- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съсипани обувки
Здравейте!Значи проблема е,че си купих бели обувки,нещо средно между пантофка и маратонка,много сладки.И понеже нали са бели и се цапат бързо и онзи ден ги изпрах бяха светнали направо,идеално чисти,но като изсъхнаха по плата се появиха кафеви петна,нещо като ръжда.А самата материя е нещо като сатен,мн нежна и като леко лъщяща на слънце.Не можах да обясня точно,ама горе-долу е това..После пробвах с Вениш,но пак така,след като изсъхнат и пак става така.Предложения-с какво да го махна това и какво изобщо е..?![]()
Не е трябвало да ги переш, това Е ръжда. Предполагам, че е от дупките, където са връзките или от нещо друго метално. Това не се маха.![]()
Това НЕ е ръжда, а мръсотията, която е останала в материята, тъй като обувката не е била центрофугирана. Близко е до акъла. Ако може, изпери обувките в пералня и ще се махне.
Убедена съм, че е ръжда, защото ми се е случвало същото. Все пак това са платнени обувки, а не някакви от обикновен материал за маратонка/обувка.Първоначално написано от TheNewReligion
ти си много зле, честно
обувки НЕ се перат, не можа ли да го забършеш с влажна кърпасега просто си купи нови и да знаеш за напред, да не ги переш
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
от личен опит ти казвамПървоначално написано от hackberry
изпрах си едно много леки маратонки в пералнята и после да не ви казвам как ги изкарахвече само ги забърсвам с влажен парцал и стават като нови
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
А с белина?
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
e добре ама аз не си ги пера,за да са чисти отвън,а и отвътре.Как обувката отвътре да я изчистя с парцалче?Първоначално написано от ameli
за проблема на момичето.На мен така ми се получи с едни,но беше от лепилото.Може от много неща да е,но не мога да ти помогна
Ммм...
Маратонките,с които ходя на тренировки си ги пера най-редовно ииии за сега са си супер,без никакви поражения,явно зависи от обувката.
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Аз също си пера всички кецове и гуменки в пералнята и са си ок.
Според мен е това, което каза Бианка. Ако "онези дупчици" за връзките са метални значи е ръжда.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Момичето не е написало, че имат връзки.Първоначално написано от Bianca
Въпрос към авторката: обувките ти мекички ли са отгоре? Един път на ръка си изпрах един бели спортни обувки без никакви алуминиеви нещица по тях и им се появиха описаните кафяви петна.
Еххо, какви белини какви чудеса?
Има един страхотен препарат против ръжда, който може да се ползва и на тъкани. Казва се Клири. Само капваш капчица и ръждата ти изчезва пред погледа. На мен много пъти ме се е случвало. Просто капваш и оставаш втрещен. И не е скъп. Потърси го в някой магазин за препарати и кажи Клири против ръжда в едно шише с биберон е отгоре. Действа безотказно.![]()
Bianca-е, не плаши така хората! Маха се и то за секунди.![]()
възможно е да са пожълтели от слънцето, на мен ми се е случвало, иначе предполагам че е от мръсотията която не си изпрала хубаво на ръка, ако искаш пробвай в пералнята
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Не използвай белина защото може да увредиш материята.На магазина продават едни малки сапунчета които са универсални и изпират всякакви петна. Може би до преди 1 година ги нямаше но сега се продават.Натъркаи мястото със сапунчеро и избърши с влажна кърпа и трябва да се оправи.Моята майка така е махала от дрехи олио,кафе и други които уж не се перат![]()
Еми всъщност възможно е да е ръжда,защото имат връзки и има метални дупки..А според мен няма как да не ги пера,все пак са бели и едва ли ще се изчистят само с влажна кърпа,а и отвътре няма как.Незнам дали да пробвам в пералнята,дали ще стане? TheNewReligion не разбирам какво имаш впредвид под мекички отгоре, но материята е някаква много нежна,като сатен
![]()
А въпросния препарат Клири на каква цена е горе-долу и дали ще го намеря лесно?Както и сапунчетата,марка,цена,нещ ?Мерси предварително
![]()
Клирито беше 2-3 лв сега 4 да е станало макс. Абе вълшебно е. Не знам дали се намира лесно, но ако е ръжда от 2 -3 капки ти гарантирам, че и плат да е ръждата няма да я има и не уврежда тъканите.![]()