- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Висше образование?
Прати мейл на университета, където мислиш да учиш и ги питай
amk933, няма вариант, в който да учиш медицина и да завършиш с образователно-квалификационна степен бакалавър! Точно това се опитвам да ти обясня! Също не можеш да кандидатстваш за магистратура без бакалавърска степен!Ок. С медицина не става. Но идеята ми е, ако уча примерно математика или химия или някоя от тези точните науки, дори медицина, колкото и време да е за бакалавър после Магистратура Право става ли?
Даже имам спомени, освен че лекар и зъболекар се дипломират магистри, мисля че юристите също се дипломират с тази образователно-квалификационна степен.
Така...дотук по хипотетичната част.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
kalpazanke, абстрахирай се от тази медицина. Съвсем различна ми е идеята. Ето го по друг начин казано: може ли да уча бакалавър ядрена физика, а после да карам Магистратура Право? И виж конкретния случай, който ме вълнува, ако знаеш нещо по него....Първоначално написано от kalpazanka
Иначе, Loshotia, аз искам в Yale да уча, но там не знам дали ще ме приемат, а и имам още време. Просто информативно питам, защото знам, че искам тези две магистратури, даже правото - докторантура. Та искам един общ бакалавър, с който да мога да ги продължа и двете и се чудех Финансите дали ще станат. Ще питам нашия college counselor/advisor.Мерси за идеята!
Имам позната,която учи в Yale, ако искаш мога да ти дам нейни координати и да я питаш, но наистина най- добре ще е да пратиш мейл, те поне отговарят.
И аз така мсиля, че първо трябва да изкараш бакалавър "Право" и така можеш да си изкараш магистратурата по "Право". Аз не виждам някаква връзка между Ядрената физика и правото?Но може аз да греша нещо а за другите които искаш докторантури, най-добре попитай човек, който е проучел и знае..и дано да успееш това което искаш !
![]()
право бакалавър нямаПървоначално написано от mrtn
Така е.. защо се обаждам неподготвен да ме пита някой..
Правото е магистърска програма 5 години
No MaN, No CrY!!!
\m/
Аз няма да го уча в България 100%, за сега най-вероятно ще е Америка.
Loshotia, аз също имам приятели в Yale и ще си задам въпроса. Не се бях сетил, но май най-добре така.
Иначе мен правото не ме интересува до Магистър ли е, защото и да е и да не е, аз ще го карам до Доктор.![]()
1)Вече съм приет-от Октомври ще бъда студент-Испанска филология-СУ.Много се радвам от избора си.
2) Относно алтернативите-бала ми стигаше за почти всички специалности,които бях писал
Японистика
Испанска филология
Европеистика (английски)
Европеистика (испански език)
Индология
Скандинавистика (английски език)
Португалска филология
Международни отношения
Английска филология
Новогръцка филология
Китаистика
Кореистика
Славянски филологии
Арабистика
Археология
Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Културология
Социология (история или език)
Етнология
Унгарска филология
Политология
Само за Японистиката и Скандинавистиката не ми стигаше бала.Цяла година се двуумях между Японистика и Испанска филология.Кандидатствах само в СУ(с английски,испански и история),защото там спецаилностите с филологическа насоченост се учат най-добре в България.Искам да ви кажа да не се водите по някакви общоналожени стереотипи,а че най-важно е да ви е интересно и приятно това,което ще учите,защото след това вероятно цял живот ще се занимавате с него.Много хора ме питаха защо след като съм имал достатъчен бал за Международни отношения не съм се записал в нея.Аз отговарям,че си искам филологията.Съответно техния най-чест коментаре -Защо? Международните самного модерна специалност,а с Испанистиката ще станеш даскал.След това в главата ми идва една мисъл на Констонтин-Кирил Философ,че с прости хора ако спориш може само да се изпотиш ,а не и да достигнеш до някакъв резултат.Най-малкото ,че филологията не се изчерпва с единия език,а в частност за испанската мога да кажа,че трябва да изучиш цялата испанска и испаноамериканска литература,в които се преплитат много културни мотиви,историята на Испания и други 22 испаноговорящи страни,педколумбовите култури и мн др неща.В СУ тя се учи много здраво.Освен това ако е лесно да има лекции от вторник до събота включително,от коити два дни по над 10 астрономически часа...
Puedo escribir los versos m
така си е. най-важното е да ти е интересно. но все пак трябва да е съобразено и с това какво ще се работи после... не само да изкараш добре през времето учейки, а после... гредаПървоначално написано от durotar12
![]()
Loshotia, да но учиш не 3, а поне 5 семестъра. И не важи за всички специалности. Искам да уча магистратура психология, но няма как без да съм завършила философия или психология като бакалавър. На практика трябва да кандидатствам наново и да уча 6 години за магистър по психология...не ми се нрави това.
amk933, след като си бакалавър, можеш да станеш магистър по 10 ако искаш различни направления. Условието е да има самостоятелна магистърска програма, а не да обхваща и бакалавърска. Ако няма такава програма пак може да си учиш, но се води 2-ро, 3-то...15-то висше и обикновено е 5-6 години. Когато бакалавърската и магистърската ти степен са в различни научно направления, това се води магистратура-2-ро висше. Учат се някои от дисциплините в програмата на бакалаврите, които са фундаментални за новата науча област и последните 3 семестъра учиш самият магистърски курс. За повечето специалности може. Правото няма самостоятелна магистърска програма. С много малки изключения и желаната от мен психология няма. Изключенията са някакви интердисциплинарни програми, които не ми харесват. Аз съм багалавър "Информатика" в научно направление "Компютърни науки", а магистратурата ми е в направление "Икономика". Имам колежка, която почна да учи право, но от самоо начало, защото няма как да кара само магистратура. Между другото й признаха 4-5 изпита, защото ги е държала в нашия ВУЗ. Ако има дисциплини, които се дублират чрез молба и при представена диплома, те се зачитат служебно.
сега с всичките тези промени, в крайна сметка за право се кандидатства според университета с изпит/матура по БЕЛ и история, така ли?![]()
Право не можеш да кандидатстваш с матурар поне във всички университети, за които съм се информирала.Кандидатства се с изпет по бел и история, зависи от университета.Първоначално написано от xs
No MaN, No CrY!!!
\m/
Мерси.Първоначално написано от monka
Ти какво ще кандидатстваш? : )))
Първоначално написано от plmn
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Висшето образувание?!?!
Що е то!?
И има ли почва у нас![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Аз съм вече приета специалност ПравоПървоначално написано от xs
![]()
No MaN, No CrY!!!
\m/
За такива като теб - НЕ!Първоначално написано от DjBaloon
Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?
Песимистът казал:
-По-лошо не може да бъде!
А оптимистът отговорил:
-Може, можеee!
много се засегнахПървоначално написано от NoOneElse
мисля да не обядвам![]()
Ми то вече е почти 3 часа, какъв обяд те гони?!Първоначално написано от DjBaloon
Мога да ти кажа защо реагирах така, но няма смисъл, нито ще ме разбереш като хората, нито пък имам намерението да си губя времето...
Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?
Песимистът казал:
А оптимистът отговорил:
-Може, можеee!
не бих се и постарал да те разбера![]()
Съдейки по "бълбочите" които си написал, не би ме разбрал, даже и да се напънеш с всичките си мозъчни клетки.Първоначално написано от DjBaloon
Както и да, нека да спрем със спамовете.
Песимистът казал:
А оптимистът отговорил:
-Може, можеee!
и аз се чудя защо спамиш![]()