- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо няма жени-родолюбки?
Имааа как да няма!Аз съм страшна патриотка!
Нямало ли? Виж ти, значи досега не съм била жена. Но да, ако се има предвид подкрепящите "Атака" и националсоциализма "патриоти", аз не съм такава. Преди всичко съм човек, който избягва крайностите и фанатизма, в която и да е негова степен, тъй като не желая да се водя от емоции и се стремя да гледам трезво на нещата, а не да оставям други да влияят на мнението ми.
We are not men
We are machines that take the breath of life away
We are not men
We are pathetic animals who kill to kill
We are not sane
We are colluding with the enemy is us
We are not sane
We are destroying things we are unfit to touch
Патриотка?! Такава дума в българския език НЯМА!!!
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
В темата се има в предвид,че няма жени патриотки като цяло.Естественно че има такива,но са страшно малко.Много си права,че трябва да се разсъждава трезво на нещата,а не да бъдеш фанатизиран като привържениците на някои партииПървоначално написано от Cryptica
Казвам ти едно голямо БРАВО,че мислиш за родината си!
Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.
Алберт Айнщайн
Има такива жени !
Може би просто по-голямата част се интересува от съвсем различни неща..
Но такива жени има и ще има докато я има България !
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
Защото жените не знаят какво е чест,гордост,пожертвовател ност...
И защо си толкова сигурен?Първоначално написано от kir40
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Защото не им достига кураж да заявяват вижданията си.Не са достатъчно смели.Пасивността е женско качество.Мъжете, които днес смятаме за герои и които са умирали за страната си ,са деиствали без да се интерсуват какво ще стане с тях.За колко такива жени се сещаш.?!Първоначално написано от montana6
Сещам се за няколко, но не познавам всички жени, за да ти кажа, че ги нямат тея качества, или че не знаят какво значат. Въпросът беше да не бъдещ толкова убеден за всички жени, защото просто не ги познаваш.
Не говоря за всички жени,но приеми че няма да ти се струва нормално една жена да тръгне да защитава родината си в някоя война,защото всеки мъж може да е патриот на думи,но колко от тях ще действат в нужния момент.Първоначално написано от montana6
Разбира се историята познава и такива жени,но много по-малко,защото качествата,които са нужни,за да се наречеш патриот,са присъсщи за мъжката половина на човечеството.
Така е. Може би, поради функциите на мъжа във времето и защото именно мъжете са принудени да бранят родината, докато жените са принудени да седят в къщи и да гледат децата.
+1Първоначално написано от montana6
Има бе има! И то в тоя форум не виждаш ли колко са много? Щом е на мода и жената ще го прави, има ли изгода ще се превърне и в мъж. Истински родолюбки можеш данамериш само по нивите и то всички ще са минимум 40 набор. Днешните "жени-партиоти" така ги сърби отдоло че стават всякакви заради мъжете.Първоначално написано от Nam3less3
И да попитам чувство на На дълг към кое по-точно?![]()
Явно създателят на темата не се е изразил правилно. Защо няма жени крайни-националисти или такива, които да членуват в движения от типа на ВМРО, БНС, БЗНС, Национална Съпротива България, БНРП и др? В крайна сметка излиза, че жените са патриоти само по думи, без да изявен активизъм или греша?
Веско, в БНС има момичета, за жени не мога да кажа. По агитките също се срещат жени със знамена на WhitePower, както и червения флаг с бялата точка по средата.
Само, че не мисля, че това трябва да бъде жената-националистка, както и не мисля, че мъжът-националист трябва да вее знаме с коловрат.
За сега нека жените патриотки и националистки не се изявяват, нека не правят нищо, ако искат да си стоят в сянка, но МОЛЯ СЕ, ПОНЕ !!! Поне да запазят Българското и Българщината, а не да ходят с мангали, негри и турци.
Това се иска от тях, останалото е наша работа.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Горчивата истина е,че масово женските нямат ценности.Любовта и дълга към родното са изместени от меркантилно мислене.За днешната мърла е по-важно да кара Кайен.Естествено не всички момичета имат подобни цели в живота.При мъжете също се забелязва подобно мислене,но като цяло идеолозите намаляват.Кой е виновен за това?Аз мисля,че системата моделира обществото,а резултата е на лице...![]()
Много хубав коментар! Обхващаш всичко.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Като гледам, ти си 100% анти-расист и това похвално! Но нали знаеш, колко расистко прозвуча твоят цитат..Първоначално написано от bulgarian1878
Нещо не те разбрах?
еми аре марш да курвалуваш в Италия.Първоначално написано от Momchence
чувство на дълг и чест
хм:
*дълг за създаване на семейство по-силен от този у мъжете, има го и инстинкта
*не изоставят бременната си приятелка, по-силно привързани към детето си
*преспат ли с половината свят не се гледат с добро око, чисто консервативно пазене на честа следователно (;
и почти, който и да е средностатистичен мъж надали има тези качества, предразположености да го наречем
опазването на родината, като се избиват децата ти, надали следователно е толкова присъщо и все пак... (;
осигуряват гледани деца патриоти, което ако силния пол не може да оцени, да се сърди само на майка си (;
за какво да се пази родината ако тя не значи нищо, а как да значи без мястото, където живее майката, жената, детето ти, какво ще опазвате без скрепяващия??
не ме разсмивайте (;
дръжте на честа и дълга си, доколкото остават във вашите очи и хората, които цените
и това едиствено за да можете да сте добър, надали някой, който не вярва в себе си, ще създаде нещо положително или обикне за да се жертва
така че темата е доста изчерпателна и единствено подвеждаща ненужно към безпочвени диспути....
А ако нямаш възможност да осигуриш нормален живот на повече от две деца, има ли смисъл да ги създаваш?Първоначално написано от bulgarian1878
My heart is broke but I have some glue
С това изказване не искам да ме помислите за сексит или нещо от тоя род, но за огромно съжаление, голяма част от младите българки са продажни курви (да не казвам повече от половината)! Това е самата истина! Колко момичета съм чувал, и колко теми и коментари съм виждал в този форум, които гласят неща от типа: "Ами предпочитам да съм с по-голям, защото има повече пари, по-сериозен и най-вече - има кола!!!" - е това последното съм го чувал стотици пъти! "...защото има КОЛА!" Хубавото е, че като станат студентки при някой това се променя, при други не и се женят за някой чужденец или продължават по същия начин... С тези думи не искам да обиждам свестните млади българки, които имат достойнство и самоуважение и НЕ са такива. А оттам нататък си правете изводи защо жените родолюбки в България се броят на пръсти...
Пипаш една много болна тема. Но с риск да ме обвиниш, ще ти отговоря, че българското семейство след войните /разбирай всяка една война, в която България е участвала/ е имало по повече от четири деца /минимум четири/ в много по-оскъдни условия от сега. И все пак те разбирам и съм на твое мнение, аз също не бих правил второ, трето, четвърто и т.н. деца, ако не мога да ги осигуря, защото все пак искам да израснат в подходящи условия. Въпросът е да се борим и да ги осигурим, патриотизмът и национализмът е борба!Първоначално написано от metaxa
Поздрави, хубав въпрос, чиито отговор и аз не намирам напълно...![]()
Жени-родолюбки има. Проблемът е, че във вече обявената за мъжка среда, появата на жена би означавало - "тая к*рва 'сички я е*ат" или "'кво прави тая с мъжете". Същност мъжете искат жените да стоят по-далече от политиката, а не ние.
Да не говорим, че до преди години жената не е имала право на глас, образование и обществен живот. В някои части на света все още е така. Значи мъжете с дадените им права са изминали някакъв (да го наречем образно) еволюционен път в обиграването на политиката. Жените правят първите си крачки. Друго - Втора Световна - жените трябва да раждат, защото едва ли не само това могат. Че дори е имало ордени ако си народила повечко деца.
За мен въпроса не е ясен. Говорите за интернет пространство, което автоматично означава, че изключвате бабите и дядовците, които си стоит в Родопите. А те са истинските родолюбци, те пазят традициите и обичаите. За мен родолюбие е да познаваш и отстояваш родното. Колко тук познават българската традиция? Колко са мъжете? Колко са жените? Според мен поне в това отношение жените са повече.
Няма значение. Нещо прочетох и за стадионите. Да си вееш задника (с извинение) на стадион, да крещиш нещо си и да развяваш национал-социалистки знамена няма нищо общо с родолюбие. По-скоро е конформизъм.
Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.