.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 98
    Цитирай Първоначално написано от FionaApple
    Фармация.

Град
    Плевен, България
    Аз съм специалност "Комуникационна техника и технологии" , Факултет Електротехника ,електроника и автоматика във Русенския университет "Ангел Кънчев"

А относно избора...Това завърших със средното и сега продължавам...

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Цитирай Първоначално написано от neHcuoHepKa
    Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Ми медицина или фармация, но все още не съм сигурен кое да избера, родителите ми дори ме подкрепят за това което искам и сами ме мотивират, за което се радвам и не се налагат по някакъв начин, а за чужбина незнам рядко съм се замислял, но сигурно ще си остана тук, защото и тука може да преуспееш само зависи едиснтвено от самия теб !
    Бих ти препоръчала фармация. Не се учи толкова много време както медицината, по-специализирана е и не на последно място ще взимаш много по-добри доходи от докторските.
    За сравнение на млад фармацевт в ЮК заплатата почва от 30 000 паунда на година. (около 2 500 паунда на месец , който са 5 800 лв )
    Наистина казват, че е по високо платена и усещам как ще уча фармация.. , но пък е и интересна в крайна сметка

^ доста химия има..

Аз съм приета в музикалната академия в СофиЯ с флейта и съм много доволна!Има ли някой друг,който е там освен мачока

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

up!

айде бе хора, къде и кво ще учите споделете, че и аз съм супер объркан

Мега фен
    Град
    София
    amk, няма значение каква ти е бакалавърската степен.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Е как да няма? Не може да уча медицина 4 години, а после Магистратура Право или математика и после право. Заради това питах дали както съм го намислил ще стане.

Мега фен
    Град
    София
    Eми майка ми с инжинерна специалност от ТУ, завърши магистратура Човешки ресурси в УНСС

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София

Re: Висше образование?

1) Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате?

Вече съм студентка и уча Счетоводство и контрол.

2) Защо искате/искахте да учите точно това? Винаги ви е влечало? Родителите ви карат/накараха насила? Нямате/нямахте друга алтернатива?

Завърших НФСГ и общо взето 5 години съм учила Счетоводство, Икономика и Предприемачество... Започнах с тая сфера и ще завърша с нея Не мога да твърдя, че винаги ме е влечало, но просто в това съм най-добра

3) Къде предпочитате да учите и къде според вас ще се реализирате по-добре? Тук или в чужбина? Защо?

Ами предполагам, че в чужбина образованието е на много по-високо ниво, но на този етап нямам възможност да си позволя да завърша извън България... и ще се задоволя с това, което ми се предлага тук.
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Цитирай Първоначално написано от anenceto92
    да, аз съм ориентирана по този въпрос от доста време.. Академията на МВР, аз искам да уча там, въпреки че майка ми е твърдо простив, и сега като започна уроците ще я лъжа, че ще уча право тъпо е знам, но нямам друг изход.. баща ми е твърдо с мен, + това последните няколко месеца полагам много усилия, така че си мисля, че не е невъзможно
    лоол, униформенА

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Е как да няма? Не може да уча медицина 4 години, а после Магистратура Право или математика и после право. Заради това питах дали както съм го намислил ще стане.
    Напротив! Може да учиш медицина 4 години! Но няма да ти дадат диплома!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Ако бакалавърската ти степен и бъдещата магистратура не са в едно и също научно направление, то обикновено магистратурата е по-дълга. Питайте ме мен няма ли значение какво си учил. Завърших Информатика в Свищов, но в направление Компютърни науки. Да, ама магистратурата ми Информационни технологии в бизнеса е в направление Икономика и друго направление в този ВУЗ за магистратури няма. И понеже сменям направлението, нямам право на редовна магистратура и на такава държавна поръчка (при най-висок успех от факултета и 3-та по успех за цялата Академия), която е 133 на семестър. Това прави общо за 3 семестъра 400 лв, но имам право на стипендия, която общо е около 900 лв. Е, ама заради тия недомислици си карам 6 семестъра(е, 3 приравнени, ама с допълнителни изпити), дистанционно и за 3 семестъра платих 2145 лв и нямам право на стипендия. Ако з вас 2645 лв, които сте дали в повече (от стипендиите реално сте на +500) не са нищо, за мен и моето семейство, което едва свързва двата края са много...

Моля, не говорете без да знаете.

Мега фен
    Град
    София
    ^звачи все пак можеш да запишеш магистратура с каквато и да е бакалавърска степен така ли?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    kalpazanka, дочети поста ми. Имах друго предвид. Хипотетично, ако следвам медицина 4 години или математика без значение, може ли после Магистратура Право?

А конкретния ми въпрос е може ли с бакалавър Финанси да следвам Бизнес и Корпоративно право и след това 2-ра Магистратура Бизнес Администрация? Ей това ми беше въпросът. И ако не мога с Финанси да ги карам двете, то с каква специалност бакалавър, мога да ги изкарам двете без да повтарям бакалавъра от начало?

Мега фен Аватара на teenems
    1) Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате? - аз съм малка още *1995 съм *, но попринцип искам ПРАВО . също ми харесва египтология ,но едва ли ще следвам това ,макар че ми е мечта

2) Защо искате/искахте да учите точно това? Винаги ви е влечало? Родителите ви карат/накараха насила? Нямате/нямахте друга алтернатива?- от 6 годишно искам право . смисъл ме кефят адвокати . също винаги съм харесвала Египет и имам много книги и глупости и знам сичките простотии за Египет и напрао тряя зема 2 висши .. просто са ми казвали ,че адвокат е добра професия

3) Къде предпочитате да учите и къде според вас ще се реализирате по-добре? Тук или в чужбина? Защо? - ами право искам да взема в Харвард ,майка каза ако ми се учи ще изрови пари от дъното на земята ,стига да ми се учи. тоест ако имам желание да уча мога да се реализирам в чужбина . дано не ме хване мързела ,но на себе си съм обещала ,че трябва да уча здраво ако искам нещо ..
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Право, предполагам в Англия или Дания.

Re: Висше образование?

Цитирай Първоначално написано от plmn
    1) Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате?
    Еми искам да се занимавам с Криминалистика или нещо от този сорт..

2) Защо искате/искахте да учите точно това? Винаги ви е влечало? Родителите ви карат/накараха насила? Нямате/нямахте друга алтернатива?

Просто ме влече незнам..От малка още съм много запалена по това.. Родителите ми са ми казали че сама ще избера какво искам да прая със живота си и те ще ме подкрепят във всяко решение
    3) Къде предпочитате да учите и къде според вас ще се реализирате по-добре? Тук или в чужбина? Защо?

За више образование съм твърдо ЗА ЧУЖБИНА.. За сега.. надявам се след време когато вече трябва да следвам више и в България да се подобри поне малко образованието..
    Искам да бъда..завинаги с тебе да бъда
    Обичам те , винаги двама..до края
    беэ теб да живея не зная..!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Защото любовта като цвете което вече не ухае,когато е в твоите ръце..!

Град
    пространството на Дисе
    kalpazanka, дочети поста ми. Имах друго предвид. Хипотетично, ако следвам медицина 4 години или математика без значение, може ли после Магистратура Право?
    Хипотетично не става. За да караш магистратура, трябва да имаш бакалавърска степен /логично, нали?/. А с медицината няма как да стане- ако се откажеш на четвъртата година, парите и времето за учене ще са хвърлени на вятъра. И отново ще трябва да започваш от нулата- т. е. трябва да се насочиш към специалност, която ще завършиш със степен бакалавър. Ако пак нещо ти убягва, пиши. Ще перифразирам.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Повече от фен
    охх като гледам някои хора колко са информирани и навътре в нещата ми се реве...Значи аз сега бях 10ти клас и сега трябва да реша до края на ваканцията какво искам за да залегна сериозно над нещата...а аз просто нз в какво съм добра тая година си я проспах,.. и сега ми е страшно трудно да реша мисля да се насоча към Туризъм нзточно защо,но към това проявявам интерес,малко географията не,че съм толко добра,нооо....Е някой ако може нещо да ми помогне или някое мнение да ми даде ще съм му благодарна
    БоЛКа Ли?-СеГа Я ВиДя!МьКа Ли?-СеГа Я РаЗбРа!EлА Ме ВиЖ ПрЕд ТеБ Ст0я с КьРвАВи РьЦе.BиЖ с УсМиВкА ТьПчА ТвОеТо СьРцЕ...МоЛи Се,ПлАчИ,КьРвИ В АдА ВаРвИ,ТаМ иЗгОрИ,оТ УжАС КрЕщИ и НаКрАя Сп0мНи Си За МеН и УмРи ..

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    Цитирай Първоначално написано от exclusive__16
    охх като гледам някои хора колко са информирани и навътре в нещата ми се реве...Значи аз сега бях 10ти клас и сега трябва да реша до края на ваканцията какво искам за да залегна сериозно над нещата...а аз просто нз в какво съм добра тая година си я проспах,.. и сега ми е страшно трудно да реша мисля да се насоча към Туризъм нзточно защо,но към това проявявам интерес,малко географията не,че съм толко добра,нооо....Е някой ако може нещо да ми помогне или някое мнение да ми даде ще съм му благодарна
    Опитай с туризъм, но имай на предвид, че не е толкова лесно колкото изглежда, аз уча туризъм такава ми е паралелката (в училище да отбележа) Има и трудни работи, които трбва да знаеш..или опитай само география..интересна е науката, или се пробвай в друга сфера, която наистина те радва..според мен момичетата стават добри психоложки но вече това е въпрос до интереси

Град
    пространството на Дисе
    amk933, успях да изровя учебния план за специалността медицина от сайта на МУ- Плевен /страницата на софианци не се зарежда/.
    Учебен план
    СПЕЦИАЛНОСТ "МЕДИЦИНА"
    Пълният курс на обучение по медицина за придобиване на квалификационната степен "Магистър" е 6 години. Състои се от три последователни етапа: предклинично обучение - 2 г., клинично обучение - З г., пред дипломен клиничен стаж - 1 год.

Просто го няма вариантът да учиш 4 години и след това да се захванеш с магистратура.

http://www.mu-pleven.bg/index.php?vi...mid=24&lang=bg

Повече от фен
    Опитай с туризъм, но имай на предвид, че не е толкова лесно колкото изглежда, аз уча туризъм такава ми е паралелката (в училище да отбележа) Има и трудни работи, които трбва да знаеш..или опитай само география..интересна е науката, или се пробвай в друга сфера, която наистина те радва..според мен момичетата стават добри психоложки но вече това е въпрос до интереси

Психология..ДА защо не..попринцип учителката ни по психология нищо не прави..даже ни дава отговорите на контролно и никога не сме учели (( .. но ако можеш да ми кажеш кое Висше у-ще е с психология..А и мн ще съм ти благодарна да ми разясиш повечко за туризма .. пиши на лично ако искаш.. благодаря предварително
    БоЛКа Ли?-СеГа Я ВиДя!МьКа Ли?-СеГа Я РаЗбРа!EлА Ме ВиЖ ПрЕд ТеБ Ст0я с КьРвАВи РьЦе.BиЖ с УсМиВкА ТьПчА ТвОеТо СьРцЕ...МоЛи Се,ПлАчИ,КьРвИ В АдА ВаРвИ,ТаМ иЗгОрИ,оТ УжАС КрЕщИ и НаКрАя Сп0мНи Си За МеН и УмРи ..

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    За висше учебно заведение незнам сигурно ще има в Софийския университет или попитай учителката си тя ще знае

Психология..ДА защо не..попринцип учителката ни по психология нищо не прави..даже ни дава отговорите на контролно и никога не сме учели (( .. но ако можеш да ми кажеш кое Висше у-ще е с психология..А и мн ще съм ти благодарна да ми разясиш повечко за туризма .. пиши на лично ако искаш.. благодаря предварително

Град
    София
    Хипотетично не става. За да караш магистратура, трябва да имаш бакалавърска степен /логично, нали?/. А с медицината няма как да стане- ако се откажеш на четвъртата година, парите и времето за учене ще са хвърлени на вятъра. И отново ще трябва да започваш от нулата- т. е. трябва да се насочиш към специалност, която ще завършиш със степен бакалавър. Ако пак нещо ти убягва, пиши. Ще перифразирам.
    Ок. С медицина не става. Но идеята ми е, ако уча примерно математика или химия или някоя от тези точните науки, дори медицина, колкото и време да е за бакалавър после Магистратура Право става ли? И в моя конкретен случай въпросът е ако уча бакалавър Финанси ще може ли после да довърша Магистратура Бизнес и Корпоративно Право или трябва и бакалавъра да ми е право. Аз искам да карам две Магистратури едната въпросното право другата - Бизнес Администрация и има ли бакалавър, който ще ми даде шанса да ги уча и двете без да карам всичко от начало? В смисъл Финанси става ли? Ако не кое друго?

Мале колко го забърках пак.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си