- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо няма жени-родолюбки?
Значи е станало недоразумение, но от писаното от твоя стара определено се правеше на важна и надменна.Първоначално написано от love_enrique
Все тая, съгласен съм с всичко, което написа ОСВЕН: цвета на кожата.
Българинът НЕ казвам, че е "ариец", както сигурно един куп "скинчета" биха твърдели /пък и не съм скинхед/, но все пак е БЯЛ. Доказано бял. И Българин не може да е всеки, който на личната му карта пише, че има Българско гражданство. Но нека не спорим за глупости, нито ще те убедя, нито ти мен ще убедиш. Пък и ми е писнало да водя спорове... ;D
Редакция:
А, забравих да допълня нещо друго. Явно сме се засичали някъде другаде, което пък ме кара да си мисля друго: не мислиш ли, че тези превземки, които правя /признавам ги, няма да отрека ^^/ цитирайки исторически личности е с някаква цел? Изброи важни неща, които явно си чела, там основно е написано и следното: който ще да ми се смее, който ще да се радва, който ще да ми каже "Браво!", който ще да ми каже "идиот..." - не ми пука, важното е, че ако ЕДИН ЧОВЕК успее и проумее нещо важно за света - ще има ефект. А обидата лесно се минава. Именно, замисли се защо го правя и защо си губя времето /особено сега, когато съм болен.../ с какви ли не влезли и невлезли в пубертета, опитвам се да говоря дори и с по-възрастни от мен - 25 годишни, 50 дори. И има ефект.
Аз НЕ карам хората да бъдат "нацисти", ако това си мислиш. Карам ги просто да се почувстват по-горди, а не смачкани, изоставени и самотни. И да знаят, че все пак има някой, който ги обича на тая земя.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Поправка: Всеки идоевропейски(бял) народ е арийски ^^
Е,поне имаш добра мотивация. Да не мислиш,че на мен ми е много забавно постоянно да споря с хора с коренно различно политическо виждане от моето?!Просто ми е неприятно,че тъй като националистите във форума преобладават,обикновенно се представят нещата много едностранно и само от 1та гледна точка.Не искам децата,които може би четат този раздел да си мислят,че това е единствената форма на управление и начин на мислене.Предценявам нещата от гледна точка на либерализма,затова идеите ни с повечето съфорумници се разминават.Целта ми е ако не друго то поне да бъдат представени и 2те страни,въпреки,че признавам,че има и доста по-компетентни от мен демократчно мислещи хора,само съжалявам,че не пишат по-често,те биха представили може бе по-убедително моите идеи.
А за цвета на кожата имах предвид,че дори един циганин би могъл да бъде достоен българин (въпреки,че май едва ли са останали такива), важно е съзнанието и това как изпълняваш задълженията към родината си,независимо от външните белези
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Не съм съгласен с теб. 80% е малко, някъде около 94-95% мисля, че е по-реално. Аз лично не се сещам да познавам момиче, което да е патриотично/националистически настроено. Може пък да са някакви скрити лимонки и да не го показват видимо?!?Първоначално написано от amk933
а не е ли?Първоначално написано от erikkoynov
![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Не знаех, че националистите тук преобладават, честно казано, когато се регистрирах си помислих, че бързо ще стана черната овца, ако не дори и да си изям бана, заради правилните виждания.Първоначално написано от love_enrique
/пък и на доста места има големи идиоти и както обичам да се заяждам... xD/ Та. Мотивацията вече я губя, защото населението ме отчайва безкрайно. Глупаво, просто и заблудено. Няма лошо да се представят нещата от различни гледни точки, но по този начин, по който успяхме горе-долу до тук - с разбирателство. За съжаление от нашата страна, националистите /пък и някои националсоциалисти/ са толкова зле в общуването и нямат никаква обща култура, затова разговорите протичат по простия начин: "ае духайте ве, ХИТЛЕР Е ЖИВ!" и точка. Глупости на търкалета.
А децата, които четат този раздел е хубаво да си мислят едно: да обичат Родината и да се грижат за нея по всякакъв начин. Формата на управление няма значение. И социализъма е обучавал в родолюбие, за жалост и в русофилия, и националсоциализъма обучава в родолюбие, за жалост там пък германофилията е ОГРОМНА, но има нещо лошо: единствено демокрацията не възпитава в родолюбие. Демокрацията цели глобализация, а Родолюбието винаги е било в тесен и затворен кръг. Глобализацията унищожава всичко онова, което са градили преди нас.
Глобализацията унищожава нивите, които баба ми и дядо ми до ден днешен обработват и ние им помагаме, глобализацията унищожава икономическата структура, която нечии родител подпомага със своята фирма и прочее неща. Именно затова донякъде не съм съгласен.
Твоето мнение?![]()
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
^Сега сигурно ще ме изядете.![]()
Аз пък нямам нищо против националистите, стига да спазват някакви норми на поведение и да не създават проблеми а да "воюват" цивилизовано. Но от там нататък не съм съгласен, че всеки режим възпитава е добро и всеки режим е хбав. Първо социализма и неговата "научна" форма или така наречения комунизъм. Какво им е полезното? Редно ли е един човек да работи като луд, да има страшно много отговорности, а да получава колкото една чистачка? След това фашизма и нацизма, които са по-скоро терористични управления, изпълнени със страх, изпълнени с омраза към другите държави, изпълнени с хора, контролирани от самопровъзгласили се тоталитарни и авторитарни диктатори и считащи жената за разплоден добитък, а не за човек, какво му е хубавото?![]()
Иначе аз съм си дете на демокрацията, защитавам я като форма на управление, защитавам свободните капиталистически пазари по модела на Адам Ливайн, защитавам нейните принципи. Кой колкото си изкара - толкова, защото не е редно да има еднаквост при това разнообразие от работи, носещи преди всичко различни отговорности. Другото е, че демокрацията учи на толерантност. И не случайно в света демокрацията е една от най-старите форми на управление, съществуваща още от времената на Древна Елада. Аз не казвам, че и тя си няма своите минуси, но определено не са толкова фрапантни, колкото при другите режими.![]()
Либерализмът не означава непременно глобализация.Той е задължително условие за едно добро управление,но не е достатъчно само по себе си.От историята е станало ясно,че нищо прекалено не е хубаво.Умереност и постепенно,но постоянно развитие е гаранцията за просперитет и демокрацията е точно такава-не прави резки движения без да предвиди последствията.Това им е лошото на всички диктатури-водят до тирания и преврати,както и прекалената демокрация води до анархия.Затова смятам,че реформите трябва да се правят стъпка по стъпка,едновременно с развитието на обществото,защото разминаването не води до нищо хубаво.
А що се отнася до патриотизма...не мисля че той зависи от формата на управление,а по начина ти на живот,възпитание и тн.Крайния национализъм води до нетолерантнос,което определено не е в интерес на държавата,която се предполага,че трябва да обичаме.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
Веднъж да съм съгласен с теб ^![]()
Абе муха нЕкой задържалите те тука насила. Ако не ти харесва - паспортчето и айде да те нЕма. Може хиляди неща да не са в ред, но си е нашата държава. И вместо да ревеш "какъв кенеф е България" наприва нещо, макар и малко, че да не е така!Първоначално написано от Momchence
http://www.vbox7.com/play:2435974f Eто защо не може и не трябва да съществува комунизма
Ооо, ти... Достатъчно ми е да ти видя грозноватия аватар, пък като ти прочетох и поста - вече ме изуми наистина максимално. Както и да е.След това фашизма и нацизма, които са по-скоро терористични управления, изпълнени със страх, изпълнени с омраза към другите държави, изпълнени с хора, контролирани от самопровъзгласили се тоталитарни и авторитарни диктатори и считащи жената за разплоден добитък, а не за човек, какво му е хубавото?
"Терористични" управления?Изпълнени със страх?!
![]()
![]()
![]()
ХАХАХАХА! Доста ме заливаш със смях.
Я ако ще споменаваш някои думи научи ПЪРВО как се пишат, ВТОРО какво означават, ТРЕТО ако ще говориш за дадена епоха или период от време - научи какъв е бил животът. С кое са терористични управления? Вярно, че не са най-добрите и не са перфектни, ама са далеч от тероризъма.
Много сте ми забавни, някакви неначетени дечковци /не те знам на колко си, ама сигурно и 16-17 нямаш/ решили да говорят по някоя тема, за която си нямат и идея.
Я, за другото явно си наясно - демокрацията води до толерантност. Именно. МНОГО ЗЛЕ! Има една приказка на един велик Българин: "Толерантността води до смърт!". Айде сега се замисли за какво ти говоря!
Редакция:
А, и още нещо, драги ми всезнайко. Демокрацията не се е използвала ИЗОБЩО като една от първите форми на управление. Напълно-напълно-напълно напротив.
То бива-бива, ама такива като теб от разсмиване чак започват да дразнят със заблуденост и американофилия. ^^
Та така. Нека преминем на следващия пост, който поне ще коментирам с цел и с идея, а не с надсмешка като за горния индивид с грозния аватар и още по-смешния подпис.
Така, така... Много съгласен съм с теб! А и именно това съм казал аз - формата на управление не влияе на патриотизма, ОСВЕН ако не е демокрация. Права си, че не винаги тя води до глобализация, но световните лидери и хората в които са парите печелят, ако има глобализация, а демокрацията, както вече беше написано, води до толерантност, от което се възползват те => има глобализация.Либерализмът не означава непременно глобализация.Той е задължително условие за едно добро управление,но не е достатъчно само по себе си.От историята е станало ясно,че нищо прекалено не е хубаво.Умереност и постепенно,но постоянно развитие е гаранцията за просперитет и демокрацията е точно такава-не прави резки движения без да предвиди последствията.Това им е лошото на всички диктатури-водят до тирания и преврати,както и прекалената демокрация води до анархия.Затова смятам,че реформите трябва да се правят стъпка по стъпка,едновременно с развитието на обществото,защото разминаването не води до нищо хубаво.
А що се отнася до патриотизма...не мисля че той зависи от формата на управление,а по начина ти на живот,възпитание и тн.Крайния национализъм води до нетолерантнос,което определено не е в интерес на държавата,която се предполага,че трябва да обичаме.
Т.е. на теория демокрацията може да НЕ води към глобализация, но на практика води. Мисля, че би трябвало да се съгласиш...
Не може да се каже еднозначно кое отрича патриотизма и кое води до липсата му.Зависи от демокрацията и от управляващите (които хората са избрали-те също носят отговорност)Америка да не би да не са патриоти?Да не би да плюят по родината си наляво и надясно като нас?Изобщо не знам как очакваме останалите нации да ни уважават,когато ние сами не го правим,но това е друг въпрос.
А що се отнася до глобализацията...еми да ,в един момент става неизбежна,всяка форма на управление си има и негативни последствия,но тези които би причинила една световна диктатура биха били много по-пагубни за света.Както вече казах-истината е по средата,нещо прекалено няма как да даде добър резултат.
Като се замислиш,ако Африка,Индия и източните страни бяха богати,ние щяхме да сме бедни и гладни.Кофти,но няма как всички да са добре,светът не е устроен така и за съжаление не вярвам,че това може да се промени изведнъж със смяна на формата на управление
Хахахаха. То си личи кой не е чел. Как Мусолини и Хитлер са елиминирали политическите си опоненти? Как са били избивани хиляди хора противници на режима? Как се нарича да избиеш 22 милиона руснаци и 78 от 82 си най-опитни генерали поради някакви безпочвени и напълно неоправдани съмнения? Голямата Чистка на Йосиф Сталин не си ли я чувал? Гестапото и SS войниците на Хитлер да не мислиш, че са раздавали бонбони? Погледни какво правят Нго Дин Дием във Виетнам и Мао Зедонг в Китай! Това, ако са ти малко примери за това как се използва терор за целите на такива пагубни за човечеството режими, които за съжаление още не са изкоренени, значи си сляп. Геноцид, терор, цензура и избиването на политически и неполитически опоненти на режима, са били като добър ден по времето на комунизма, фашизма и нацизма. Нищо хубаво няма в тях. В нищо екстремално няма нищо хубаво.Първоначално написано от bulgarian1878
И си спести определенията, защото опредено не съм неначетен относно история, а просто не се лъжа с про-съветските шльокавици дето се мотаят из българския пазар и колко хубаво е било по времето на Сталин.
А за толерантността, изобщо няма какво да споря. Толерантността е едно от нещата, което ни различава от животните и ни прави хора. И изобщо не ме интересува какво е казал някой-си. И аз мога да кажа какво ли не, важното е какво показва историята.
А за демокрацията порови малко и се поразтърси, вместо да ми плямпаш наизуст. От 5 в п.х. демокрацията е форма на управление в Древна Елада и Плато я описва като алтернатива на олигархията, монархията и тимокрацията.![]()
ghahahahaha!
Как пък изтърва да напишеш, че е избил и шест милиона евреи тоя лошия терорист Хитлер? /имам съмнения, че Хитлер е замесен с 11 септември! Хитлер е жив и той направи атентата !!!![]()
/
Точно от теб не очаквах да го пропуснеш така, или то е случайно?
Брей, аз ли не съм бил чел достатъчно?То може да прилича на някоя форма на управление, но демокрация ли ще я наречеш?
![]()
![]()
Та ти сравни гума на трактор с гума на рено клио бе, приятел!
Остави тая тема, нека пак да върна най-забавната, която се получи тук благодарение на теб, глобалисткото ми клоунче.
Та, да ти отговоря: Хитлер и Мусолини са елиминирали политическите си опоненти на камък-ножица-хартия. Има исторически доказателства!!!![]()
Драги ми, от простолюдието, теб може да не те интересува, но голяма част от населението, което Е ДОСТАТЪЧНО ПРОСТО И ВСЕ ПАК ОСЪЗНАВА, че този човек е велик и е направил за България нещо си, което сигурно трябва да знаеш, щом си начетен. Та не някакъв си пикльо като тебе, дето се поддава на чуждата пропаганда /ти изкара, че аз съм промития, представи си... xD/, ще отрича един велик човек и една велика мисъл, която ни е запазила като народ до днес. И именно заради такива пикльовци като теб вече народът ни загива.И изобщо не ме интересува какво е казал някой-си.
Така е, не се лъжеш по голяма част от истината /абе прав си, че има големи глупости в пропагандата на национализма/, а се лъжеш по глобалната пропаганда за демокрация, мир по света и оргии с негри. Ми честито, да ти го слагат двама тогава.опредено не съм неначетен относно история, а просто не се лъжа с про-съветските шльокавици дето се мотаят из българския пазар![]()
Че ти сега ли разбра? Аз съм такъв русофил... За родинО, за СталинО!и колко хубаво е било по времето на Сталин.![]()
Ех, ама си ми забавен... ;D
^Много умно, само дето забравих да се смея. Може да подсказваш друг път. И да начетен съм, но не с българска, а с глобална история, защото не уча в българско училище. Иди малко понаучи що е то аргументация и как се отговаря с факти, защото не ти се отдава особено. В поста ти нямаше и капка смисъл.![]()
lol. Ама ти искаш да ти давам факти ли? Че за чии, дето се вика, да си губя времето със сериозен разговор за теб?![]()
Напротив, поста си го написах само и единствено да си ти се посмея. И го направих.
Пък то е нормално, когато се смеят на твой гръб да не ти е забавно, и твоя беше безмислен. Нищо ново под слънцето... На Великата Демокрация.![]()
Добре направи, че са самозастреля с мълчание. То и какво да напишеш? Нали първо трябва да се мисли, а за да се мисли, трябва сиво вещество.![]()
bulgarian1878 не си прав.Тъпо е да се присмиваш на думата демокрация ,след като очевидно не разбираш смисъла и,нито познаваш примерите за приложението и.Ако не съм права,ок,докажи,че не говориш просто е така да не ти е скучно.И вместо да се опитваш да се присмиваш на всяка дума на колегата демократ,докажи си твърденията с примери и факти,иначе постовете ти нямат смисъл.
Нормално е да се присмива на сегашната американо-глобалистка "демокрация", която не виждам на кого, освен на равините-ционисти е докарала нещо хубаво. Тази голяма измама взе да бъде разбулвана и разбирана от все повече хора по света. Лъжат ни и ни омайват със сладникаво-сантиментални лъжи за човешки права и свободи, а всъщност за всичко сме роби на парите, които се държат "по правило" от една определена "богопомазана" каста, а за простолюдието като нас - по една филийка хляб. Хранят ни с илюзии, а ние верваме, че живеем в демокрация - плюя на такава демокрация, тя е нещо вредно, антинационално, антихуманно, помага на олигархията, на крадците и грабителите, които се возят в лъскави коли и си позволяват дрехи за хиляди евро, вечерят за стотици евро, а ние се стискаме почти за всичко. На това ли му викаш ти "демокрация" и "нормален живот" госпожичке? Явно гледането на турски сериали те е отнесло в един съвсем друг, нереален и несъществуващ в момента свят.Първоначално написано от love_enrique
kristo, ставаше въпрос за друго. Ставаше въпрос, че фашизмът, нацизмът и комунизмът са базирани на терористически практики, за което във втория си пост дадох солидни факти, на които bulgarian1878 не можа да отговори, а се опита да се присмее, при това доста неуспешно. Прочети първия ми пост на тази страница и виж как се развива "диалога". И като четеш имай предвид, че мислим много различно. Опитай се да се абстрахираш от темата и виж фактите на въпросния умник, спрямо мойте постове.Първоначално написано от kristo
![]()
Всеки,който си позволява да оплюе дадена форма на управление би следвало да предложи нещо по-добро.За мен лично истинската и умерена демокрация винаги е била в Англия,а САЩ са силно повлияни от нея.Каквито и слаби места да намериш на този вид управление,то те бледнеят пред тиранията,варварството и назадничавостта на всички останали държавни устройства.Тук ще си позволя да цитирам най-великия политик (поне за мен) "Демокрацията е най-лошата форма на управление,с изключение на всички останали,изпробвани досега"Първоначално написано от kristo
Хмм, казал "демократа" Чърчил и заповядал да пуснат бомби над мирното население на София през 1944 година...
Инак, не отричам чисто идеологически демокрацията, а я отричам в сегашния и вандалски, антинационален и олигархически вид. То това няма нищо общо със смисъла на понятието демокрация. По същата логика СССР са твърдели, че са демократи и освободители и че истинската демокрация е комунистическата демокрация колкото и несъвместими да са двете понятия. Така че всеки си я използва тая демокрация като изтривалка. Ето защо съм толкова скептичен, че някога, ако живота продължава да е толкова неравноправен, демокрацията може да се осъществи. Тогава какъв е смисъла да се бием в гърдите, че сме демократи, след като условията ни живот не ни позволяват да налагаме тази форма на управление, след като в момента се вижда, че по-важно е да се съхраним като българи? А това дали ще станем демократи можем да го говорим след като съхраним и опазим България.
То че мирно мирно, ама е било война и България е била на страната на Германия, така че това не е нещо, за което Чърчил може да се вини. И не ми казвай, че сме нямали избор. Да не би Сърбия и Гърция да са имали? Не, но са се били достойно и са направили добрия избор, а нашият малоумен цар си продал гъза на Хитлер срещу солидни обещания.Първоначално написано от kristo
![]()
Тцтц, а те мислех за по-начетен в историята... Когато Англо-американските бомби заливат София, България вече е била на страната на Антихитлеристката коалиция. А тези бомби били като "наказание" за "неправилния" ни избор. Интересно, кое му е неправилното, след като Хитлер конкретно на нас българите с нищо не не навредил, а ни е върнал освен това Македония, Западните покрайнини, Беломорието и Южна Добруджа?Първоначално написано от amk933
И не ставай смешен, Гърция и Сърбия "гордо" отстоявали на вермахта - смях. Хитлер ги е скапал за нула време. Отделно, че Сърбия отначало си е била с Хитлер, но 1940 година се извършва държавен преврат и прогерманското правителство е сменено с про-англо-френско. Така че въпрос на шанс. А ние сме направили логичния и явно правилен избор - съюз с Германия. Та ако не беше този съюз, днеска даже южна Добруджа нямаше да ни върнат Англо-американо-съветските демократи.