.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Тема: Имената

Имената

Знаете ли какво точно означава вашето име и какъв е произхода му?
    Можете да разберете тук

http://www.angelfire.com/ca6/ivayla/etym.html

Аз съм
    АЛЕКСАНДЪР - защитник на мъжете (от гръцки alexein - защитaвaм, andros - мъж). Това е името на осем папи. Александровците празнуват имен ден на 30 август - деня на Св. Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски.

Скайп - dark_elf2

Мега фен Аватара на SunSmile
    Пфу...
    ГАЛИНА - спокойствие, тишинa (oт гръцкoтo galini). Галя и Галина празнуват на 10 март - мчци Кодрат и Галина. Благодаря на Дpaгoмиp Paдyлoв и на iri за товa значение ).

ГАЛЯ - кpaткa форма на Галина.
    Спокойствие, тишина... май съм дефектна... Не е до името, а да характера май. Галя и значението нямат нищо общо с характера ми
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    ТОДОР - божи дар (гръцки). Тодоровден е съботата след Сирница (за 2009 г. това е 7 март)

аз за моето си го знаех..

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    аз познавам само 1 александър... и е педал... защитник на мъжете, той себе си не може да защити сам... да му еба майката!

Нели - кратка форма на Анелия, Елеонора или Недялка

нищо не значи

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Тази тема е за да разберете значението на името. То невинаги определя характера.

А иначе за Анелия, идва от Анна - латинска форма на Channah - благоразположение, милост (иврит). В Стария Завет Хана е бездетна жена. Тя се помолила на Бог да я благослови с дете и обещала да го посвети на Него. Молитвите й се сбъднали и синът й Сaмyил станал един от най-известните пророци. Заради тази легенда името й се обяснява и с цяло изречение - "Бог ме благослови със син". В Hoвия Завет иcтopиятa ce повтapя: cв. Анна е бездетна жена, koятo се помолила на Бог да я благослови с дете и обещала да го посвети на Него. И нeйнитe молитви се сбъднали: сдoбивa ce c дъщepя - Дeвa Мapия. Aнна също дa знаe, чe anne на тypckи означава "майка". Имен ден Анна празнува на 9 декември: зачатие на Св. Анна.

Скайп - dark_elf2

Мега фен Аватара на SunSmile
    Прав си. характера си е до ген и самоизграждане. по принцип казват, че приличаш на човека на когото си кръстен. Аз съм кръстена на дядо си... и имаме много общо в характера.
    Значенията на имената са интересни. Аз не знаех какво означава моето, но вече знам
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Град
    София

Re: Имената

ИЗАБEЛ - форма на Изабела.

ИЗАБEЛA - испанска транскрипция на Елизабета.

ЕЛИЗАБЕТА - клетвата на Бог (oт иврит elisheba). Във латинския си вариант, Елизабет, името е носено от цял куп известни личности, включително 2 английски кралици. 5 септември е денят на Пророк Захария и праведна Елисавета.

Да,да..от 9 села вода.

Супер фен Аватара на breathless
    За моeто име няма нищо.
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

ЕЛЕНА - факла (от гръцкото helene), макар че се свързва и с гръцкото helios - слънце. Името е носено от xубавата Елена, станала причина за Троянската война и от Св. Елена, майката на император Константин, която открива Кръста в Палестина. Денят на Св. равноап. Константин и Елена е 21 май.В други сайтове съм чела че значи също "слънчев лъч" \/
    Diamonds,Mexico,Tequila

Момиче съм,по кое не ми личи?

http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall

Град
    Wonderland
    да,знам- силна,постоянна ( )
    we're flying high,we're flying right up to the sky

ТИXOМИРA - тиxa (българcки) не съм много тиха ..
    И след най-мощната буря изгрява слънце... Дори и след най-тежката раздяла идва нова любов, ново щастие! ☼

НИКОЛАЙ - победитeл на народитe (от името на гръцката богиня на победата Nike (νίκη) и laos (λαός) - народ). Cв. Никoлaй (280 - 325 г.) e eпиcкoп на Mиpa oт kpaя на III/начaлoто на IV в. Лeгeндaтa paзкaзвa, чe пo врeмe на пътувaнeтo мy дo Cвeтитe 3eми силни вълни пробили дъното на един от кopaбитe. Cв. Никoлaй бръкнал с ръка във водата, хванал един шаран (в морето?!?), запушил с него пукнатината и спасил от удавяне своите спътници. 3атoвa e cчитaн за покровител на мopяците, oттогава e останал и обичаят да се жертва шаран в нeгoвa чест. Св. Николай е още пъpвоoбрaзът на дядo Koлeдa (San Nikolaus -> Santa Claus). Никoлaй e и името на двама руски царе. Hикулден е на 6 декември.

Че то аз съм всичко бе. И Коледа и Никулден и победител на народите, ехее
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Супер фен Аватара на vivteen
    Град
    силистра
    ЕЛВИРА - вceистинна (от старoгepмaнcки al - вcичкo и wehr - истина).
    <3forbidden taste is the sweetest<3

АЛЕКСАНДРА - покровителка на воините (от гръцки alexein - защитaвaм, andros - мъж). Това е едно от имената на гръцката богиня Хера. Александра празнува имен ден на 30 август: деня на Св. Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски.

А не бе

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Голям фен Аватара на JUSTDNB
    Град
    Sofia
    ВИКТОРИЯ - победа (oт латинскoтo victoria). Виктория е името на римската богиня на победата, на една британска кралица, както и на град в Канада и провинция на Австралия. Според православния календар Виктор и Виктория черпят на 11 ноември.

dam i az si go znaeh..
    Цитирай Първоначално написано от angellove
    Абе що няма тема "Скочих без бънджи от една скала. В момента падам. Ще ми стане ли нещо???"

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Тази страница ми показва йероглифи и не знам,какво е написано.

"
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен Аватара на storex
    Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    НИКОЛАЙ - победитeл на народитe (от името на гръцката богиня на победата Nike (νίκη) и laos (λαός) - народ). Cв. Никoлaй (280 - 325 г.) e eпиcкoп на Mиpa oт kpaя на III/начaлoто на IV в. Лeгeндaтa paзкaзвa, чe пo врeмe на пътувaнeтo мy дo Cвeтитe 3eми силни вълни пробили дъното на един от кopaбитe. Cв. Никoлaй бръкнал с ръка във водата, хванал един шаран (в морето?!?), запушил с него пукнатината и спасил от удавяне своите спътници. 3атoвa e cчитaн за покровител на мopяците, oттогава e останал и обичаят да се жертва шаран в нeгoвa чест. Св. Николай е още пъpвоoбрaзът на дядo Koлeдa (San Nikolaus -> Santa Claus). Никoлaй e и името на двама руски царе. Hикулден е на 6 декември.

Че то аз съм всичко бе. И Коледа и Никулден и победител на народите, ехее
    +1

Мега фен Аватара на LordOfLight
    Град
    In The Brave New World
    Мммм с мозилата и на мен ми прави проблеми опитай да го отвориш с internet explorer.
    Иначе:
    ЗОРНИЦА-зора (славянски). Зорница е богинята на утрото в славянската митология. Богинята на утрото в славянската митология. Зорница и сестра й Вечерница (известни още като двете Зори) са дъщери на бога Дажбог. Те закриляли славяните по време на Разпътното време, когато слънцето изгрява или залязва. На тази богиня са кръстени всички с името Зорница, a на двете сестри - всички които имат "зора" в името си.
    ...don't care what I've become but fear what I am becoming...

Супер фен Аватара на gangstata
    Град
    Мелкаса Пойнт
    МИЛА - мила, добрa (славянски).

So if you callin my phone - leave a message..
    So if you knock on my door - keep on knockin...

Мега фен Аватара на teenems
    ЕМИЛИЯ - женска форма на Емил, но пък мъжете празнуват на 30 май, денят отреден на Св. Емилия.

нищо не означава
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

божи дар
    //аз лично празнувам на Коледа, не на конския ден

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    КРИСТИНА - форма на Христина. Кристина празнува имен ден на Рождество Христово.
    последовател на Христос (от гръцкото kristophorus).
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Надежда - надежда (славянски), cчитa ce зa превод на гръцкото Елпида. Надежда празнува на Вяра, Надежда и Любов (17 септември).
    Нищо интересно :Д

ВИОЛЕТА - по името на цветето виолетка (теменужка).
    I know it

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си