- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Зъболекар - цени
Моята зъболекарка работи със здравната каса.Направи ми няколко зъба(кариеси бяха),които са безплатни за годината и се плащат от здравната каса.Днес ми направи още един кариес и аз исках да ми сложи бяла пломба - ок направи ми я.Каза ми другия път да нося 45лева.Не бях ходила от 2 години на зъболекар и не съм информирана и все пак ми се вижда много
.Вашите стоматолози какви пари взимат за бяла пломба
А за метална
![]()
За бяла мисля, че беше около 30 лвно не съм сигурна
![]()
Всеки миг е още един шанс... да се усмихнеш
Аз скоро ходих на зъболекар и ми взе 35лв( бяла пломба).
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Еее мойта се оказа голяма скъпчийка бе..но пък при нея се чувствам в грижовни ръце и не ме е страх :P
na mene moita zabolekarka mi e slagala 2 pati bqla plomba i ne mi e zemala pari.Bi trqbvalo da vjema pari ako si nad 18 godini
<<<.>>>
Мойта взима между 100 и 140 на пломба, но там се работи с далеч по-качествени и добри от техниката и материялите при нормалните стоматолози. В моята уста нито един друг стоматолог не е успял да познае, че имам 16 пломби, защото не си личат изобщо.![]()
Както ти казаха по нагоре бялата пломба е от 30-50 лева зависи много къде ще отидеш...сивата пломба се плаща от касата до колкото помня![]()
леле мойта заболекарка ми каза че железните били по скъпи и по хубави имам предвид там за здравето едначе те гледат с черни пломби ^^
Отвратителни са зъболекарите! Просто те източват като кравата Милка за шоколад... то бива,бива.
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
ахааха "сиви"пломби няма отдавна ...така наречената "сива"пломба е амалгама и не е сива ,а бяла..просто е много бяла и си личи,а другата ,която наричате "бяла" се казва фотополимерна и е с цвета на зъбите няма никаква разлика...касата поема само амалгамата,а фотополимерната е с доплащанеПървоначално написано от mysticinside
![]()
45 лв е нормално за бяла пломба .. пък и 6том ти е направила 3 зъба безплатно ..другите ти 6те си ги плащаш ... има6 право само на 3 безплатни ,а ако си над 18 - на 2 безплатни ...
винаги има две мнения .. -моето и грешното ..
Аз ходих във Варна на зъболекар и останах много доволен, не ми се видя и скъпо. Бяха страшно внимателни, за разлика от предишния ми зъболекар, дори ми сложиха и упойка.![]()
Аз нзма,че ако нямаш 18 имаш право на два белплатни прегледа на година и 4 плоби сащо безплатни,ама незнам вече за белите те дали са включени![]()
СеГа Е Моя рЕд Да бЪда л0шА, Сега Е Моя рЕд Да кАзвАм Не, Сега Е Моя рЕд да пРичИнЯжам боЛка ,Да мразЯ мЪниЧкО понЕ!
Ами аз ходя на частник,по принцип за пломба ми взима около 70-100,а като ми избиха 1 зъб ми взе 150 за изкуствен сега тряя да ми слага още 1![]()
![]()
![]()
![]()
Ем са вчера бях на зъболекар и ми взе 15 за бяла пломба вие бах майка му и цените обявихте беее![]()
при положение че работи с здравната каса нз нз ама бах и цените беее
![]()
аа иначе за тези под 18 имат право на 4 безплатни пломби и мисля че беше 2 прегледа профилактични :P
нЕвЪзможНо е сЪрцет0 ми дА бъДе раЗбито,зАщоТо никогА нЕ е бИло цЯл0...![]()
Вярно бе, как по 100-150 кинта?!Вероятно зависи от града и зъболекаря, дали е частник.
Както и да е, това е финна работа и не бива да се прави некачествено.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
еми за 1 зъб на мене ми взеха 120 лева с някаква метална пломба от 5-6 години ми е и не е мръднала нямам никакви проблеми според мен си заслужаваше![]()
Най-елементарното обяснение е, да сте евентуално неосигурени.Ако ходите на училище, би трябвало то да ви осигурява.
Днес за фото-полимерна пломба ми взеха 30 лева.
Има и друго обяснение-зъби като на Коен варваринаТогава вече сумата е по-солидна
![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Доколкото си спомням (сега незнам дали да увеличили цените), но не съм ходила на зъболекар за пломба скоро, та амалгамата беше към 2.50, бялата 5.00, а тази фото нещо си - 10.00.
Моята работи с касата.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
на мен ми взеха 80 за 1 пломба. на частно.
ами аз ходих наскоро във варна,защото съм от малко градче близо до варна и тука нямам много вяра в зъболекарите.моята зъболекарка взема доста скъпичко.тази година ми направи 2 пломби-едната беше 50 а другата 40,ама съм много много доволна ,работи много леко и щях да заспя на стола а поначало много ме е страх и все очаквам да ме болитова което поема здравната каса е по 21(или 23 не помня )за пломба на хора под 18 и по 17 или 18 лева за хора над 18 и тези под 18 имат право на 4 пломби на година,а тези над 18 май по 2
ама съм си патила от зъболекари и предпочитам да дам повече пари и да не ходя при който и да е
![]()
Печели без да се фукаш, губи без да се оправдаваш!!!
Моята взима по 20 лв на пломба, май е фотополимерна. Имам право на 4 безплатни пломби на година.