Виж имам едно предположение по въпроса и то ми изглежда логично. Малко се безпокоя, че може да те нарани обаче.
Та моето предположение е:
Той не те харесва и е излизал с теб само от учтивост. Неговите приятели са ви видели и са го избъзикали. Започват подмятания. Случайни, но той се засяга от тях. Така постепенно си изгражда мнение на базата на околните, че си ужасна и че след като всички се бъзикат с теб и той трябва да го прави. Тегли ти майната по ужасен начин и така след това може да се похвали пред всички "Вижте ме къв съм пич, защото тъпча грозните или различните"
Кеф. Той печели точки от теб вместо да губи докато го бъзикат.
Перфектното решение.
Така на базата на натиска на общтността той взима решение за да трупа позитиви на базата на негативи.
Погледнато така и ако допуснем, че наистина не му пука. Решението е повече от лесно.
Ако му е пукало. Вече решението се е усложнило. Но да ти призная - много са малко хората, които могат да издържат дълго време в опозиция на мнозинството, а който твърди, че го може нека се постави не в същата, а в ситуация в която знае, че ще му пука и ще разбере какво имам в предвид.