.

Виж резултатите на анкетата: Имат ли жените чувство на дълг и чест?

Гласували
68. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Като цяло не.

37 54,41%
  • Като цяло да.

31 45,59%
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 124
    Имааа как да няма!Аз съм страшна патриотка!

Нямало ли? Виж ти, значи досега не съм била жена. Но да, ако се има предвид подкрепящите "Атака" и националсоциализма "патриоти", аз не съм такава. Преди всичко съм човек, който избягва крайностите и фанатизма, в която и да е негова степен, тъй като не желая да се водя от емоции и се стремя да гледам трезво на нещата, а не да оставям други да влияят на мнението ми.
    We are not men
    We are machines that take the breath of life away
    We are not men
    We are pathetic animals who kill to kill
    We are not sane
    We are colluding with the enemy is us
    We are not sane
    We are destroying things we are unfit to touch

Патриотка?! Такава дума в българския език НЯМА!!!
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

Цитирай Първоначално написано от Cryptica
    Нямало ли? Виж ти, значи досега не съм била жена. Но да, ако се има предвид подкрепящите "Атака" и националсоциализма "патриоти", аз не съм такава. Преди всичко съм човек, който избягва крайностите и фанатизма, в която и да е негова степен, тъй като не желая да се водя от емоции и се стремя да гледам трезво на нещата, а не да оставям други да влияят на мнението ми.
    В темата се има в предвид,че няма жени патриотки като цяло.Естественно че има такива,но са страшно малко.Много си права,че трябва да се разсъждава трезво на нещата,а не да бъдеш фанатизиран като привържениците на някои партии Казвам ти едно голямо БРАВО,че мислиш за родината си!
    Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.
    Алберт Айнщайн

Има такива жени !
    Може би просто по-голямата част се интересува от съвсем различни неща..
    Но такива жени има и ще има докато я има България !
    Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...

Защото жените не знаят какво е чест,гордост,пожертвовател ност...

Супер фен Аватара на montana6
    Цитирай Първоначално написано от kir40
    И защо си толкова сигурен?
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Цитирай Първоначално написано от montana6
    Цитирай Първоначално написано от kir40
    И защо си толкова сигурен?
    Защото не им достига кураж да заявяват вижданията си.Не са достатъчно смели.Пасивността е женско качество.Мъжете, които днес смятаме за герои и които са умирали за страната си ,са деиствали без да се интерсуват какво ще стане с тях.За колко такива жени се сещаш.?!

Сещам се за няколко, но не познавам всички жени, за да ти кажа, че ги нямат тея качества, или че не знаят какво значат. Въпросът беше да не бъдещ толкова убеден за всички жени, защото просто не ги познаваш.

Сещам се за няколко, но не познавам всички жени, за да ти кажа, че ги нямат тея качества, или че не знаят какво значат. Въпросът беше да не бъдещ толкова убеден за всички жени, защото просто не ги познаваш.
    Не говоря за всички жени,но приеми че няма да ти се струва нормално една жена да тръгне да защитава родината си в някоя война,защото всеки мъж може да е патриот на думи,но колко от тях ще действат в нужния момент.
    Разбира се историята познава и такива жени,но много по-малко,защото качествата,които са нужни,за да се наречеш патриот,са присъсщи за мъжката половина на човечеството.

Така е. Може би, поради функциите на мъжа във времето и защото именно мъжете са принудени да бранят родината, докато жените са принудени да седят в къщи и да гледат децата.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Така е. Може би, поради функциите на мъжа във времето и защото именно мъжете са принудени да бранят родината, докато жените са принудени да седят в къщи и да гледат децата.
    +1

Re: Защо няма жени-родолюбки?

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Темата не е феминистическа. Не ви ли прави впечатление, че почти няма жени-патриоти, родолюбки и т.н. И в нета почти не съм срещал такива даже. Защо е така - просто жените водят друг живот и рядко се интересуват от политика, или рядко има жена с чест, чувство на дълг и т.н.? Или просто живота не им го позволява?
    Пуснах темата, за да освежа и разнообразя раздела.
    Има бе има! И то в тоя форум не виждаш ли колко са много? Щом е на мода и жената ще го прави, има ли изгода ще се превърне и в мъж. Истински родолюбки можеш данамериш само по нивите и то всички ще са минимум 40 набор. Днешните "жени-партиоти" така ги сърби отдоло че стават всякакви заради мъжете.

И да попитам чувство на На дълг към кое по-точно?

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Явно създателят на темата не се е изразил правилно. Защо няма жени крайни-националисти или такива, които да членуват в движения от типа на ВМРО, БНС, БЗНС, Национална Съпротива България, БНРП и др? В крайна сметка излиза, че жените са патриоти само по думи, без да изявен активизъм или греша?

Веско, в БНС има момичета, за жени не мога да кажа. По агитките също се срещат жени със знамена на WhitePower, както и червения флаг с бялата точка по средата.

Само, че не мисля, че това трябва да бъде жената-националистка, както и не мисля, че мъжът-националист трябва да вее знаме с коловрат.

За сега нека жените патриотки и националистки не се изявяват, нека не правят нищо, ако искат да си стоят в сянка, но МОЛЯ СЕ, ПОНЕ !!! Поне да запазят Българското и Българщината, а не да ходят с мангали, негри и турци.

Това се иска от тях, останалото е наша работа.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Горчивата истина е,че масово женските нямат ценности.Любовта и дълга към родното са изместени от меркантилно мислене.За днешната мърла е по-важно да кара Кайен.Естествено не всички момичета имат подобни цели в живота.При мъжете също се забелязва подобно мислене,но като цяло идеолозите намаляват.Кой е виновен за това?Аз мисля,че системата моделира обществото,а резултата е на лице...

Много хубав коментар! Обхващаш всичко.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    За сега нека жените патриотки и националистки не се изявяват, нека не правят нищо, ако искат да си стоят в сянка, но МОЛЯ СЕ, ПОНЕ !!! Поне да запазят Българското и Българщината, а не да ходят с мангали, негри и турци.

Това се иска от тях, останалото е наша работа.
    Като гледам, ти си 100% анти-расист и това похвално! Но нали знаеш, колко расистко прозвуча твоят цитат..

Нещо не те разбрах?

Цитирай Първоначално написано от Momchence
    колко романтично-носталгично само...

силните и храбри мъже се трепят и бъхтят за родината, а жените им превръзват раните и готвят вскусни манджи

замислям се дали да не стана патриот
    еми аре марш да курвалуваш в Италия.

чувство на дълг и чест
    хм:
    *дълг за създаване на семейство по-силен от този у мъжете, има го и инстинкта
    *не изоставят бременната си приятелка, по-силно привързани към детето си
    *преспат ли с половината свят не се гледат с добро око, чисто консервативно пазене на честа следователно (;

и почти, който и да е средностатистичен мъж надали има тези качества, предразположености да го наречем
    опазването на родината, като се избиват децата ти, надали следователно е толкова присъщо и все пак... (;
    осигуряват гледани деца патриоти, което ако силния пол не може да оцени, да се сърди само на майка си (;
    за какво да се пази родината ако тя не значи нищо, а как да значи без мястото, където живее майката, жената, детето ти, какво ще опазвате без скрепяващия??
    не ме разсмивайте (;
    дръжте на честа и дълга си, доколкото остават във вашите очи и хората, които цените
    и това едиствено за да можете да сте добър, надали някой, който не вярва в себе си, ще създаде нещо положително или обикне за да се жертва
    така че темата е доста изчерпателна и единствено подвеждаща ненужно към безпочвени диспути....

Първо ще отговоря на двадесет и първи векчанката /я, открих нова дума! /, която явно е прекалено модерна, че се присмива на тия, които още са от "деветнадесети век"... Колко забавно. Жалко, всъщност. ;}

Та, това за раждането на децата го дадох като пример от многото. Но е задължително, да. А не да се лигавят и глезят с по едно, МАКСИМУМ две, деца. Ти явно реши да изопачаваш думите, както са ти удобни. Разбира се! Не се и очудвам. На какви ли не индивиди съм попадал. xD

А относно другия, дето ми намери грешка - мммхм, тук грешката е моя, приязнавам, в мисълта ми беше да напиша "всеки народ", не раса.
    А ако нямаш възможност да осигуриш нормален живот на повече от две деца, има ли смисъл да ги създаваш?
    My heart is broke but I have some glue

Град
    Монтана
    С това изказване не искам да ме помислите за сексит или нещо от тоя род, но за огромно съжаление, голяма част от младите българки са продажни курви (да не казвам повече от половината)! Това е самата истина! Колко момичета съм чувал, и колко теми и коментари съм виждал в този форум, които гласят неща от типа: "Ами предпочитам да съм с по-голям, защото има повече пари, по-сериозен и най-вече - има кола!!!" - е това последното съм го чувал стотици пъти! "...защото има КОЛА!" Хубавото е, че като станат студентки при някой това се променя, при други не и се женят за някой чужденец или продължават по същия начин... С тези думи не искам да обиждам свестните млади българки, които имат достойнство и самоуважение и НЕ са такива. А оттам нататък си правете изводи защо жените родолюбки в България се броят на пръсти...

Цитирай Първоначално написано от metaxa
    Първо ще отговоря на двадесет и първи векчанката /я, открих нова дума! /, която явно е прекалено модерна, че се присмива на тия, които още са от "деветнадесети век"... Колко забавно. Жалко, всъщност. ;}

Та, това за раждането на децата го дадох като пример от многото. Но е задължително, да. А не да се лигавят и глезят с по едно, МАКСИМУМ две, деца. Ти явно реши да изопачаваш думите, както са ти удобни. Разбира се! Не се и очудвам. На какви ли не индивиди съм попадал. xD

А относно другия, дето ми намери грешка - мммхм, тук грешката е моя, приязнавам, в мисълта ми беше да напиша "всеки народ", не раса.
    А ако нямаш възможност да осигуриш нормален живот на повече от две деца, има ли смисъл да ги създаваш?
    Пипаш една много болна тема. Но с риск да ме обвиниш, ще ти отговоря, че българското семейство след войните /разбирай всяка една война, в която България е участвала/ е имало по повече от четири деца /минимум четири/ в много по-оскъдни условия от сега. И все пак те разбирам и съм на твое мнение, аз също не бих правил второ, трето, четвърто и т.н. деца, ако не мога да ги осигуря, защото все пак искам да израснат в подходящи условия. Въпросът е да се борим и да ги осигурим, патриотизмът и национализмът е борба!

Поздрави, хубав въпрос, чиито отговор и аз не намирам напълно...

Жени-родолюбки има. Проблемът е, че във вече обявената за мъжка среда, появата на жена би означавало - "тая к*рва 'сички я е*ат" или "'кво прави тая с мъжете". Същност мъжете искат жените да стоят по-далече от политиката, а не ние.
    Да не говорим, че до преди години жената не е имала право на глас, образование и обществен живот. В някои части на света все още е така. Значи мъжете с дадените им права са изминали някакъв (да го наречем образно) еволюционен път в обиграването на политиката. Жените правят първите си крачки. Друго - Втора Световна - жените трябва да раждат, защото едва ли не само това могат. Че дори е имало ордени ако си народила повечко деца.
    За мен въпроса не е ясен. Говорите за интернет пространство, което автоматично означава, че изключвате бабите и дядовците, които си стоит в Родопите. А те са истинските родолюбци, те пазят традициите и обичаите. За мен родолюбие е да познаваш и отстояваш родното. Колко тук познават българската традиция? Колко са мъжете? Колко са жените? Според мен поне в това отношение жените са повече.
    Няма значение. Нещо прочетох и за стадионите. Да си вееш задника (с извинение) на стадион, да крещиш нещо си и да развяваш национал-социалистки знамена няма нищо общо с родолюбие. По-скоро е конформизъм.
    Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си