Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
Големия взрив му е майката.
А Господ е създаден от определена група от хора с цел да контролират обществото
Да, апостолите и ранната църква са умирали за една лъжа под Римските гонения, за да могат хора след 150 години да започнат да контролират света.

Супер.
Точно.
Църквата, т.е. човешката религиозна институция може да се опитва да контролира хората. Но да твърдиш, че религията е създадена за това, то това говори за липса на знания или несериозност.
Не съм съгласен с теб. Ако под религия разбираш само християнството и другите световни религии, това не е правилно. Замисли се колко секти се правят само за да контролират хората. Иначе християнството също се мени донякъде, именно заради контрола над хората. Но категорично казвам, че това е цялата същност на християнството, както някои се опитват да го изкарат. А за умниците ще кажа теорията за постоянно зараждащата се Вселена. Преди Големия взрив е имало друга Вселена, която е дошла от друг голям взрив и така нататък. Ако пак попитате, ама добре, кой е създал този голям взрив, тогава ще ви кажа има друго измерения и други същества. Не знам дали сте чували за Синята планета, тя съществува на друго ниво и се явява висша еволюция на Земята и хората. Та там съществата не са материално, но виждат какво става на Земята и отиват там, за да се намесват в историята и да я направляват, за да се достигне до еволюцията, защото иначе Синята планета няма да съществува И така нататък. Всякакви работи има в езотеричните книги. Идеята тук е, че става въпрос, че човек винаги се пита, кое стои в основата на всичко, кое е крайното обяснение на всичко и всичко. Според мен това е способност на човешкия разум, но понякога нещата трябва да се усещат, а не да се мислят. Може да не могат да се изкажат с думи.