Цитирай Първоначално написано от montana6
Цитирай Първоначално написано от amk933
Не си противореча. Просто не виждам защо трябва да го забранят след като във всички цивилизовани страни с малки изключения е разрешено. Проблемът с турския вот си има своето решение и то не е свързано с гражданстово. А ще се ядосам, защото РБ ми нарушава правото за личен избор и ме принуждава, заради това ще се ядосам, не за друго и затова ще откажа българското, а и, защото на територията на България ще имам екстратериториалност и неприкосновеност. Освен това в Америка в момента Парекордзаган дърпа политическите конци и след като искам да съм там, арменското гражданство ще ми е много повече от полза.

А ти ми кажи защо смяташ, че трябва да се махне двойното гражданство?
Не мисля, че РБ ти нарушава правото на личен избор, просто ти го променя това право. Иначе аз съм против двойното гражданство, защото за мен гражданството е просто един документ. Все едно да си напуснеш стария апартамент и да се нанесеш в нов. Няма смисъл да си пазиш стария адрес или да имаш два адреса, при положение, че живееш само в едно жилище.
А не така. Тази логика е много грешна. То в арменския ми паспорт ще пише българския адрес. Ти като се изнесеш от един апартамент и се нанесеш в нов, държавата задължавали те да си продадеш стария? същото и з гражданството. То не е просто една хартия, която трябва да сменяш, когато си поискаш. Тя те определя малко или много като част от една нация (не етнос, а нация). И за хора като мен е проблем това. Аз мога да имам адрес само тук, което го разбирам, но това не значи, че трябва да ме лишават от праваото на личен избор.