.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 98

Hybrid View

Висше образование?

1) Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате?

2) Защо искате/искахте да учите точно това? Винаги ви е влечало? Родителите ви карат/накараха насила? Нямате/нямахте друга алтернатива?

3) Къде предпочитате да учите и къде според вас ще се реализирате по-добре? Тук или в чужбина? Защо?

Допитвам се до вас за да видя какво мислите по тези въпроси, и какво е мнението ви.
    Аз лично си признавам, че съм объркан и не знам какво искам да правя, нито коя да избера от всичките 640946983893 специалности, които се предлагат тук и в чужбина.

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    и аз не знам какво искам да уча,е*аси то поне да имаше някой предмет дето да го разбирам ама няма...нямам си идейка какво ще правя,а ми е време вече да се ориентирам
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    1) Да знам - Доктор по Бизнес и Корпоративно Право и Магистър по Бизнес Администрация;

2) Защото точно бизнеса, шефстването, финансовата независимост, финансите, сделките, договорите - това са нещата, които ме влекат. Правото винаги ме е влечало, както и медицината, но през последните години вече разбрах точно какво право искам и се отказах от медицината като професия. Родителите никога не са ми се бъркали в решенията. Дори на изпита след 7ми клас не знаеха до последно как съм подредил училищата.

3)Чужбина естествено и по специално Америка или в най-лошия случай Англия. Аз нямам право да уча в БГ, защото нямам българска диплома за средно образование и, ако реша да кандидатствам трябва да е от квотаа на чужденците и да се явявам на приравнителни по български - не мерси. Плюс това не разменям Америка за нито една друга държава в света по отношение на устроеност на живота и поведение на хората. Да не гворим за заплати и за материалната част на въпроса....

amk933, звучи доста добре. Аз лично нямам финансовата възможност да уча в USA. Най-много да запиша в някое УНИ тук из Европа, САЩ ми идва скъпо. Ако можех вероятно щях да пробвам нещо там. Амбиции и желание за развитие също имам. Въпроса е да вземем правилните решения и да не съжаляваме след време. Но пък ти 'звучиш' решително, което е супер.

Град
    София
    Мерси. А ти, ако се колебаеш, мога да ти кажа само, че няма за какво. Действай направо. Европа също има много добри образователни нституции. Иначе аз мисля първо бакалавъра да е финанси, единия магистър бизнес и корпоративно право, другия бизнес администрация и после дотурантура по правото и едно яко бачкане. Искам си моя фирма и да си работя сам, а не за някой друг. А в Америка образованието не е много по-скъпо от в Англия например, защото се отпускат много стипендии, а като цяло животът е мнооого по евтин. Успех!

Едит: Към какво си се ориентирал като специялност?

Като цяло се спирам на International Business, International Management, както и International Hospitality. Мен също ме влечат тези неща, които ти изброи по-рано. Аз също искам да основа своя собствена компания, но за сега това изглежда и звучи просто като една мечта, все едно дете да каже 'искам да съм космонавт' Но пък нищо не се знае. За това и всеки си взима живота в ръцете и решава за какво ще работи и към какво се стреми.

Други мнения? Все ще учите някъде нали? Къде?

Супер фен
    Още от 10 клас знаех, че искам да уча Право. Родителите ми не са ме накарали, мен си ме влечеше и го исках и в крайна сметка го постигнах.

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Re: Висше образование?

Цитирай Първоначално написано от plmn
    1) Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате?

2) Защо искате/искахте да учите точно това? Винаги ви е влечало? Родителите ви карат/накараха насила? Нямате/нямахте друга алтернатива?

3) Къде предпочитате да учите и къде според вас ще се реализирате по-добре? Тук или в чужбина? Защо?

Допитвам се до вас за да видя какво мислите по тези въпроси, и какво е мнението ви.
    Аз лично си признавам, че съм объркан и не знам какво искам да правя, нито коя да избера от всичките 640946983893 специалности, които се предлагат тук и в чужбина.
    1) Вече съм приет в Компютърна Информатика.

2) Защото съм добър и специализиран в компютрите и т.н. от край време. Родителите даже не знаят какво е това, нито разбират от сегашното образование, че да дават акъл. Друга алтернатива нямах, освен разните там икономики.

3) Бих искал в чужбина, но е твърде скъпо и сложно, трудно бих се справил а и не ми се занимава с толкова големи неща сега.

Да, в България е бъкано с десетки университети с всякакви специалности.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Уча Регионално развитие и политика. Избрах тази специалност, защото е интердисциплинарна, учат се много и различни неща, като икономика, право, география, кадастър, политология, ГИС(географски информационни системи), световно стопснство, социология, градоустройство и много други. Изобщо обхваща широк спектър от дисциплини, които ще са ми полезни в бъдеще. Със сигурност родтителите ми не са ме накарали, а и да искаха едва ли биха могли. Избрах да уча в България, по много причини. Разбира се повлия и факта, че трудно бих се справила в друга държава, далеч от дома и близките ми хора. Вярвам, че ще настъпят и по-добри времена за България, но в случай, че не се случи не виждам пречка да изкарам магистратура в чужбина, или пък да ида да работя там, но сега не мисля в чак такава перспектива....

Цитирай Първоначално написано от lLady_MooN_RaiN
    Уча Регионално развитие и политика. Избрах тази специалност, защото е интердисциплинарна, учат се много и различни неща, като икономика, право, география, кадастър, политология, ГИС(географски информационни системи), световно стопснство, социология, градоустройство и много други. Изобщо обхваща широк спектър от дисциплини, които ще са ми полезни в бъдеще. Със сигурност родтителите ми не са ме накарали, а и да искаха едва ли биха могли. Избрах да уча в България, по много причини. Разбира се повлия и факта, че трудно бих се справила в друга държава, далеч от дома и близките ми хора. Вярвам, че ще настъпят и по-добри времена за България, но в случай, че не се случи не виждам пречка да изкарам магистратура в чужбина, или пък да ида да работя там, но сега не мисля в чак такава перспектива....
    Интересна специалност. Наистина включва много неща.

Да, тя е и сравнително нова. Първата такава в България, коетоси е нож с две остриета, но засега съм много доволна от нещата, които уча и от перспективите за бъдещето ми

Много ми е далеч това време, но по принцип искам да уча право в Оксфорд.
    Но това е само мечта, едва ли някога ще мога да я осъществя...
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    София
    Някой може ли да ми каже, че се чудя едно нещо относно висшето. Ако искам да карам Магистратура по Бизнес, Корпоративно и Финансово Право, може ли Бакалавърът да ми е Финанси или трябва задължително да е Право? И има ли Бакалавър, с който ще мога освен да продължа въпросното право и да уча Магистратура по Бизнес Администрация без да повтарям всичко отначало?

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    1) Вече съм студентка по архитектура.

2) Всъщност реших го почти в последния момент , не съм мечтала от малка да бъда архитект , просто когато седнах по сериозно да мисля за в бъдеще с какво евентуално искам да се занимавам , аз заедно с родителите ми се спряхме на архитектурата като едновременно перспективно и доходоносно занимание. А и след завършване на тази специалност се отварят доста възможности като длъжности на които може да се работи , от архитект-проектант до вътрешен дизайнер , екстериорен дизайнер - ландшафна архитектура. Та така доволна съм от избора си.

3)Не мога да кажа какво е положението в чужбина конкретно за моята специалност , имам съмнение че там има по-голяма възможност за реализация в тази сфера , и че заплащането е по-добро , но не мога да бъда сигурна. Сега смятам да си завърша тук , а вече като професионална реализация ако чужбина предлага по-добри възможности , може и там да практикувам , но оставям да мисля за това за в бъдеще.

Град
    В света на чудесата..
    Аз пък съм страшно НЕориентирана,но пък имам още доста време да му мисля..

Цитирай Първоначално написано от Beautyful
    Аз пък съм страшно НЕориентирана,но пък имам още доста време да му мисля..
    И аз така съм си мислел винаги, но ето, че времето започва да минава застрашително бързо...

Град
    * Somewhere Over The Rainbow *
    Ммммм мислила съм за право или архитектура, но имам време да мисля.

Цитирай Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
    2 доста различни неща
    история и бел vs. математика

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    2 доста различни неща
    И рисуване.
    Много рисуване

Определено не може да ги мъчи и двете неща едновременно да пробва , трябва да си избере едното , защото и двете изискват много усилия и са времеобсебващи и трудоемки

Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    2 доста различни неща
    И рисуване.
    Много рисуване

Определено не може да ги мъчи и двете неща едновременно да пробва , трябва да си избере едното , защото и двете изискват много усилия и са времеобсебващи и трудоемки
    така е.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Ми медицина или фармация, но все още не съм сигурен кое да избера, родителите ми дори ме подкрепят за това което искам и сами ме мотивират, за което се радвам и не се налагат по някакъв начин, а за чужбина незнам рядко съм се замислял, но сигурно ще си остана тук, защото и тука може да преуспееш само зависи едиснтвено от самия теб !

Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Ми медицина или фармация, но все още не съм сигурен кое да избера, родителите ми дори ме подкрепят за това което искам и сами ме мотивират, за което се радвам и не се налагат по някакъв начин, а за чужбина незнам рядко съм се замислял, но сигурно ще си остана тук, защото и тука може да преуспееш само зависи едиснтвено от самия теб !
    Бих ти препоръчала фармация. Не се учи толкова много време както медицината, по-специализирана е и не на последно място ще взимаш много по-добри доходи от докторските.
    За сравнение на млад фармацевт в ЮК заплатата почва от 30 000 паунда на година. (около 2 500 паунда на месец , който са 5 800 лв )

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Засега архитерктура. Обаче тази фармация нещо напоследък започва да ми харесва, но пък има химия....имам още години за размисъл.

Фармация.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си