.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 71

Град
    София
    amk933 написа:

... но не си мисли, че в чужбина е лесно.

Това съвсем не си го мисля. Бащата на един мой приятел работи като лекар в Германия и знам, че работи нон-стоп, но все пак му плащат и много пари!

А мен не ме мисли - аз мога да си скъсам трибуквието от бачкане. На мене това не ми пречи.

Цитирай Първоначално написано от alex4ety95

така си е Все пак ние сме бъдещето на тази държава - ако не ние , то кой ще я оправи
    Знаеш ли настоящите пенсионери са казвали същото преди години. Останали са тука, за да оправят страната. Обаче от да кажем два милиона честни работливи пенсионери само 10-20 са управлявали страната. Тези 10-20 са погубвали държавата и продължават да я погубват до настоящия момент, 2009-а година. Сега питай тези 2 милиона честни пенсионери в България съжаляват ли че нямат пари за лекарства и ядене оставайки тук да оправят страната вярвайки и надявайки се на някакви измислени партии и лидери? Докато германския пенсионер има минимум хиляда евро на месец в джоба, здрав, наяден, уважаван(защото там не се подиграват на старите хора като тука по улиците). Аз не искам един ден да бъда български пенсионер и съм готов да направя всичко което трябва за да избегна това.

Цитирай Първоначално написано от Begletsut2
    Цитирай Първоначално написано от alex4ety95

така си е Все пак ние сме бъдещето на тази държава - ако не ние , то кой ще я оправи
    Знаеш ли настоящите пенсионери са казвали същото преди години. Останали са тука, за да оправят страната. Обаче от да кажем два милиона честни работливи пенсионери само 10-20 са управлявали страната. Тези 10-20 са погубвали държавата и продължават да я погубват до настоящия момент, 2009-а година. Сега питай тези 2 милиона честни пенсионери в България съжаляват ли че нямат пари за лекарства и ядене оставайки тук да оправят страната вярвайки и надявайки се на някакви измислени партии и лидери? Докато германския пенсионер има минимум хиляда евро на месец в джоба, здрав, наяден, уважаван(защото там не се подиграват на старите хора като тука по улиците). Аз не искам един ден да бъда български пенсионер и съм готов да направя всичко което трябва за да избегна това.
    Май забравяш, че в Германия комунизъм не е имало, затова германския пенсионер получава хиляди евро пенсия, а нас продължават да ни управляват внуците и внучките на същите комунисти и затова мизерстваме. Когато ги изчистим завинаги от властта, което не е невъзможно, тогава и България ще се оправи.

Град
    София
    Begletsut написа:

+1

Сега да ви кажа една случка на тая тема. От 5-ти до 11 юли бях на екскурзия до Виена с хора от моя клас и от 91-ва НЕГ и един ден отидохме на нещо като открита кръчма и ядем, пием и по едно време се настаниха група пенсионери на съседната маса. Като ги видях ми падна ченето - облечени като холивудски актьори. После почнаха да пеят песни и не се спряха - енергични и щастливи от живота. Такова нещо в България не съм виждал.

А сега сравнете минимална пенсия от 1000 евро и 120 лева! После ми колко е страхотна България и колко е прекрасен живота в нея!

И аз съм виждал и даже познавам български пенсионери, които без да получават 1000 евро пенсия са щастлив, бодри и имат доста сили и енергия, много повече даже от теб и мен взети заедно. Даже им се възхищавам и им се чудя. Не парите те правят щастлив в тоя живот, макари без тях да не може. Но не са най-важното определено - важното е да имаш патриотично чувство, да имаш вяра и достойнство, а те не се купуват и с всичките пари на света.

Фен Аватара на tsoko
    Град
    ВРАЦА БАЦЕ ;)
    С една дума кво дай да ебем тая националност и тая древна култура понеже нас ни е през уя за тия дето живеят в нея.Кво са направили те за нас та да искам аз да остана.А КАКВО ВИЕ НАПРАВИХТЕ ЗА ТАЯ ДъРЖАВА ТА СТЕ НЕДОВОЛНИ ????!!!!!!!!

Support your local club!!!

Град
    София
    Е, да де, ама това са ИЗКЛЮЧЕНИЯ! Много добре знаеш, че главно пенсионерите се оплакват(и то с право) от жалкия живот,който им се предоставя от България!

(Между другото да вметна, че ми е много жал, че във Виена са се настанили български и румънски лайнари, които са развалили и продължават да развалят този изумителен град!)

Цитирай Първоначално написано от tsoko
    С една дума кво дай да е*** тая националност и тая древна култура понеже нас ни е през уя за тия дето живеят в нея.Кво са направили те за нас та да искам аз да остана.А КАКВО ВИЕ НАПРАВИХТЕ ЗА ТАЯ ДъРЖАВА ТА СТЕ НЕДОВОЛНИ ????!!!!!!!!
    Не съм обвинявал никого. Казах че управниците са го направили, виж ми постинга още веднъш. Аз високо ценя труда на тези пенсионери, защото те са работили не по-малко от западните си колеги, даже повече от тях, а не получават почти нищо. Казах, че вярвате в измислени партии и лидери както е било винаги досега в България. Някъде четох някой да каже "ми дай да видим ГЕРБ какво ще направи", така в тия 19 години пост комунизъм все се експериментират измислените партии и нищо не става. Това е от 1945 г. даже защото тогава хората са си казвали "ми що да бягам, дай да видим Бай Тошо какво ще направи". Тези хора съжаляват за това че са вярвали в глупостите им. Аз не искам да съжалявам един ден. Защо смятате че изведнъш нещо ще се промени и България ще се превърне в Германия за една секунда? Първо трябва да се промени културата на населението, а тази пошлост по телевизията има за цел точно хората да са прости, ограничени и корумпирани, за да може държавата да бъде източвана от определени кръгове. И повярвай, за да станеш министър председател за да имаш властта да промениш нещо ти трябва да си в тези кръгове и да имаш тяхната подкрепа. А когато станеш мин. председател и ако се опиташ да им спреш начините за източване на пари те са достатъчно силни и богати за да те ликвидират. Ще ти кажа с прости думи че Висшия Съдебен Съвет са хората, които контролират съдебната система на България. По закон тези хора не се сменят докато не умрат. И познай какво? Те всичките са бивши комунисти, и са адски корумпирани. Сещаш ли се кой ще те защити ако има покушение срещу живота ти? Да не говорим, че според мен България се контролира от едни над-национални кръгове и интереси, които прибират парите, а на келеметата комунисти, които изпълняват задачата да източват, дават само малка част от източеното.

Град
    Dresden
    Баце вие за мен не сте хора как говорите за родната си страна все едно я няма а просто Господ ви е изтърсил тука само да си земете дипломката и да откинете като кучка от пес.Най лесно е да избягаш.Бягайте но никога няма да избягате от миналото си и един ден ще го разберете но ще е късно.Вместо да се стремим да оправи тая държава най лесно е да избягаш СТРАХЛИВЦИ плюя на такива хора !!!
    Vseki ima pravo da hodi kudeto iska be smeshnik! Tova che ti nqmash kuraja, ne znachi che drugite sme takiva!

Град
    София
    Sarge написа:

Vseki ima pravo da hodi kudeto iska be smeshnik! Tova che ti nqmash kuraja, ne znachi che drugite sme takiva!

+1

Пич, благородно ти завиждам, че си в Дрезден. Може някой ден и аз да дойда. Още не съм си избрал град в Германия.

Фен Аватара на tsoko
    Град
    ВРАЦА БАЦЕ ;)
    Цитирай Първоначално написано от Sarge
    Баце вие за мен не сте хора как говорите за родната си страна все едно я няма а просто Господ ви е изтърсил тука само да си земете дипломката и да откинете като кучка от пес.Най лесно е да избягаш.Бягайте но никога няма да избягате от миналото си и един ден ще го разберете но ще е късно.Вместо да се стремим да оправи тая държава най лесно е да избягаш СТРАХЛИВЦИ плюя на такива хора !!!
    Ахахаха вие сте смешни явно или аз съм голям оптимист или вие сте най големите писимисти еми добре ходете къде искате но не ми казвай че не ти е мъчно за България!Я ми кажете какво мислите за хората в чужбина и колко истински приятели имате аз предпочитам да живя в мизерия но с истински приятели и с древна култура и да се гордея с това за вас незнам.

Support your local club!!!

Град
    София
    tsoko написа:

аз предпочитам да живя в мизерия но с истински приятели и с древна култура и да се гордея с това за вас незнам.

Еми нали това е същността на спора - всеки иска да си живее живота, както му се иска - ти искаш едно, а аз искам друго. Моите критерии ги задоволяват Германия и Австрия, а твоите - родината ти България.

Град
    Dresden
    Цитирай Първоначално написано от gigaherz
    Sarge написа:

+1

Пич, благородно ти завиждам, че си в Дрезден. Може някой ден и аз да дойда. Още не съм си избрал град в Германия.

Hmm, strahoten grad e. Idealen e za jiveene-chist i podreden.

Tsoko- Priqteli mojesh da si namerish navsqkude, vqrvai mi!

Фен Аватара на tsoko
    Град
    ВРАЦА БАЦЕ ;)
    Е аз така мисля но и на теб ти се иска България да е като Германия и Австрия въпроса е че ние не си го правим така знаете във Франция какво става когато наорда е недоволен проблема ни е че ние не сме единни Важното е на мен да ми е добре а на вуте да му е зле !!!

Град
    София
    Както бях написал в една друга тема - гледай записите от 10 ноември 1989-та и най-вече от 10 януари 1997-ма. Аз лично се шокирах като видях какво наистина много добре изградено гражданско общество сме имали и как по дяволите нещата са се променили само за 12 години! А за мен принципите на шопите не важат!

Град
    Dresden
    10.11.1989- Togava ne e stavalo vupros na grajdansko ob6testvo, Tato prosto be6e prinuden da go napravi, ina4e moje6e da posledva Chausesku. Za 97ma-emi togava noja naistina be6e oprql do kokala, problema na bulgarite e 4e 4ak togava se use6tat, kogato stane naistina nape4eno. NE, NE TRQBVA DA STAVA TAKA-tova ob6testvo trqbva da funkcionira mnogo po rano i to4no tova e ogromnata ni razlika s razvitite strani!

Град
    София
    Sarge написа:

10.11.1989- Togava ne e stavalo vupros na grajdansko ob6testvo, Tato prosto be6e prinuden da go napravi, ina4e moje6e da posledva Chausesku. Za 97ma-emi togava noja naistina be6e oprql do kokala, problema na bulgarite e 4e 4ak togava se use6tat, kogato stane naistina nape4eno. NE, NE TRQBVA DA STAVA TAKA-tova ob6testvo trqbva da funkcionira mnogo po rano i to4no tova e ogromnata ni razlika s razvitite strani!

Еми нали и аз това казвам - неща като тия от 1997-ма трябва да стават многа по-рано, а да не се чака инфлация от 210% и хората един хляб да не могат да си купят. Станишев още на втората година от управлението трябваше да бъде свален с подобни действия, ама наистина не мога да проумея как от 1997-ма досега толкова се е променило обществото ни. Едвам се съберат 100 човека пред Народното Събрание и толкова.

Повече от фен Аватара на MaRiYa_86
    Град
    ...
    "Vseki ima pravo da hodi kudeto iska be smeshnik! Tova che ti nqmash kuraja, ne znachi che drugite sme takiva!"

Прав си!Всеки има право да ходи,където си иска.Нека всеки избере най-доброто за себе си,но не намесвай куража,защото примерно аз кураж имам,но желание за това нямам.Имала съм много възможности да се махна и не ми е липсвал кураж,но останах и нямам намерение да напускам.Искам тук да живея.Живота е такъв,какъвто си го направиш.

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
    спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!!!

Цитирай Първоначално написано от kristo
    И аз съм виждал и даже познавам български пенсионери, които без да получават 1000 евро пенсия са щастлив, бодри и имат доста сили и енергия, много повече даже от теб и мен взети заедно. Даже им се възхищавам и им се чудя. Не парите те правят щастлив в тоя живот, макари без тях да не може. Но не са най-важното определено - важното е да имаш патриотично чувство, да имаш вяра и достойнство, а те не се купуват и с всичките пари на света.
    живеят със 100 лева пенсии и са щастливи и бодри?
    дали наистина са щастливи? с кво трябва да живеят тия хора? с мечти и идеали? точно парите са едното от най-важните неща, които те правят щастлив. разбира се не трябва да подчиняваш живота си на тая цел и да се самозабравяш, но без тях??? накъде?
    патриотични чувства? да, имам такива. радвам се на страната ни. страшно красива е, има невероятни планини, хубаво море и още много прекрасни места. вяра също имам. в какво, вече е друг въпрос.
    достойнство? и него го имам. и точно за това не желая да трая всичките циркове, които стават тук. кво се купува с пари, и кво не, е нещо друго. ти имай пари пък после мисли кво ще си купуваш.

Поздрав за всички с тази песен http://www.youtube.com/watch?v=cOfaYFIHt1g&feature=fvst : D

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Поздрав за всички с тази песен http://www.youtube.com/watch?v=cOfaYFIHt1g&feature=fvst : D
    И това какво общо има с темата?

А иначе по темата: Аз няма да бягам от тук, както съм казвал и друг път. Просто нямам българско образование, а американското не се признава в България, следователно след като не съм учил българаски и нямам дори диплома за начално образование българска не мога да остана тук. Заминавам за Америка окончателно. Дали ще се върна? Времето ще покаже, но честно казано на-дали. Още повече, че българската политическа система е на път да сътвори най-голямата глупост, премахвайки двойното гражданство и на такива като мен ще им се наложи да зарежат българското, за което вината не е моя, ами на онези в парламента.

Супер фен Аватара на montana6
    Аз пък съм против двойното гражданство. За мен това са измишльотини. Или се водиш българин, или не се водиш. Ти си решавай дали искаш да си такъв по паспорт или не.
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от montana6
    Аз пък съм против двойното гражданство. За мен това са измишльотини. Или се водиш българин, или не се водиш. Ти си решавай дали искаш да си такъв по паспорт или не.
    Ако си мислиш, че едно гражданство те прави повече или по-малко българин е смешно. Знаеш ли този закон колко много умни и читави хора ще принуди да се откажат от българското гражданство. Колкото турци ще помете, два пъти повече добри и интелигентни българи или полу-българи като мен ще помете. Но аз изобщо не изпитвам неудобство, защото в крайна сметка те ме принуждават, така че аз от нищо не се отричам, а те ме отлъчват...

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Наистина ли не виждаш това какво има общо с темата? Тази песен не олицетворява ли темата? Не носи ли духа на темата?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Наистина ли не виждаш това какво има общо с темата? Тази песен не олицетворява ли темата? Не носи ли духа на темата?
    Е темата не е толкова бунтарска чак... Иначе го схванах още като отворих, но се съмнявам 50% да разберат...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си