Цитирай Първоначално написано от DrunDrum
Някои неща не могат да се обяснят , така че и да сме виждали например нещо странно или си мислим , че ни се привижда или не можем да осъзнаем и да повярваме на това което се е случило.Просто нашето съзнание не е подготвено за такова преживяване.Мозъците ни не са толкова развити.

Бих дала пример с философията на Платон за двата свята - света на тъмнината , и на светлината.
И в двата свята живеят хора,но разликата е че в тъмнината хората са оковани и живеят в някаква пещера , виждат само сенки , чуват само звуци.
В другия свят - извън пещерата хората виждат не само сенките,а и техните притежатели,чуват не само звуци,а могат и да говорят.

Таа аз мисля,че ние живеем в този свят на тъмнината и виждаме само сенките на онези създания,които ни надминават по разум и знания , чуваме само звуци,а всъщност те ни говорят.
Мисля,че хората, които имат някакви свръхестествени способности живеят в нашия свят - на тъмнината, но могат да говорят и да виждат хора и създания от другия свят - света на светлината .

Може да кажете,че съм луда да мисля по този начин , но трябва да има и такива хора все пак , да размишляват върху нещо странно :]
Платон е прав донякъде, света на тъмнината може да се каже, че е нашата реалност, а другият свят е всичко отвъд нея, до което почти нямаме достъп
Иначе всички тия неща съществуват, но не под формата, под която си ги представят повечето хора(инспирирани от филми, книги и игри). Примерно какво е демон? В духовните среди е символ на злите мисли и страсти, а в игрите рогат звяр, което е подходящо за визуализиране на нещо лошо по разбираем за хората физически начин. А иначе реално какво представлява, къде и как съществува, е въпрос на разбиране на световете отвъд нашия. За това се говори примерно в окултизма.