- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Еминем-белия крал на черната музика
Роден е на 17 октомври 1972 г. в Сейнт Джоузеф, Мисури, САЩ. Когато бил на 12, той и майка му се преместват за постоянно в Детройт, Мичиган. Почитател на рап музиката от малък, Eminem започва да я изпълнява на 14 години. Макар, че напуска училище още незавършил средно образование и започва работа за няколко години, той се съсредоточава над своята музика. Като тийнейджер Маршал често е бил обект на подигравките на останалите в гетото. Изпаднал е за 9 дни в кома след схватка с няколко момчета. Eminem най-напред записва като част от Детройтския дует Soul Intent и прави своя солов албум през 1996 с независимото пускане на "Infinite". Албумът е последван скоро от "The Slim Shady LP", който го изтласква напред в ъндърграунд хип-хопа. Не маловажно е това, че той спечелва известност заради цвета на кожата си, и скоро става познат в рап музиката като следващата "голяма бяла надежда". След изпълнение на фриистайл рап състезание пред Лос-Анджелиската радиостанция, Eminem бива забелязан от Dr.Dre, силен играч на сцената на рап музиката. Dr.Dre подписва договор с Eminem и той става част от звукозаписна компания Aftermath.Dr.Dre започва да работи с младия рапър по ново CD, което съдържа много от песните от стария албум на Eminem "The Slim Shady LP" и от дебюта му "Infinite". "The Slim Shady LP" е пуснат на пазара на 23 Февруари 1999 г. Предшестван от успеха на песента "My name is", албумът печели второ място. С това Eminem получава тройна платина и печели две Grammy Награди - за "Най-добър албум" и "Най-добро солово представяне" ("My name is". Еминем има аналогичен критичен и търговски успех с неговото второ главно пускане, "Marshall Mathers LP" (2000), от който продава близо два милиона копия в неговата първа седмица на пускане и става най-бързия продаван албум за всички времена.
Какво ви е мнението за него? Според мен той е е един от малкото рапъри който правят стойностни парчета в hip-hopa
Ми честно казано вече не ме кефи, защото не беше толкова комерсиален, а сега взе да си продава гъза за всякакви простотии. От старите му парчета имам няколко, които наистина ми харесват, но новото му творчество не ми допада. Предпочитам Diddy, Notorious B.I.G., R. Kelly, Jay-Z. И вече от по-новите Flo-Rida. Фифти също имаш хубави парчета, но новото е пълен бълвоч. Не, че не слушам и комерсиална музика, просто вече всички взеха да следват един модел и много направени по калъп взеха да се пръкват, та и Еминем и той кривна в тая ниша.![]()
Само ми обясни жанра - "ЧЕРНА МУЗИКА". Каква е точно? С черни инструменти ли се прави? От афроамериканци ли се създава? Мисля, че няма такъв жанр..
От друга страна. Всепризнат е 2pac, Еминем неможе да му стъпи на малкия пръст. Защо ли?
Защото 2пак пишеше за тежкия живот на негрите в своите песни, а Еминем какво прави? Осмива американските звезди..
There is no good either bad, only thinking makes it so.
Ами няма рапър който да стъпи на малкия пръст на Pac това всеки го знае.Той че прави Diss-ове срещу тия "звезди" е едно на ръка.Слушай пак Lose Yourself,cleanin out my closet,8 mile,sing for the moment,stan,Guilty Conscience и ще си говорим пак.Щом дре го е създал значи има доста качестваПървоначално написано от eikichi
Хехе, чувал съм ги и няма нужда да ги слушам пак.
Като цяло, става, но колко са белите рапъри като цяло? Няма кой знае какви фрапиращи изпълнения. Така, че няма какво да се дискутира на тази тема. Безмислица е. ЕминемА е единственият така по-стойностен от бялата раса в рапа.
Туко що стана за смях.Cypress hill,immortal technique чувал ли си ги бе?Явно не си ценител на рап музикатаПървоначално написано от eikichi
Не, не съм и да не съм ценител. Но знам едно, Еминем е доста по известен от тях.
Тогава какво спорим?В момента 50 cent e по известен от 2pac.Но по добър ли е? Не разбира се
![]()
![]()
50cent бил по известен от 2PAC![]()
![]()
Немога да повярвам, че го чувам..
![]()
И аз съм фенка на Еминем..ама наистина смятам, че напоследък взе да се излага.. За мен лично в последния му албум да има 3-4 хубави песни..ама всеки с мнението си :P :P [/quote]
[/quote]Първоначално написано от poLet0o
В момента за жалост е по известен......И много ми е интересно защо всички сте против Relapse? Има точно 2 лигни We made you и Crack a bottle, всичко друго са здрави песни със ненормални лириги и разбира се изродския бийт на дре.Beautiful спокойно може да се мери с Lose yourself по текст
Абе както вече казах.. всеки с мнението си! Щом смяташ, че 50cent е по - известен от 2PAC - OK..ама това, че в наща мила и чалгарска държава е така незначи, че и по света е така! А колкото до Relapse..нищо против албума нямам..просто смятам, че Еминем може и повече и вече го е доказал..колкото до Beautiful.. вече ми е една от любимите песни![]()
![]()
Престанете с тоя с Еминем,защото писва!Супер тъпи,грешни са ви разбиранията,че е единствения бял рапър..ми Cypress Hill,Psycho Realm,Necro,La Coka Nostra,House of Pain...и да не говорим за chicano хип-хопа..боже!Ама вие сте много неорянтирани хорица бе хах![]()
И пак-черна музика..многоооо тъпо да си мислиш,че рап се изпълнява предимно от чернокожи,щом не си запознат.![]()
По темата-Еминем...толкова ме дразни!Преди правеше хубава музика и стойностни песни,а сега и дисовете му звучат повече от тъпо!Е*и му майката...![]()
Единственият рапър, който ми харесва и слушам.![]()
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you
слаби са му новите песни
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
по принцип всички изпълнители от този тип са ми противни
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Никой не спори за т`ва дали е единствения бял рапар или не.. поне аз деАма всеки слуша това което му харесва, като не ти харесва не го слушай и толкова. Няма смисъл да раздаваш правосъдие из форума.
![]()
старите му песни бяха много по- добри...
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Ае майната ви на всички!
Е тва е то ЕМИНЕМ, неговата музика и текстове, кво разбирате вие - едно огромно НИЩО. Той знае как да прави музика, мене лично само неговата музика може да ме успокои и да ми покаже кво заслужавам и къде си ми е мястото.
ЕММММ![]()
![]()
![]()
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
[/quote]Първоначално написано от poLet0o
и аз ..но май е истина като се замисля ..![]()
всяко "смъкнато" на възраст между 10 и 13 години та и по-големите имат шапчици и тениски на 50 стинки , а всъщност не знаят от къде идва хип хопа ,какво представлява, не знаят кой е Тупак , не знаят кой е Б.И.Г .. Знаят Лил Уейнчо и 50 стинки![]()
Та по темата ..много харесвам Еминем Like toy soldiers![]()
Той ми е любимият рапър,певец,текстописец.Им много смислени текстове,в които пее за себе си,семейството си и осмива всички Холивудски лайна.С нетърпение очаквам новия му албум![]()
Амии аз лично го харесвам много. Новия му албум става , макарче има някои смотани песни . Crack a bottle не му е от най-добрите , но мен пък ме радва , защоо на нея имам много хубави спомени ии може би за това
. Като цяло песните му са сойностни и хубави , но има и някои издънки . Напълно подкрепям по-горните постове , чеЕм не е единствения бял рапър , ноо няма значение
![]()
Живей един път , но както трябва, слънцето няма цяла вечност да те радваа.... Греби със шепи , обичай всеки , краят не тежи ако дните ти са леки....
старите му песни![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
+++++++ ЕминеммммПървоначално написано от Lettuce
![]()
![]()
![]()
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.