка пак няма да му стане
колкото повече - толкова повече...каза мечо Пух и умря от зоб http://kachi-snimka.info/images/arx1254396390d.jpg
Ако се занимаваш с професионален бодибилдинг съм ЗА, но ако просто ходиш на фитнес , за да изглеждаш добре съм ПРОТИВ. Според мен няма смисъл да даваш луди пари само и само да заприличаш на Ronnie, ако това не е професията ти. С (дори и без) добавки , правилна тренировка и хранене може да се постигнат завидни редултати.
П.П. Сетих се за една поговорка по темата - Зобче , зобче - ти прецака моето дробче.
Аз съм чувал ,че от много стероиди и там подобни боклуци не можеш да вдигаш самолета.![]()
![]()
![]()
От това, което знам и съм чувал от хора взимали добавки съм против.Аз не съм.Факт е, че повечето имат странични ефекти,а и като прекалиш с тях хич не ти е красиво тялото, напротив.Тия 120 килограмовите набозани фанатици ме отвращават...
Първоначално написано от dreemsun
![]()
![]()
човек стига зарибява децата , не е тука мястото за бизнес , има раздел...да не говорим че и нищо не е лигитимно...да не говорим че и качеството на всичко на бг пазара е на ниво
![]()
Аз съм ЗА зоба, НО само с АКЪЛ и то от хора с нужния опит в тренировките и на подходящата възраст. Освен това е важно какви препарати се избират. Като видя някоя тема от 15-16 годишни келеши дето ги мързи да прочетат 2 реда в Интернет, да видят кое как действа, и се хвърлят веднага на Метан, че най-евтино и на хапчета, направо бесовете ме хващат. Простотията не ходела по гората, казват, а по хората.
Стероидите са за спортисти
Тоест твърдо за.
Но ако някой има времето за постигане на една определена форма определено няма нужда от тях.
Виж ако вече бързаш е въпрос на дискусия
А от прочетеното до тук
Продължавам да ви агитирам драги съфорумници първо разберете разликата между хранителни добавки и анаболи и след това коментирайте...
Е то зависи и колко силен е цикълаПървоначално написано от ke4o
има някои при които не е нужно ако количествата са малки и веществата са слаби
е като са малки количествата и веществата са слаби...къв е смисала от цялата историяПървоначално написано от TomR
нямя значение колко е тежак и колко е лек цикъла ...още повече и с какво се прави...
тва дето го каза е се едно да ти кажа напии се с бензин и не ходи на промивка на стомаха...(ако си жив)
Как да няма бе, бате? Виж си пак подписа и си помислиПървоначално написано от ke4o
Аз пък друг проблем имам, не мога да си седна на лявата буза от Винстрол вече 3-ти ден, пък досега никога не ми се е случвало. Въртя се като кит в леглото докато намеря най-удобната поза да заспя
![]()
съветПървоначално написано от ImmortalTechnique
като си ги биеш
удари си два-три пъти мястото дето ще бучиш по-силно
така като вкараш иглата няма да усетиш
и бавно впръсквай медикамента (гледай преди това да няма въздух)
и втори съвет. Ползвай 2 игли. С едната да вземеш препарата от шишенцето и я смени с друга, че така се затъпява и боли повече
За какво са ми стероиди. 3 дневен сплит(4 упражнения за гърди и гръб) шейкче мляко+банан всеки тренировъчен ден, таурин бирена мая хапване от всичко и по много какво повече да искам
Абсолютно съм ЗА стероидите! Всички тука пишат-против съм, против съм, вредно е, но 70% от хората, които ходят на фитнес взимат химия.. така че... или вие, които пишете не сте стъпвали в зала или лъжете..
O M F GПървоначално написано от Horrificus
По тая логика, не може ли те, да са от останалите 30% ? Защо говорите глупости... 80% сиг. си нямате и идея за какво иде реч.
n00bs
"Колкото повече , толкова повече" - казал Мечо Пух и умрял от зоб.
Таа сега по темата. Много коментари се изписаха , всичко каквото ще кажа вече е написано. Само ще дам пример - аз съм на 14г. и съм седмокласник (днес завърших) , тренирам от година и половина - в домашни условия , успоредка и лостове. Имам приятел шестокласник - борец , който взима химия - на тренировките на борба тъпчат всички деца и големи с анаболи , за 2 месеца коренно се промени като фигура и сила - но 1 месец тренира кофички на успоредка и лежанка (вдигаше 85), без анаболи и всякакви други химии - "мускулите" му спатъхнаха и му падна силата. Аз месец и половина тренирах само кофички и набирания , преди това на лежанка дигах 70-75кг , от миналата седмица започнах да дигам пак - 85 на лежанка 2 пъти , 70кг. 10 пътиОня ме гледа ей така -
и вика : ооо аз пак трябва да зема малко химия.
Така че тренирайте си на чисто (без анаболи , стероиди и др. химии), може да е бавно , но е в пъти по-здравословно и качествено
![]()
Абе, я недей лъга, на 14 вдигал 85... Тука за малоумници ли ни вземаш...
Може да е фунта, а не кг, тоест 38,5![]()
n00bs