1)Вече съм приет-от Октомври ще бъда студент-Испанска филология-СУ.Много се радвам от избора си.
2) Относно алтернативите-бала ми стигаше за почти всички специалности,които бях писал
Японистика
Испанска филология
Европеистика (английски)
Европеистика (испански език)
Индология
Скандинавистика (английски език)
Португалска филология
Международни отношения
Английска филология
Новогръцка филология
Китаистика
Кореистика
Славянски филологии
Арабистика
Археология
Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Културология
Социология (история или език)
Етнология
Унгарска филология
Политология
Само за Японистиката и Скандинавистиката не ми стигаше бала.Цяла година се двуумях между Японистика и Испанска филология.Кандидатствах само в СУ(с английски,испански и история),защото там спецаилностите с филологическа насоченост се учат най-добре в България.Искам да ви кажа да не се водите по някакви общоналожени стереотипи,а че най-важно е да ви е интересно и приятно това,което ще учите,защото след това вероятно цял живот ще се занимавате с него.Много хора ме питаха защо след като съм имал достатъчен бал за Международни отношения не съм се записал в нея.Аз отговарям,че си искам филологията.Съответно техния най-чест коментаре -Защо? Международните самного модерна специалност,а с Испанистиката ще станеш даскал.След това в главата ми идва една мисъл на Констонтин-Кирил Философ,че с прости хора ако спориш може само да се изпотиш ,а не и да достигнеш до някакъв резултат.Най-малкото ,че филологията не се изчерпва с единия език,а в частност за испанската мога да кажа,че трябва да изучиш цялата испанска и испаноамериканска литература,в които се преплитат много културни мотиви,историята на Испания и други 22 испаноговорящи страни,педколумбовите култури и мн др неща.В СУ тя се учи много здраво.Освен това ако е лесно да има лекции от вторник до събота включително,от коити два дни по над 10 астрономически часа...