- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Обсесивно компулсивно разстройство
http://www.evropea.com/OCD.html
Такаам, страхувам се, че съм болна от това заболяване.
Като си купя някоя дреха, постоянно разглеждам за петънца и дупки, а намеря ли нещо, почва да ме гложди, та не ме оставя намира мисълта. Но като остарее дрехата, ми минава. Същото е с монитори, стъкла и очила. Когато са нови, тъъъркам като луда, дори ставам истерична, ако нещо ми пречи или не може да се изчисти. Ноо мине малко време, и това се оправя. И все пак се притеснявам.
Преди не съм имала проблеми с микробите, но съм забелязала, че отскоро, като пипам нещо по-мръсно, мисълта за това, колко ли микроби минават в момента, минава през мен.
Имам и известен страх относно по-дърти мъже, когато са край мен, чувствам понякога, че искат да се гаврят с мен.
А и относно суеверието... Чак талисмани си нямам, но пък си мисля, че като мисля, че нещо гадно ще се случи, то точно обратното ще се случи. И цял живот живея с тази мисъл. (Всъщност помага.)
Имала съм и страхове за религията си... Неведнъж съм се питала дали наистина вярвам в Бог и тая мисъл е нежелана, пък често ми се е натрапвала така... Но това преди. Казвам и молитви от страх, но пък това не е толкова ненормално, знам ли.
Знам, че трябва да ида на психоаналитик, но преди това ще се обърна към вас за мнение. Болна ли съм от тази болест?
Казаха ми, че е ужасна, бият ти инжекции по 4 пъти на ден във вената и ставаш зависим....
И ние какво можем да ти кажем... откъде да знаем отиди на психоаналитик и топй ше ти каже..![]()
деца деца...Казаха ми, че е ужасна, бият ти инжекции по 4 пъти на ден във вената и ставаш зависим....![]()
Пълни глупости. Ти ще имаш психично разтройство и те ще те правят наркозависим.Първоначално написано от Bianca
![]()
Психиатър е отговорът на твоя проблем. Няма нищо срамно, нищо притеснително. Аз съм ходил заради фобия от зъболекар и много ми помогна. И не се подлъгвай да ходиш при така наречените психолози, които чисто и прости са едни псевдо-доктори. Психиатър. Там е истината. И не го отлагай, защото в един момент ще стане късно.![]()
Абе Бианке , успокой се и стига си поставя диагнози бе дете![]()
Утре ще кажеш че се боиш да не си болна от херния , амнезия , дислексия , склероза , кокоши трън , хемороиди , гръдна жаба , птичи грип ...
Чак пък болестно състояние![]()
Сигурно има и болест включваща като симптом прекомерно миене на зъбите , или невъзможност да се спи с чорапи на краката , или склонност да трепеш комари по тавана с вестник - тогава и аз съм болна![]()
Не ми е лесно и на мен, сега май имам шизофрения и раздвоение на личността. (Две различни работи са!)![]()
Бианке, МА, ти хептен си се побъркала вече.![]()
Я, хващай метлата и върви да метеш пред блока, че виж скуката какви неща ти причинява.
Някой, който поне малко се е сблъсквал с подобни ситуации, няма ли да се появи?
Стана ми ясно, че трябва да ида на психолог, но това няма да е веднага. Докато ида, искам да разуча още малко.
YOU ARE NOT SICK!!!
Добре си, спокойно!!!
Нормално е да оглеждаш дрехите преди да ги купиш. Особено ако са по-скъпи...
За петната по очилата - Ок, просто си по-емоционална...
Ми като пипаш мръсно как няма да си мислиш за микробите... това си е заложено! Ако имаш добра хигиена е нормално да се тревожиш за тях...
В днешно време кажи ми на кого можеш да имаш доверие? При положение, че всеки ден слушаш по новините за изнасилвания, побоища и т.н и НАПЪЛНО нормално да се създадеш страх от по-възрастни мъже!!!
В пубертета е НОРМАЛНО да си суеверен, или да вярваш в нещо, което съществува.
Възможно е да си се питала дали вярваш в Бог. Все пак нашата страна си има религия и ти предполагам си се замислила дали съществува Бог. Нормално... Търсила си отговор на въпрос и не си се успокоила, докато не го получиш.
Щом казваш молитви, значи вярваш в религията. НОРМАЛНО!!!
Всичко е позволено... стига да не ни хванат! ;]]
обсесивно компулсивното разстройство ... също е и когато си прекалено хлътнал по някой ... с една дума когато се вманиячаваш... пийте ПРОЗАК [prosac] ...![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Не знаех, че има такава болест. Една приятелка също много си оглежда новите неща за петна, драскотини, но на нея не й минава дори като й остареят нещата. Вманиячила се е с микробите, но не е суеверна. Започвам да се притеснявам за нея![]()
Или накратко казано чистник-перфекционист![]()
Audio ergo sum