- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Премахване на боя от косата???
Естественият ми цвят е русо, но преди 2 седмици се бях боядисала в червено с балсам оцветител, който не изгаря косъма и уж се отмива след 5-6 дена,но понеже е червен цвят а от русо не се отмива лесно и още стои и ми придава гаден червеникав оттенък.
Въпросът ми е: С какви домашни средства, маски нещо може да си отмия косата без да си изгоря косъма разбира се.
П.П: Бях чувала за нещо с водка, което изсветлявало косата, така ли е?
Running is my drug and I am overdosed ..
--ми аз за отвара от лайка съм чувала,че смъква, но те се пак сравнително лесно се отмиват /нищо,че ти е руса косата/
--другото, което се сещам е със сода , но не прекалявай,че много се изсушава /ако някой каже ,че са глупости, да подчертая,че черна къна съм изсветлявала със сода, пък какво остава за един пиклив шампоан- оцветител/![]()
В "Часът на мама" казаха, че маските с белтък увреждат/отмиват (постепенно) боята.![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Лайката наистина помага.Открих този материал относно как точно се прави разтвора.Дано да е от полза
За да се направи оцветител от лайката, който може да се използва след всяко измиване, вземете 30 г (2 с.л.) изсушени цветчета от лайка и ги залейте с 600 мл вряла вода. Оставете да поври 15 минути, след това изцедете и охладете преди употреба.
За постигане на по-силен оттенък залейте 125 г сушени цветчета от лайка с 300 мл вряла вода и запарете за 15 минути. Кипнете, охладете и прецедете. Добавете лимонов сок и 30 мл (2 с.л.) растително масло. Нанесете на косата, като я разресвате, и я оставете, ако е възможно, да изсъхне на слънце. Накрая измийте главата, нанесете балсам и изплакнете косата както обикновено.
И как се прави тази маска със сода?Първоначално написано от therichbitch
![]()
ми не е маска, просто докато се къпеш, натриваш си косата малко със сода,седиш 5мин и измиваш, ако е над мивката, ще се види,че пада боята, а нейното като е само шампоан 2-3 пъти ще са достатъчни, мисля...Първоначално написано от harabelka
Всякаква домашна рецепта ще ти свърши работа.Специално за сваляне на боя съм чела кисело мляко със сода.
Тенкю.
Трябва да пробвам тва със содата и млякото. Бали мааму пък квото стане![]()
Дай снимка с червената коса , действието на шампоана , моля![]()
И култура не ми липсва да подпаля , липсва ми запалка !
първия ден или сега как е?![]()
http://i31.tinypic.com/20roadx.jpg тва точно като се боядисах![]()
http://i26.tinypic.com/2bpj6a.jpg тва от преди неколко дена![]()
СтиймМоп..
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
тази маска с киселото мляко и содата на суха коса ли се нанася или на влажна.. и има ли значение колко сода и или колко кисело мляко ще сложа ... мн ще сам благодарна ако ми кажете...
Стара тема