.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 98
    Мега фен
    Град
    София
    Прати мейл на университета, където мислиш да учиш и ги питай

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ок. С медицина не става. Но идеята ми е, ако уча примерно математика или химия или някоя от тези точните науки, дори медицина, колкото и време да е за бакалавър после Магистратура Право става ли?
    amk933, няма вариант, в който да учиш медицина и да завършиш с образователно-квалификационна степен бакалавър! Точно това се опитвам да ти обясня! Също не можеш да кандидатстваш за магистратура без бакалавърска степен!
    Даже имам спомени, освен че лекар и зъболекар се дипломират магистри, мисля че юристите също се дипломират с тази образователно-квалификационна степен.
    Така...дотук по хипотетичната част.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    amk933, няма вариант, в който да учиш медицина и да завършиш с образователно-квалификационна степен бакалавър! Точно това се опитвам да ти обясня! Също не можеш да кандидатстваш за магистратура без бакалавърска степен!
    Даже имам спомени, освен че лекар и зъболекар се дипломират магистри, мисля че юристите също се дипломират с тази образователно-квалификационна степен.
    kalpazanke, абстрахирай се от тази медицина. Съвсем различна ми е идеята. Ето го по друг начин казано: може ли да уча бакалавър ядрена физика, а после да карам Магистратура Право? И виж конкретния случай, който ме вълнува, ако знаеш нещо по него....

Иначе, Loshotia, аз искам в Yale да уча, но там не знам дали ще ме приемат, а и имам още време. Просто информативно питам, защото знам, че искам тези две магистратури, даже правото - докторантура. Та искам един общ бакалавър, с който да мога да ги продължа и двете и се чудех Финансите дали ще станат. Ще питам нашия college counselor/advisor. Мерси за идеята!

Мега фен
    Град
    София
    Имам позната,която учи в Yale, ако искаш мога да ти дам нейни координати и да я питаш, но наистина най- добре ще е да пратиш мейл, те поне отговарят.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    И аз така мсиля, че първо трябва да изкараш бакалавър "Право" и така можеш да си изкараш магистратурата по "Право". Аз не виждам някаква връзка между Ядрената физика и правото? Но може аз да греша нещо а за другите които искаш докторантури, най-добре попитай човек, който е проучел и знае..и дано да успееш това което искаш !

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mrtn
    И аз така мсиля, че първо трябва да изкараш бакалавър "Право" и така можеш да си изкараш магистратурата по "Право". Аз не виждам някаква връзка между Ядрената физика и правото? Но може аз да греша нещо а за другите които искаш докторантури, най-добре попитай човек, който е проучел и знае..и дано да успееш това което искаш !
    право бакалавър няма

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Така е.. защо се обаждам неподготвен да ме пита някой..

Голям фен
    Правото е магистърска програма 5 години
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Аз няма да го уча в България 100%, за сега най-вероятно ще е Америка.

Loshotia, аз също имам приятели в Yale и ще си задам въпроса. Не се бях сетил, но май най-добре така.

Иначе мен правото не ме интересува до Магистър ли е, защото и да е и да не е, аз ще го карам до Доктор.

1)Вече съм приет-от Октомври ще бъда студент-Испанска филология-СУ.Много се радвам от избора си.
    2) Относно алтернативите-бала ми стигаше за почти всички специалности,които бях писал
    Японистика
    Испанска филология
    Европеистика (английски)
    Европеистика (испански език)
    Индология
    Скандинавистика (английски език)
    Португалска филология
    Международни отношения
    Английска филология
    Новогръцка филология
    Китаистика
    Кореистика
    Славянски филологии
    Арабистика
    Археология
    Минало и съвремие на Югоизточна Европа
    Културология
    Социология (история или език)
    Етнология
    Унгарска филология
    Политология
    Само за Японистиката и Скандинавистиката не ми стигаше бала.Цяла година се двуумях между Японистика и Испанска филология.Кандидатствах само в СУ(с английски,испански и история),защото там спецаилностите с филологическа насоченост се учат най-добре в България.Искам да ви кажа да не се водите по някакви общоналожени стереотипи,а че най-важно е да ви е интересно и приятно това,което ще учите,защото след това вероятно цял живот ще се занимавате с него.Много хора ме питаха защо след като съм имал достатъчен бал за Международни отношения не съм се записал в нея.Аз отговарям,че си искам филологията.Съответно техния най-чест коментаре -Защо? Международните самного модерна специалност,а с Испанистиката ще станеш даскал.След това в главата ми идва една мисъл на Констонтин-Кирил Философ,че с прости хора ако спориш може само да се изпотиш ,а не и да достигнеш до някакъв резултат.Най-малкото ,че филологията не се изчерпва с единия език,а в частност за испанската мога да кажа,че трябва да изучиш цялата испанска и испаноамериканска литература,в които се преплитат много културни мотиви,историята на Испания и други 22 испаноговорящи страни,педколумбовите култури и мн др неща.В СУ тя се учи много здраво.Освен това ако е лесно да има лекции от вторник до събота включително,от коити два дни по над 10 астрономически часа...
    Puedo escribir los versos m

Цитирай Първоначално написано от durotar12
    Искам да ви кажа да не се водите по някакви общоналожени стереотипи,а че най-важно е да ви е интересно и приятно това,което ще учите,защото след това вероятно цял живот ще се занимавате с него.
    така си е. най-важното е да ти е интересно. но все пак трябва да е съобразено и с това какво ще се работи после... не само да изкараш добре през времето учейки, а после... греда

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Loshotia, да но учиш не 3, а поне 5 семестъра. И не важи за всички специалности. Искам да уча магистратура психология, но няма как без да съм завършила философия или психология като бакалавър. На практика трябва да кандидатствам наново и да уча 6 години за магистър по психология...не ми се нрави това.

amk933, след като си бакалавър, можеш да станеш магистър по 10 ако искаш различни направления. Условието е да има самостоятелна магистърска програма, а не да обхваща и бакалавърска. Ако няма такава програма пак може да си учиш, но се води 2-ро, 3-то...15-то висше и обикновено е 5-6 години. Когато бакалавърската и магистърската ти степен са в различни научно направления, това се води магистратура-2-ро висше. Учат се някои от дисциплините в програмата на бакалаврите, които са фундаментални за новата науча област и последните 3 семестъра учиш самият магистърски курс. За повечето специалности може. Правото няма самостоятелна магистърска програма. С много малки изключения и желаната от мен психология няма. Изключенията са някакви интердисциплинарни програми, които не ми харесват. Аз съм багалавър "Информатика" в научно направление "Компютърни науки", а магистратурата ми е в направление "Икономика". Имам колежка, която почна да учи право, но от самоо начало, защото няма как да кара само магистратура. Между другото й признаха 4-5 изпита, защото ги е държала в нашия ВУЗ. Ако има дисциплини, които се дублират чрез молба и при представена диплома, те се зачитат служебно.

сега с всичките тези промени, в крайна сметка за право се кандидатства според университета с изпит/матура по БЕЛ и история, така ли?

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от xs
    сега с всичките тези промени, в крайна сметка за право се кандидатства според университета с изпит/матура по БЕЛ и история, така ли?
    Право не можеш да кандидатстваш с матурар поне във всички университети, за които съм се информирала.Кандидатства се с изпет по бел и история, зависи от университета.
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Цитирай Първоначално написано от monka
    Право не можеш да кандидатстваш с матурар поне във всички университети, за които съм се информирала.Кандидатства се с изпет по бел и история, зависи от университета.
    Мерси.
    Ти какво ще кандидатстваш? : )))

Re: Висше образование?

Цитирай Първоначално написано от plmn
    Знаете ли какво искате да учите в бъдеще? Ако да, какво? Ако вече сте студенти, какво ще изучавате? -

Ще кандидатствам тази година.Градовете, които за сега съм избрала са : Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Габрово.За сега съм се насочила към 3 неща - маркетинг, макроикономика и стопанско управление.Имам още време да помисля какво друго да избера.
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Не, че нещо, но ако искате да учите икономика, има само 3 ВУЗ-а, които са подходящи за целта-УНСС, Стопанска Академия гр. Свищов и Икономическия във Варна. Да учиш икономика в гореспоменатите заведения си е жива загуба на време. Особено ВТ и Габрово.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Висшето образувание?!?!
    Що е то!?
    И има ли почва у нас

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от monka
    Мерси.
    Ти какво ще кандидатстваш? : )))
    Аз съм вече приета специалност Право
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Голям фен Аватара на NoOneElse
    Град
    И да дойдеш да ме окрадеш...
    Цитирай Първоначално написано от DjBaloon
    Висшето образувание?!?!
    Що е то!?
    И има ли почва у нас
    За такива като теб - НЕ!
    Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?

Песимистът казал:
    -По-лошо не може да бъде!
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Цитирай Първоначално написано от NoOneElse
    Висшето образувание?!?!
    Що е то!?
    И има ли почва у нас
    За такива като теб - НЕ!
    много се засегнах
    мисля да не обядвам

Град
    Цитирай Първоначално написано от NoOneElse
    Висшето образувание?!?!
    Що е то!?
    И има ли почва у нас
    За такива като теб - НЕ!
    много се засегнах
    мисля да не обядвам
    Ми то вече е почти 3 часа, какъв обяд те гони?!
    Мога да ти кажа защо реагирах така, но няма смисъл, нито ще ме разбереш като хората, нито пък имам намерението да си губя времето...
    Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    не бих се и постарал да те разбера

Град
    не бих се и постарал да те разбера
    Съдейки по "бълбочите" които си написал, не би ме разбрал, даже и да се напънеш с всичките си мозъчни клетки.
    Както и да, нека да спрем със спамовете.

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    и аз се чудя защо спамиш