- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво Ви е мнението за новото правителство?
Ich gebe auf.
Правилно! Безнадеждните случаи са много. За съжаление това е едно от нещата, което ме отблъсква от България. Срам ме е от една дозина фанатизирани кухи фашистчета ,нео-нацистчета, скинари, скинхедове и т.н. Ще се оправим, да, ама някой друг път...много липсват в такива случаи политическите затвори...Първоначално написано от gigaherz
И престанете да спекулирате с тази свобода на ловото, че ставате смешни вече. Правете си реклама на многомилионния убиец като се съберете по между си. Това не е свобода на словото, а култ към престъпници. И не ми казвай Буш, Обама и т.н. преди да ми прочетеш предния пост.![]()
Дадох ви домашно, да се позаинтересувате.Лепенето на етикети изобщо не е печеливш подход към спор.
Не знам от къде си видял Хитлер на аватара ми, но ти си просто някакъв забавен чуждопоклонник и то на държава, от която сме виждали само злини, както и почти целия останал свят.
Ако си изпълните това домашно, ще ви дам и такова за напреднали.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Абе ти като какъв се изживяваш, извинявай? Бил ни дал домашно...Първоначално написано от mitternacht
![]()
![]()
![]()
Ако искаш да ти дам бележника да ми напишеш, че не съм си го написал...А това, че ти от САЩ нищо хубаво не си видял си е твой проблем. Аз съм видял и то много. Най-малкото онзи изрод Хитлер е изритан от Африка основно благодарение на САЩ и Япония капитолира пак основно благодарение на САЩ, Германия също се възстановява благодарение на кредитите от САЩ след кризата...И точно ти не ми говори за добро и лошо, защото не си от хората, които правят разликата между двете... А и в последните ти постове логореята яко тресе...Липсата на каквито и да е било аргументи също. И като ще си даваме домашни... ти прочети ли Night? Запозна ли се с операции Desert Shield, Desert Storm, Ирано-иракската война, Иракско-кувейтската война, разпределението на населението на религиозна основа и т.н. Май не?![]()
Не се сещам за правителство скоро, което да следва българските икономически интереси. Едните на Русия, другите на САЩ и Запада. Бедните стават по-бедни, богатите по-богати, това е, което идва от Запад.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Мазохист!Първоначално написано от amk933
Ако четеше досега, щеше да разбереш, че говорим за Втората Световна и нашите съюзници.
Явно и заради теб ще трябва по-опростено...
Имало едно време война.Тя била мнооогоо голяма и я нарекли Втората Световна Война.В нея участвали мнооого държави от целия свят.В нея участвала и България.България била на страната на Остта.България поради това получила големи облаги под формата на оръжие, техника и територия.България е воювала срещу държави като Англия, Америка и прочее.Те бомбандирали България и избивали българи.
След повече от 50 години, странно защо идиоти се радват, че враговете на България са победили както нея, така и съюзниците и.
![]()
Момче, ако не се майтапиш с мненията си до сега, ще си помисля, че не си добре![]()
Изживявам се като някой, който може би ще накара друг да не плещи абсолютни глупости.![]()
Всъщност вече абсолютно сериозно се отказвам дори да погледна в тая тема, защото дори и аз започвам да се ядосвам, а това е трудно да се постигне.Но явно прекалено многото безсмислици, глупости и извъртане на историята правят чудеса!
Ако мразиш България... ще те разбера и няма да се очудя с всичките тия накачулени цигании, той и оня Демократес яде доста хубави коментари по негов адрес... ако се чувстваш американец... всеки има правото да е мръднал колкото си иска... но в такъв случай ще разбера и оправдая пълната глава с пропаганда, невъзможността за мислене както и разни други типични за тоя народ свойства.
Та!Отказвам се!Аз отдавна не вярвах, че ще се вразумиш де.... от гледане на филми така става...
Има един виц-мутра застанала срещу стена и стената паднала.Поука- по-умния отстъпва.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
^Евала! Чао. И аз си мисля, че не си добре, да защитаваш Хитлер и да не признаваш, че е урод, ама какво да се прави - болни мозъци навсякъде...
ПС: Това какъв съм аз и какъв се чувствам не е твой проблем, нито тема на този разговор, но то като няма какво да кажеш...Най-добре се самозастреляй с мълчание както мислиш и да направиш. Слабостта краси глупака.![]()
Amk, това което правиш не е спор, а заяждане и следване на стеротипи, типично за хора с недостатъчен опит за света около тях..
А мислех, че си поне малко образован..
Еми ZipFail и аз си мислех, че няма нормален човек, който харесва Хитлер, но уви...Аз дадох много причини, защо той е изрод, никой от вас не каза нищо смислено. Ако искате спорът да продължи научете думичката аргументация, намерете ми поста, в който казах защо е олигофрен и кажи кое не е вярно. А не да ми давате домашно и да се правите на остроумни. Четете история - аз съм чел достатъчно много, но не МайнКампф, а за последиците от този кретен...Първоначално написано от ZipFail
И аз точно не следвам стериотипи, а имам мнение и то е, че Хитлер е изрод. Да ми говорите колко е нормален и добър е ненормално и далече от разума на един качествен човек.
![]()
Първо, че всичките ти факти, които си дал са лъжливи, и второ, че когато пишеш какъв си бил ти не било по темата, явно тъпата ти чутура изобщо не осъзнава, че спориш вече пета страница НЕ по темата, без дори да си наясно. "фактите" ти не струват и пукната пара, пирятелю. Затова спри да се излагаш, че всяка вечер като си намеря време да вляза тук вече ми писна да се смея все на едно и също. Глупостта ти. ;D
Та най-накрая ПРОДЪЛЖЕТЕ ПО ТЕМАТА, малоумници.
Напълно съм съгласен.Не се сещам за правителство скоро, което да следва българските икономически интереси. Едните на Русия, другите на САЩ и Запада. Бедните стават по-бедни, богатите по-богати, това е, което идва от Запад.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
По това наричаш кретен и изрод една от най-влиятелните личности на всички времена, не ти личи да си чел достатъчно 'историческа' литература..
Най-малкото, че щеше да знаеш че в историята няма зли демонични същества и луди учени а лява и дясна страна на барикатата и толкова..
А никъде няма доказателство за числото 6 000 000(освен преброяванията, които са супер лесни за манипулиране, тъй като се правят на база 'самоопределяне' на човека), докато аз имам списък със 271 000 имена, подписан от Червения Кръст(единствената независима организация, която постоянно е проверявала концентрационните лагери)
ZipFail, безмислен спор, който не води до нищо. Сякаш не сте спорили с твърдоглавци? Казах ви нещо - спорете с хора над 25-30, дори посякога и над 40 годишна възраст. Те имат опит и знания и ако отричат - ще бъде въз основа на нещо, а не на глупостта си. Или пък ако ще се съгласят щ е пак въз основа на нещо. С лапета не се занимавайте, че само си хабите нервите, до колкото виждам.
И ПРОДЪЛЖЕТЕ ПО ТЕМАТА, ИДИОТИ !
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
То и темата е безмислена, още нищо не сме видели от новото правилство, че да го коментраме..
Ок хубаво за теб моите доказателства и факти са безмислени - за мен твоите. Ето ти двете страни на барикадата пак. Аз уча американска история по учебниците на Дискавъри, които в България не стигат и чета едно, ти четеш съвсем друго. За мен са между 5 400 000 и 6 100 000 избитите евреи, защото толкова е показало преброяването на евреите след края на войната. За мен са толкова, защото един от съдените генерали (само един) е признал, че под неговите заповеди са избити над 1 000 000. Ок? Моята истина и тази на САЩ и Европа е една, соц-комунистическата и нео-нацистката е друга. Това не значи, че не съм чел и т.н. Напротив даже чел съм и то много. Казах ти прочети Night и виж за какво става въпрос. 140 страници малък формат е - не е дълга, но за сметка на това доста интересна (поне за мен). Нас ни учат, че Хитлер е изрод, в семейстовото ми също е така. Губил ли си хора в геноцид? Знаеш ли какво е? Аз, да. (не съм евреин) И ми е пределно ясно. Няма как да смятам един човек за достоен след като е избил милиони хора. Естествено е, че такива идеи няма как да се толерират дори в демократични държави, за каквато уж се води и България. Нека тоя спор спре, вече! Ясно е, че няма да се промени ничие мнение и никой няма да стане по нетвърдоглав.
Аз ти препоръчвам да прочетеш Legions of Death, в която Ричард Бътлър(един от 5те офицери водели разпитите за Нюрбергския процес) описва изтезанията с които са били са били изтръгвани самопризнанията(и конкретно от Хьос)...методите са меко казано ужасяващи и нехуманни..
Всичките доказателства в учебниците, са пълни с абсурди, противоречия и направо смехотворни 'факти'...на всеки интересувал се от устройството и начина на работа на така наречените 'газови камери' ще му стане смешно при твърдението че с тях е възможно да се убиват хора..
ZipFail, той първо, че няма да я прочете, и второ че има право - две страни на барикадата. Казах ви, че НЕ Е НУЖНО да спорите. Тези неща се проумяват сами. Не се убеждават хора със спор, а с нормален разговор.
Никой никого няма да разубеди, напротив. Живейте си живота и късмет.И за двамата се отнася, единия може да не ми харесва, ч е чуждопоклонник, другия може да ми харесва, че е осъзнат, ама все сме хора, нали?
И само за отговора: дали аз съм губил хора в геноцид? Да, губил съм. Това, че ти си арменец и си губил не значи, че си единствения. Прочети Българската история каквато Е, а не каквато я представят, и ще разбереш, че в момента се води геноцид срещу Българите.
А относно вас - честно казано нямах лошо мнение за арменците, но ти сякаш разби всякакви съмнения, но все пак сама птичка пролет не прави. Все тая.
Айде късмет и спрте със спора! Безмислен е.![]()
^Не съм чуждопоклонник, човеко. Минутите ми в България изтичат с всеки изминал ден. Как да ти го кажа. Българско образование нямам. Не уча в българско училище и не уча български. Това, че мога да пиша, чета и говоря що-годе прилично не значи, че уча този език. Аз НЯМА КАК да остана в България. Разбираш ли? Как да ти го обясня? Единственият ми шанс и опция за бъдещето са Англия, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка. Аз съм се насочил към една от тях. Не съм чуждопоклонник. Аз най-малкото не съм изцяло българин, дори не съм кръстен в българска православна църква, а в католическа. Аз се чувствам българин, защото животът ми е минал тук и половината ми приятели са тук. Така или иначе, аз България я напускам след 3 години. Не мога да остана. Как да го обясня по-ясно?![]()
За геноцида не ми се спори. Не знаеш какво е да се събудиш и да чуеш звука на ятаганите, да побегнеш в неизвестна посока, да загубиш контакт с близките си хора и да видиш как някои от тях са разсечени, да отидеш в чужда държава и да бъдеш третиран от комунистически режим като втора ръка човек. В историята има няколко големи геноцида: Еврейския, Арменския, Американския/Индианците и този в Зимбабве. Всяко робство носи своите жертви, но не е като да избиеш 1 000 000 за няколко месеца или година.
И ние този спор със ZipFail си го разрешихме по Скайп.![]()
Ти явно наистина не си чел нашата история. Няма и смисъл де, но нашият народ също е бил под геноцид. В момента също е под геноцид, но не в тази позната за теб форма. Както и да е.
А относно еврейския геноцид - винаги го е имало от както е създаден света. И то не е случайно, защото е имало разумни управляващи. Вече еврейски геноцид няма. Ама то и разумни управляващи няма.
Под евреи аз считам ционисти. Против нормалния евреин нямам нищо против. Но са много голяма рядкост свястни и точни. Те са нещо като свястите цигани - има ги, но един на милион.
Колко евреи познаваш, за да го твърдиш това? Аз познавам достатъчно и въпреки че евреи и арменци не се обичаме много (политически и етнически причини - ако те интересува, мога да обясня) не мога да кажа нищо лошо срещу тях! За времето, което ги познавам не е ставало на въпрос дори за Холокоста.Първоначално написано от bulgarian1878
А това да твърдиш, че една нация трябва да бъде избита не ти прави чест, нито е знак за някакъв разум. Умни управляващи има и сега, както и винаги е имало. Моят критерий обаче не е нацизма и избиването на тези, които са ти трън в очите.
История на Българи знам, е по-зле от колкото светона и съвременна, но за сметка на това от чисто любопитство знам що-годе, дори повече от някои българи.И не отричам постиженията на Симеон Велики, Асен 2, Калоян и т.н., напротив даже. Но определено Хитлер ми е далече от определението за умен полтик. (този спор го водихме пак по Скайп)
за мен умни политици са Хари Труман, Рузвелт, Чърчил, дори Македонски, ако щеш. (става въпрос за небългарите).
И последно искам да те питам какво разбираш под ционист? Ционисти по мое разбиране са всички хора, подкрепящи съществуването на Израел и самата идея. Има хора, които са ционисти, а не се евреи. (дори един българин на 25 години познавам такъв, на когото мечтата му е да стане евреин![]()
). Това да си ционист не значи да си евреин, който да се бумка в гърдите, колко е велик, богат и всевишен. Поне според мен де. Мен много повече ме дразнят анти-семитизма, расизма, нацизма, фашизма, социализма, комунизма и още куп идеи, пагубни за човечеството. (лично мнение все пак) Но дефинирай ми ционист, даже, ако намериш и в речник тълковен постни, че аз нямам български такъв...
Ето какво пише в английския тълковен речник:
Zionism - a political movement, concerned originally with establishing an independent Jewish state and now with developing the state of Israel
Източник: Oxford Advanced Learner's Dictionary
Преди Първата световна война в Европа започва антисемитско движение. Центърът му е в Австрия. По това време там живее и работи журналистът Теодор Херцел, който стигнал до заключението, че единственият начин евреите да заживеят нормален живот е да се съсредоточат на една територия. Той е човекът, който оформя ционизма като политическо движение със световно значение и става негов неуморим организатор и пропагандатор. През август 1897 година се е състоял Първият ционистки конгрес в Базел, Швейцария. Изработена е Първата конституция на ционисткото движение. Нейната основна цел е пръснатите по света евреи да създадат своя собствена държава в Палестина. В същото време започва подем и на религиозното движение- юдеизма, по тношение на което ционизмът се обявява за неутрален.
Ционизма е крайна форма на еврейски национализъм преплетен с шовинизъм и расизъм. Той се основава както на расовата, така и на религиозната същност на евреите. Израел и голяма част от ционистите механично приемат несъгласието с ционизма за антисемитизъм.
В 1975 г. Общото събрание на ООН гласува резолюция № 3379 (предложена от 25 страни, между които Афганистан, Куба, Египет, Оман, Катар и др. и гласувана освен с тях с още 72 гласа "за" - между които СССР, България, всички страни от социалистическия лагер, Либия, Китай, Албания, Катар, Оман и др., 35 "против" - между които западноевропейските страни, Австралия, САЩ, и др, 32 "въздържал се" - между които Япония, Чили, Перу, Сингапур и др.), която осъжда ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация.
^ Да ти кажа французите не са по-малко горди и расисти от евреите.А и, ако осъждаме ционизма то тогава трябва и нацизма и фашизма.
Нацизма и фашизма са подсъдими отдавна...
Ама ти май въобще не четеш какво ти пиша.
Първо - когато съм казал, че не познаваш историята ни имах съвсем друго в предвид, което обаче няма да ти кажа, а ще ти оставя като задачка-закачка.
Второ - защо пак отваряш темата за Хитлер? Да му се не види, този мустак постоянно ти е в главата. Какво общо има Хитлер и евринът изобщо? Евреи е имало МНОГО преди мустакът да се роди и ще има много след неговата кончина. Стига си намесвал някого, когото изобщо дори не е искал да ги изтребва, а откачалките около него са го манипулирали /да, чети малко и ще разбереш, че вината не се крие в Хитлер, а в няколко фанатици около него/.
Трето - никъде не ти твърдя, че една нация трябва да бъде избита. Сигурен съм, че има евреин по-достоен и от някой българин. Пиша го с болка, но истината е истина. И никъде не ти твърдя, че трябва да бъдат избити. Говоря ти за ционисти, та като стана въпрос да минем на четвърто.
Четвърто - къде пък, да му се не види отново, съм написал, че под ционист разбирам евреин? Ционистът може да бъде всякакъв - българин, руснак, турчин. Педераст. И всякакъв. Именно - защото не деля хората на раси, ги наричам общо от всички такива.
А относно дали познавам лично евреи - сега нямам контакти, но съм имал що-годе трайни в миналото. Ами да, дразнеше ме и то не само мен, а целия ми клас му се дразнеше, заради високо самочувствие. Четвърти клас лапе правеше планове как да продава и препродава химикали и какво ли не. ЕМИ ИЗВИНЯВАЙ !!! И все пак, сигурен съм, че от тях също има читаци. А за шефове на познати, които също са евреи, да не говоря колко са си патили!
Е, сега да не ме изкараш, че съм някакъв нацюга, ще ти кажа, че аз пък съм си патил от шефове българи. Е па всеки народ си има боклуци.