Доколкото съм чел,а и видял,знам,че на хората първо им израстват краката.Доколкото знам,при повечето,ходилата растат до 13-14г и след това се издължават нагоре.Искам да попитам при всички хора ли е така ?Всмисъл,на всички ли първо им израстват краката?Има ли хора,които се развиват по друг начин?Проблемът е,че съм почти на 16,момче,висок 176-177см. а имам адски малки крака.Нося 41-2 номер обувки.За сравнение,баща ми е 180см. и има доста голямо ходило и дълги крака-носи 44ти номер обувки и е едричък,с телосложение и костна система,доста различни от моите.Става ми доста ковти когато сложа малкото си краче до неговата лопата-не мисля,че е нормално да има такава разлика,при условие,че разликата в ръста ни не е особено голяма.Като гледам краката си ми изглеждат доста несъразмерни-бедрата са си ми нормални,но от коляното надолу кракът ми е доста дребен.Когато се сравнявам с връстници на моя ръст-те имат много по-големи ходила-носят около 43ти номер и нагоре.Друг проблем е,че в последните 2 години да съм наддал с неповече от 4см.Растежът ми се забави адски много и имам чувството,че ще спре.Но това не ми е толкова проблем,колкото слабата ми костна система и малките крака.Та някой развивал ли се е по подобен начин ?Искам да разбера дали все пак има надежда да стана здрав като баща ми,или ще си остана някакъв недоразвит изтърсак с малки крайници.О да,пропуснах да кажа,че и пръстите на ръцете ми не са особено дълги.Сравнен с баща ми,единствено главата ми е колкото неговата.За сметка на това имам по-дълга шия,което не ме радва кой знае колко .Та има ли шанс да ми понаедреят крайниците и костната ми система да се доближи поне малко до тази на баща ми,или е късно?Трябва да отбележа,че номера обувки не съм сменял поне от 2,да не кажа 3 години ...Въобще има ли някой с по-гадно развитие и телосложение от моето ???Понякога наистина се чувствам като изтърсак и едва ли не грешка на природата...Темата може да ви се стори странна,но ще съм адски благодарен на отзовалите се !Чакам мненията ви!!!