Недей да рискуваш с питбул, защото то няма вечно да е малко. Това куче ще порасне и често стават много грозни. Рядко съм виждал хубав питбул. Но това го остави настрана - въпрос на вкус. Питбул са едни от най-недружелюбните кучета и както разбирам от темата ти си над 18 години. Това куче ще живее поне 14- 15 години. Представи си след 5 години ти се ражда дете. Питбулите не са от най обичливите и нищо чудно да го нахапе. Захапката им мисля, че е най-силната в кучешкия свят и няма отърване от нея. Злобни са и тук вече не е въпрос само на дресировка, ами и на примитивни навици заложени в характера на кучето. Не рискувай, нито с Ротвайлер, нито с Питбул. Давай немска овчарка или ако ти харесват Голдън Ретривърите също са много дружелюбни. Аз гледах Немска и беше страшно умна и много дружелюбна. През целия си живот не охапа нито един човек! Като съм бил бебе наще са ми разказвали, как щом се разплача нощем тя идвала при мен да види какво е станало първо и след това ходела при тях да ги лиже и да ги буди да ме видят. Освен това много ме е пазела от чужди хора. Страшно готини са и много умни. За Ретрийвъра не знам само колко са интелигентни но също са много добродушни. Това е моят съвет като човек гледал немска овчарка. Там е истината, но имай предвид, че умре ли все едно е умрял член от семейството и е много гадно.