.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Кожно образувание

Значи, от време на време ми се появяват едни такива образувания по кожата... не баш бенки, но нещо подобно. Прозрачно е или е с цвета на кожата. Та, като бях на морето, видях едно такова и го помислих за песъчинка и взех, че го разчоплих. Ама не много, не знам, не помня... То се отлепи наполовина и стърчеше ей така:
    http://i30.tinypic.com/10dfomu.jpg
    А преди това МОЖЕ БИ е седяло ето така, но не съм сигурна дали и преди това не е било така:
    http://i30.tinypic.com/23iw09i.jpg
    Стърча там няколко дена и изведнъж изчезна и на неговото място се появи кафява бенка. Нормално ли е това? Впрочем май и преди съм си чоплела такива образувания с пинсета и какво ли не, но оттогава не съм забелязвала никакви промени в здравето ми, върху самите образувания и етц.... Обаче много се панирах, преди това да стане на бенка. На някого случвало ли му се е подобно нещо?
    Btw това беше по-различно от предните образувания, беше тъмнокафяво/черно на цвят. :O И беше като някаква люспичка... И на бенка не мязаше баш, абе...

не се впрягай толко, потърси лекар дерматолог , тук не сме сигурни дали ще имаме точно обяснение, и до колко ще е вярно

Ъм, ако беше раково образувание, досега щеше ли да се е проявило като такова? Само това питам... (Миналия вторник го видях.)

ами ако беше раково щеше да е зачервено и раздразнено, спокойно

Град
    дЖигитАй xD
    хей като моя проблем само дето аз не го смятам много за проблем щото ми казват че било нормално...на мен ми се появиха 2 или 3 такива нещица...едно на врата,едно под мишничката ии др не помна...ама са некфи мънички и точно с цвета на кожата...и мене супер мн ме дразнят иде ми да ги откъсна ама...не смея гледам да не ги пипам мн...мисля че са като бенките които е нормално да си излизат постоянно нови и нови я от слънцето я от нещо друго..но знам че ако се чопли бенка е възможна поява на рак...НО СПОКО не си единсвената
    Истината боли,НО това не означава че лъжата лекува..!

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Аз имах някакви подобни на бенки, но едното е паднало и ся кожата там стой като по-светла, иначе другите 2 си стоят.. А бяха на около 1 см едно от друго и беше много странно как се появиха
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Град
    дЖигитАй xD
    Начи кфо излиза ?! ЧЕ ЯВНО Е СЪВСЕМ НОРМАЛНО,щом не се е случвало само на една! Споко мацки
    Истината боли,НО това не означава че лъжата лекува..!

Потърси дерматолог за всеки случай, той знае най-добре.
    Всичко е позволено... стига да не ни хванат! ;]]

Ако е нещо такова http://www.skintagremover.com/Skin_Tag.jpg това e acrochordon, доброкачествени туморчета с размер на зърно ориз, които дерматолозите премахват с различни методи. Не е рак и е безвредно, стига да не стане необичайно голямо или да боли. В тези случаи вероятно става въпрос за друго, фиброми или други видове тумори.

Супер фен Аватара на mysterious93
    Град
    Bucharest, Romania
    Цитирай Първоначално написано от sexita
    Ако е нещо такова http://www.skintagremover.com/Skin_Tag.jpg това e acrochordon, доброкачествени туморчета с размер на зърно ориз, които дерматолозите премахват с различни методи. Не е рак и е безвредно, стига да не стане необичайно голямо или да боли. В тези случаи вероятно става въпрос за друго, фиброми или други видове тумори.
    аз имам едно такова на врата, мишницата и пъпа една фр имала подобно, отишла на дерматолог и й предписали някъв мехлем.. изглежда изгаря щото без да иска се докоснала по брадичката с тва мазило и стана ебаси раната.. но поне й се махна.. само дето мазилото било към 15-20 лева..

Cruel Intentions

Всъщност и аз имам такива. Ама това, което разчопках, беше по-различно сякаш... Тъмно като бенка беше, с форма на люспа.
    Иначе аз преди време видях acrochordon под мишницата ми... и го помислих за пора с косъм....... И взех да го скубя с пинсета и да се опитвам да го откъсна, ама нищо не стана. Дали съм си направила нещо? Много съм тъпа, ей. ;D
    Оф, аз доскоро хиииич не съм внимавала с такива образувания, бая проблеми бих могла да си навлека с това мое немежество.

Цитирай Първоначално написано от Bianca
    Всъщност и аз имам такива. Ама това, което разчопках, беше по-различно сякаш... Тъмно като бенка беше, с форма на люспа.
    Иначе аз преди време видях acrochordon под мишницата ми... и го помислих за пора с косъм....... И взех да го скубя с пинсета и да се опитвам да го откъсна, ама нищо не стана. Дали съм си направила нещо? Много съм тъпа, ей. ;D
    Оф, аз доскоро хиииич не съм внимавала с такива образувания, бая проблеми бих могла да си навлека с това мое немежество.
    ужс как ще го дърпаш, хора умират от това

Цитирай Първоначално написано от ri41
    Е нали било доброкачествено, мамка му?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ri41
    Е нали било доброкачествено, мамка му?
    Истината е, че през форумния микроскоп никой не може да ти каже доброкачествено ли е или не. Така само можем да гадаем. Има дерматолог за тази работа. Ако те притеснява някоя бенка или си разчоплила такава отиваш показваш мястото, казваш каква беля си направила и докторът го оглежда и ти казва доброкачествено или злокачествено и дали трябва да се маха или не. Бенките хич не са шега работа и наистина се умира от тях, ако бъдат третирани неправилно или се изродят и не се хване карцинома на време. Не искам да те плаша, но разбери - не са просто някакви си петънца, които можеш да чоплиш без последици. За твое успокоение иди на един дерматолог, но се съмнявам нещо страшно да има.

ами не е препоръчително да го чоплиш, почва да кърви отиваш на операция да го махнат и ако е злокачествено за месци рака се разпространява по цялото тяло и умираш, майка ми има 2 познати които умряха така

Леле, при мен не е имало такива неща... Кървене и така нататък... Но отсега нататък ще внимавам суупер много. Дори ще гледам къде ме сърби точно, преди да се почеша.

Леле, при мен не е имало такива неща... Кървене и така нататък... Но отсега нататък ще внимавам суупер много. Дори ще гледам къде ме сърби точно, преди да се почеша.
    аз също не се чеша, където имам бенки или такива неща, внимавай като се епилираш под мищниците ако имаш

Ако това acrochordon случайно падне, понеже е много крехко, като гледам, може ли нещо да се влоши?
    Защото те едва-едва се крепят и има голяма вероятност да паднат...

майка ми ги има същите от малка и едвам се крепят, до сега няма паднало

Хмм, имам едно такова под мишницата и по принцип е прозрачно, но сега гледам, че е потъмняло доста. Опасно ли е?

Моля виии, помогнете.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Хмм, имам едно такова под мишницата и по принцип е прозрачно, но сега гледам, че е потъмняло доста. Опасно ли е?
    Промяната на цвета може да е знак за много неща, но горещо ти препоръчвам да отидеш на един дерматолог. Смятана на размера и пигментацията на едно такова образувание не се шега работа! НИкой не може да ти каже през един форум какво точно ти е защото няма как да го видим. На дерматолог да хвърли една лупа да го види. Може да ти даде да го мажеш с нещо. И не си мисли глупости, че е меланом и т.н.!

Ама на някого случвало ли му се е?

Здравейте, преди ден ми се появи странно образувание на горната част на крака. Въпросното образувани е под формата на кръг и едновременно и боли и сърби, също така е и твърдо. Благодаря предварително за отговорите.
    Последно редактирано от Petya93 : 11-04-2017 на 21:19

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си