- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво Ви е мнението за новото правителство?
Колко евреи познаваш, за да го твърдиш това? Аз познавам достатъчно и въпреки че евреи и арменци не се обичаме много (политически и етнически причини - ако те интересува, мога да обясня) не мога да кажа нищо лошо срещу тях! За времето, което ги познавам не е ставало на въпрос дори за Холокоста.Първоначално написано от bulgarian1878
А това да твърдиш, че една нация трябва да бъде избита не ти прави чест, нито е знак за някакъв разум. Умни управляващи има и сега, както и винаги е имало. Моят критерий обаче не е нацизма и избиването на тези, които са ти трън в очите.
История на Българи знам, е по-зле от колкото светона и съвременна, но за сметка на това от чисто любопитство знам що-годе, дори повече от някои българи.И не отричам постиженията на Симеон Велики, Асен 2, Калоян и т.н., напротив даже. Но определено Хитлер ми е далече от определението за умен полтик. (този спор го водихме пак по Скайп)
за мен умни политици са Хари Труман, Рузвелт, Чърчил, дори Македонски, ако щеш. (става въпрос за небългарите).
И последно искам да те питам какво разбираш под ционист? Ционисти по мое разбиране са всички хора, подкрепящи съществуването на Израел и самата идея. Има хора, които са ционисти, а не се евреи. (дори един българин на 25 години познавам такъв, на когото мечтата му е да стане евреин![]()
). Това да си ционист не значи да си евреин, който да се бумка в гърдите, колко е велик, богат и всевишен. Поне според мен де. Мен много повече ме дразнят анти-семитизма, расизма, нацизма, фашизма, социализма, комунизма и още куп идеи, пагубни за човечеството. (лично мнение все пак) Но дефинирай ми ционист, даже, ако намериш и в речник тълковен постни, че аз нямам български такъв...