Цитирай Първоначално написано от montana6
Цитирай Първоначално написано от amk933
Ако си мислиш, че едно гражданство те прави повече или по-малко българин е смешно. Знаеш ли този закон колко много умни и читави хора ще принуди да се откажат от българското гражданство. Колкото турци ще помете, два пъти повече добри и интелигентни българи или полу-българи като мен ще помете. Но аз изобщо не изпитвам неудобство, защото в крайна сметка те ме принуждават, така че аз от нищо не се отричам, а те ме отлъчват...
Недей да правиш прибързани изводи. Никъде не съм казал, че българското гражданство те прави българин и обратно. Не напразно написах, че се "водиш българин", а не "си българин". Точно това искам да кажа, че ако искаш толкова българско гражданство, си остани с него и не поемай друго. Ако ти е само заради единия документ, избери другото. България не изпуска никой, защото ако си останеш българин по душа и по манталитет, ще можеш да работиш за държавата и без да се водиш неин гражданин на теория.
Да, но аз етнически съм абсолютно разпределен на две равни части. И честно казано ще се издразня страшно много, ако ме принудят да се откажа от едното гражданство и определено ще е българското. И не е въпрос само за документ, ами и за възможности и т.н. Разбирам българското да беше някакво, което ти дава хипер плюсове при пъруване, а то освен в Европа не е особено усложливо в други държави. Абе тъпа е тази идея. За турския вот има толкова други лекове.