.
Затворена тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Град
    На стадиона за бягане.

Премахване на боя от косата???

Естественият ми цвят е русо, но преди 2 седмици се бях боядисала в червено с балсам оцветител, който не изгаря косъма и уж се отмива след 5-6 дена,но понеже е червен цвят а от русо не се отмива лесно и още стои и ми придава гаден червеникав оттенък.
    Въпросът ми е: С какви домашни средства, маски нещо може да си отмия косата без да си изгоря косъма разбира се.

П.П: Бях чувала за нещо с водка, което изсветлявало косата, така ли е?
    Running is my drug and I am overdosed ..

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    --ми аз за отвара от лайка съм чувала,че смъква, но те се пак сравнително лесно се отмиват /нищо,че ти е руса косата/
    --другото, което се сещам е със сода , но не прекалявай,че много се изсушава /ако някой каже ,че са глупости, да подчертая,че черна къна съм изсветлявала със сода, пък какво остава за един пиклив шампоан- оцветител/

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    В "Часът на мама" казаха, че маските с белтък увреждат/отмиват (постепенно) боята.

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Лайката наистина помага.Открих този материал относно как точно се прави разтвора.Дано да е от полза

За да се направи оцветител от лайката, който може да се използва след всяко измиване, вземете 30 г (2 с.л.) изсушени цветчета от лайка и ги залейте с 600 мл вряла вода. Оставете да поври 15 минути, след това изцедете и охладете преди употреба.

За постигане на по-силен оттенък залейте 125 г сушени цветчета от лайка с 300 мл вряла вода и запарете за 15 минути. Кипнете, охладете и прецедете. Добавете лимонов сок и 30 мл (2 с.л.) растително масло. Нанесете на косата, като я разресвате, и я оставете, ако е възможно, да изсъхне на слънце. Накрая измийте главата, нанесете балсам и изплакнете косата както обикновено.

Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    --ми аз за отвара от лайка съм чувала,че смъква, но те се пак сравнително лесно се отмиват /нищо,че ти е руса косата/
    --другото, което се сещам е със сода , но не прекалявай,че много се изсушава /ако някой каже ,че са глупости, да подчертая,че черна къна съм изсветлявала със сода, пък какво остава за един пиклив шампоан- оцветител/
    И как се прави тази маска със сода?

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от harabelka
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    И как се прави тази маска със сода?
    ми не е маска, просто докато се къпеш, натриваш си косата малко със сода,седиш 5мин и измиваш, ако е над мивката, ще се види,че пада боята, а нейното като е само шампоан 2-3 пъти ще са достатъчни, мисля...

Всякаква домашна рецепта ще ти свърши работа.Специално за сваляне на боя съм чела кисело мляко със сода.

Град
    Sofia
    ^ а да, забрвих киселото мляко

Град
    На стадиона за бягане.
    Тенкю.
    Трябва да пробвам тва със содата и млякото. Бали мааму пък квото стане

Град
    Своге
    Дай снимка с червената коса , действието на шампоана , моля
    И култура не ми липсва да подпаля , липсва ми запалка !

Град
    На стадиона за бягане.
    първия ден или сега как е?

Град
    На стадиона за бягане.
    http://i31.tinypic.com/20roadx.jpg тва точно като се боядисах

http://i26.tinypic.com/2bpj6a.jpg тва от преди неколко дена

Град
    морската столица
    СтиймМоп..

Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.

тази маска с киселото мляко и содата на суха коса ли се нанася или на влажна.. и има ли значение колко сода и или колко кисело мляко ще сложа ... мн ще сам благодарна ако ми кажете...

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    KAK STAVA TOVA SIS SODATA AKO MOJI DA MI KAJES CE SIM S CERNA BOYADISANA KOSA I ISKAM DA SE PRAVQ CERVENA I NE ISKA FRIZYOR DA Q ISVETLQVA DOSTATICNO E IZTOSTENA

Цитирай Първоначално написано от DarkKisss Виж мнението
    Тенкю.
    Трябва да пробвам тва със содата и млякото. Бали мааму пък квото стане
    PROBVA LI GO TOVA STANA LI NESTO

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Стара тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове