.

Виж резултатите на анкетата: Имат ли жените чувство на дълг и чест?

Гласували
68. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Като цяло не.

37 54,41%
  • Като цяло да.

31 45,59%
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 124 от общо 124
    Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от norge
    Жени-родолюбки има. Проблемът е, че във вече обявената за мъжка среда, появата на жена би означавало - "тая к*рва 'сички я е*ат" или "'кво прави тая с мъжете". Същност мъжете искат жените да стоят по-далече от политиката, а не ние.
    Да не говорим, че до преди години жената не е имала право на глас, образование и обществен живот. В някои части на света все още е така. Значи мъжете с дадените им права са изминали някакъв (да го наречем образно) еволюционен път в обиграването на политиката. Жените правят първите си крачки. Друго - Втора Световна - жените трябва да раждат, защото едва ли не само това могат. Че дори е имало ордени ако си народила повечко деца.
    За мен въпроса не е ясен. Говорите за интернет пространство, което автоматично означава, че изключвате бабите и дядовците, които си стоит в Родопите. А те са истинските родолюбци, те пазят традициите и обичаите. За мен родолюбие е да познаваш и отстояваш родното. Колко тук познават българската традиция? Колко са мъжете? Колко са жените? Според мен поне в това отношение жените са повече.
    Няма значение. Нещо прочетох и за стадионите. Да си вееш задника (с извинение) на стадион, да крещиш нещо си и да развяваш национал-социалистки знамена няма нищо общо с родолюбие. По-скоро е конформизъм.
    Въпреки това в темата за затворника от Гуантанамо, ти каза, че подкрепяш националсоциалистическия строй - това не противоречи ли на сегашното ти изказване?

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Цитирай Първоначално написано от norge
    Жени-родолюбки има. Проблемът е, че във вече обявената за мъжка среда, появата на жена би означавало - "тая к*рва 'сички я е*ат" или "'кво прави тая с мъжете". Същност мъжете искат жените да стоят по-далече от политиката, а не ние.
    Да не говорим, че до преди години жената не е имала право на глас, образование и обществен живот. В някои части на света все още е така. Значи мъжете с дадените им права са изминали някакъв (да го наречем образно) еволюционен път в обиграването на политиката. Жените правят първите си крачки. Друго - Втора Световна - жените трябва да раждат, защото едва ли не само това могат. Че дори е имало ордени ако си народила повечко деца.
    За мен въпроса не е ясен. Говорите за интернет пространство, което автоматично означава, че изключвате бабите и дядовците, които си стоит в Родопите. А те са истинските родолюбци, те пазят традициите и обичаите. За мен родолюбие е да познаваш и отстояваш родното. Колко тук познават българската традиция? Колко са мъжете? Колко са жените? Според мен поне в това отношение жените са повече.
    Няма значение. Нещо прочетох и за стадионите. Да си вееш задника (с извинение) на стадион, да крещиш нещо си и да развяваш национал-социалистки знамена няма нищо общо с родолюбие. По-скоро е конформизъм.
    Въпреки това в темата за затворника от Гуантанамо, ти каза, че подкрепяш националсоциалистическия строй - това не противоречи ли на сегашното ти изказване?
    Предполагам пишеш това заради ордените и майчинството. За хората, които приемат национал-социализма като чиста монета предполагам, че ще звучи противоречиво. Харесвам ХитлерЮгенд като идея, харесвам и тренировачните части, одобрявам финансовата подкрепа за семействата, но не одобрявам на жената да се гледа единствено като на средство за разплод.
    Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.

Това за разплода вече ме обвиниха няколко момичета, не знам защо си мислите, че съм имал в предвид именно това - не сте създадени с единствената цел разплод. Напълно наясно съм, но поясних, че е важно едно момиче патриотка и родолюбка да допринесе ПОНЕ с това, когато народът й се нуждае.

Има демографски срив - това е начинът.

Далеч съм от идеята, че сте създадени с една единствена цел... Както неведнъж съм казвал - жената е незаменима част от човешкото съществуване, човешкото развитие и човешкото бъдеще и това НЕ включва само раждането на малки дечица.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Това за разплода вече ме обвиниха няколко момичета, не знам защо си мислите, че съм имал в предвид именно това - не сте създадени с единствената цел разплод. Напълно наясно съм, но поясних, че е важно едно момиче патриотка и родолюбка да допринесе ПОНЕ с това, когато народът й се нуждае.

Има демографски срив - това е начинът.

Далеч съм от идеята, че сте създадени с една единствена цел... Както неведнъж съм казвал - жената е незаменима част от човешкото съществуване, човешкото развитие и човешкото бъдеще и това НЕ включва само раждането на малки дечица.
    Просто изказването ти звучеше повече научно, отколкото битово и затова прозвуча така. А иначе в живота неможе без жените. Както беше казал един възрастен дядо: "Жената е цветето на живота."

В такъв случай се извинявам на дамите разбрали ме погрешно.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Авторът не вижда по-далеч от носа си Почти всички мой познати и приятелки са патриоти,а политиката и историята са неизменна част от споровете ни

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Ама разира се .. как да няма.. Е добре може да не са колкото мъжката част, но определено има! Аз също притежавам огоромен процент национализъм и патриотизъм!!!

Радваме се. Поздрави.

Да разбира се всеки тук ще каже и ще се бие в гардите АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ОБИЧАМ .... но честно казано невярвам и на половината ...аз лично обичам България но ако имах възможност бих емигрирал в някоя понапреднала страна ...естествено ще ми липсва но си признавам че предпочитам да живея на друго място кадето хората не са изпълнени с толкова злоба и завист ....Тук в България думата "ОТБОР" не се талкува на доста места ...

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от CliffordSmith90
    Да разбира се всеки тук ще каже и ще се бие в гардите АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ОБИЧАМ .... но честно казано невярвам и на половината ...аз лично обичам България но ако имах възможност бих емигрирал в някоя понапреднала страна ...естествено ще ми липсва но си признавам че предпочитам да живея на друго място кадето хората не са изпълнени с толкова злоба и завист ....Тук в България думата "ОТБОР" не се талкува на доста места ...
    И това, че на теб не ти харесва тук те кара да не вярваш на повечето от нас ли?Е.. всеки съди по себе си, няма да те нападам за това..може би средата ти е такава, хората с които общуваш.. не виждаш жени патриотки..При мен пък е обратното и... има..пак повтарям- да, не са много (но като се замисля вече и мъжете не са), но ги има

Как да няма? Аз съм пример,че има С приятеля ми редовно обсъждаме политически теми,свързани с България и света,и двамата сме патриоти

Цитирай Първоначално написано от xHARDCANDYx
    Има такива жени !
    Може би просто по-голямата част се интересува от съвсем различни неща..
    Но такива жени има и ще има докато я има България !
    мхм

Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Радваме се. Поздрави.
    Какво против немските цитати?

Повече от фен Аватара на BgHtH
    Какво да й обичаш на една държава която всеки ден се гаври с гражданите си ? В исторически аспект имаме много който са за гордост,обаче през последните 60 години не са станали много неща който да са повод на гордост и родолюбие(освен световното '94)

Имаше един лаф на времето:
    - Кажи ми петима велики българи. А сега пет велики българки. А?

Мисля, че много точно описва мнението ми и е показно, за това, кои са по големи патриоти
    И още нещо. Да си патриот и родолюбец на думи е едно, а иначе съвсем друго. Едва ли има някой в този форум (а и въобще някъде), който на зададен въпрос, дали е патриот би отговорил отрицетелно.
    Ще Ви дам един пример, за това какво е да си патриот. Незнам дали знаете, но телевизия СКАТ и ВМРО от месец-два насам организират подписка против членството на Турция в ЕС. Аз се подписах още първата седмица макар, че тогава бях на 18 години. Това ме кара да се гордея със себе си и да се имам за патриот. Ако и Вие сте патриоти и мислите за България и бъдещето им поинтересувайте се къде във вашия град можете да си сложите трите имена, ЕГН-то и подписа, за да спрем турцизацията на България !!!

Малко се отплеснах от темата, но исках да ви дам адекватен пример, защото само с голи приказки по форумите нестава

С какво това да се подпишеш против членството на Турция в ЕС те прави патриот не разбрах?

Особено при положение, че България има огромен интерес (икономически, геополитически и пр.) от това Турция да е в ЕС.
    Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.

Цитирай Първоначално написано от godframedme
    С какво това да се подпишеш против членството на Турция в ЕС те прави патриот не разбрах?

Особено при положение, че България има огромен интерес (икономически, геополитически и пр.) от това Турция да е в ЕС.
    ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ ? В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ ? ДОРИ НЯМА ДА СИ НАПРАВЯ ТРУДА ДА ТИ ОТГОВАРЯМ, ЗАЩОТО ПО ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ СЪДЯ, ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Всеки ,който се гордее с родината си, и я уважава е достоен за нея!!!!Трябва да сме силни и борбени , да се борим за правата си над несправедливото правителство.Нашата мила родина не заслужава такова отношение .БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

anonymous546178
    Guest
    Заети са да готвят, ако не готвят ,заети са да мразят мъжете

Град
    стара загора
    Цитирай Първоначално написано от love_enrique
    http://www.vbox7.com/play:2435974f Eто защо не може и не трябва да съществува комунизма
    Не виждам какво искаш да докажеш , показвайки този клип ..

и аз съм патриотка
    и колкото и момичета да познавам , които също да се смятат за такива , единственото което правят е ''да си веят задниците по стадионите''
    няма да коментирам.. глупаво е ..
    ама и момчетата , с които са в една компания и се считат за патриоти само се чудят къде и какво да си татуират , а темите им за разговор се въртят само около това след еди си кой мач , колко цигани са пребили.
    и това е глупаво..
    а колко познават историята .. нз .. не ми се и мисли

незнам също и защо всички момичета се обидиха на изказването , че жената трябва да ражда деца..
    ами то ако не тя няма кой друг.. а и според мен един истински патриот не би пренебрегнал една българка , сравнявайки я с добитък за разплод.. ако се замислите преди да кажете нещо и сами ще се осетите..
    аз примерно искам да имам 3-4 деца .. и честно казано искам момчета ест всичко зависи дали ще имам финансовата възможност да ги издържам..както и да е .. тва е друга тема
    и бих ги възпитала в духа на българския патриотизъм.. но не бих ги учила да изпитват омраза към турци , роми , негри и т.н.
    всичко си зависи от човека.. а това дали той е достоен човек или не не се определя по вярата и цвета на кожата му , а по действията му ..
    въпреки това не мисля , че бих имала връзка с ром , но и не бих го заобикаляла като голям камък ..
    на кратко .. има патриоти и мъже , и жени. въпроса е кои наистина са такива , а не само на думи ..
    “Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
    унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
    покварява преценката ти.”
    - Орсън Скот Кард, "Империя"

вие добре нападате жените, ама къде са тогава мъжете родолюбци ?? .. защо си мислите,че е останало нещо в днешните "мъжленца" от истинският българин-патриот преди .Казвате че жените днес са били к***и, че да не би мъжете в нещо да са се усъвършенствали ??!! -истината е просто че вече на никой не му пука за нашата държавица,просто гледа да си изживее животеца и толкова,никакъв принос за развитието и, или пък колкото да се изучи и да се махне от тука, защото видиш ли нямало шанс за реализация тука, че кой е виновен ??!! Наистина ми е много интересно защо подминавате мъжката половина, кое ви кара да мислите че мъжете "патриоти" се ринат с лопата ??!

Цитирай Първоначално написано от Momchence
    родолюбието не се изрзява и показва, а се чувства и прилага
    +1 (:

Да не говорим , че аз се смятам за родолюбка и всички, които ме познават могат да го потвърдят. Политиката е тема, която силно ме интересува и гледам да съм винаги на ясно с това, което се случва.
    А това, че не съм скочила с камъни и факли пред Народното събрани не ме прави по-малко родолюбец от някои други. Обичам България и давам всичко за нея.

А това, че не съм скочила с камъни и факли пред Народното събрани не ме прави по-малко родолюбец от някои други.
    Точно, но може би това ни е грешката ( + мъжете) , това че мълчим, именно там грешим, затова и ни манипулират така успешно нашите "политици".Може би,по отношение на протестите трябва да си вземем едно на ум от гърците, дори и да не го постигнат те знаят много добре какво искат, и полагат усилия, докато ние тука сме едни мазохисти,търпим и толкова.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си