- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кой кого
Не съм съгласен с теб. Ако под религия разбираш само християнството и другите световни религии, това не е правилно. Замисли се колко секти се правят само за да контролират хората. Иначе християнството също се мени донякъде, именно заради контрола над хората. Но категорично казвам, че това е цялата същност на християнството, както някои се опитват да го изкарат. А за умниците ще кажа теорията за постоянно зараждащата се Вселена. Преди Големия взрив е имало друга Вселена, която е дошла от друг голям взрив и така нататък. Ако пак попитате, ама добре, кой е създал този голям взрив, тогава ще ви кажа има друго измерения и други същества. Не знам дали сте чували за Синята планета, тя съществува на друго ниво и се явява висша еволюция на Земята и хората. Та там съществата не са материално, но виждат какво става на Земята и отиват там, за да се намесват в историята и да я направляват, за да се достигне до еволюцията, защото иначе Синята планета няма да съществуваПървоначално написано от Nam3less3
![]()
![]()
И така нататък. Всякакви работи има в езотеричните книги. Идеята тук е, че става въпрос, че човек винаги се пита, кое стои в основата на всичко, кое е крайното обяснение на всичко и всичко. Според мен това е способност на човешкия разум, но понякога нещата трябва да се усещат, а не да се мислят. Може да не могат да се изкажат с думи.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!