.

Виж резултатите на анкетата: Изключвате ли си компютъра?

Гласували
77. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

58 75,32%
  • Не

19 24,68%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Цитирай Първоначално написано от beretta92sd
    Аз пък си го спирал всеки ден , щото нямам вяра на тока , я някои токов удар цапне през ноща я нещо друго .
    Имах един друг комп по старичак едно време таман му бях на правил упгреид за 400 лв и кат го цапна 1 токов удар и почти всичко изгоря после давах още 200 лв за да го оправят.
    За да нямаш проблеми с "токов удар" и евентулано изгорял компютър си купи защита "surge protector"!!! По добре да дадеш 30-тина лева за защита, от колкото в последствие 200 лв. за ремонт!!!

П.С. - Това че си спрял компютъра, не ти гарантира, че при токов удар (освен ако не си го изключил от контакта) няма да ти изгори комютъра! Даже и от Лан кабела при гръмотевици, може да се повреди хардуера!!!

почти всяка вечер,какъв е смисъла да бачка ? само харчи ток...
    Нов човек съм

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Даже и от Лан кабела при гръмотевици, може да се повреди хардуера!!!
    Ба, те повечето Лан карти са външни. Най-много те да изгорят. И ако това стане трябва да си голям кърък.
    П.С. На мен веднъж ми светна мрежовата карта по време на буря и все пак още работи (е, удря ме ток като вкарвам кабела ... )

Цитирай Първоначално написано от beretta92sd
    Аз пък си го спирал всеки ден , щото нямам вяра на тока , я някои токов удар цапне през ноща я нещо друго .
    Имах един друг комп по старичак едно време таман му бях на правил упгреид за 400 лв и кат го цапна 1 токов удар и почти всичко изгоря после давах още 200 лв за да го оправят.
    За да нямаш проблеми с "токов удар" и евентулано изгорял компютър си купи защита "surge protector"!!! По добре да дадеш 30-тина лева за защита, от колкото в последствие 200 лв. за ремонт!!!

П.С. - Това че си спрял компютъра, не ти гарантира, че при токов удар (освен ако не си го изключил от контакта) няма да ти изгори комютъра! Даже и от Лан кабела при гръмотевици, може да се повреди хардуера!!!
    Наи-добре ups щото surge протектора е мизерен.

Супер фен Аватара на breathless
    Дам, когато не съм на компютъра го изключвам.Рядко се случва да го оставя включен. (:
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

Голям фен
    Преди го оставях да си работи нон-стоп,но напоследък го изключвам вечер когато заспивам.

Само като си лягам го изключвам, иначе през целия ден е включен. Не виждам смисъл да го изключвам.
    Audio ergo sum

Град
    някъде там...
    Много рядко да не го изключа през нощта, през деня почти не го спирам

Вечер си е изключен
    Your life's an open book,
    don't close it before it's done!

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Вечер и като гърми (:
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

нон стоп е включен
    HTML - How To Make a Love
    PHP - Professional Hard Programming

Голям фен Аватара на krisence
    Когато не сам на него е изключен.

Град
    Изгубено
    като спре тока .. нямам избор : )
    иначе 24/7

Повече от фен
    Вечер го изключвам...

Цитирай Първоначално написано от LPz
    Даже и от Лан кабела при гръмотевици, може да се повреди хардуера!!!
    Ба, те повечето Лан карти са външни. Най-много те да изгорят. И ако това стане трябва да си голям кърък.
    П.С. На мен веднъж ми светна мрежовата карта по време на буря и все пак още работи (е, удря ме ток като вкарвам кабела ... )
    на мен две лан карти ми изгърмяха , но нищо друго

По темата изключвам го пускам го сутрин като стана и работи докато си легна стига да не излезна за повече време , няма смисъл само да шуми

Само като лягам
    "I like my beer cold, my TV loud and my homosexuals flaming." by Homer Simpson. http://www.vbox7.com/play:7a6b9157 Най-добрите !!!!!!!

необходимо ли е ток да тече през компонентите ви и те да дефектират по скоро? пък и токът си върви...

Цитирай Първоначално написано от masterbin
    Само като лягам
    И аз съм така попринцип

^ Да речем, че тия компоненти и техният живот е изчисляван при определена температура, ток, напрежение и т.н., а не в спряло състояние. Всеки пуск процес също скъсява живота.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

знам че е вредно но си ги гася и четрите кат лягам да спя щото дразнят

Супер фен
    Град
    Навсякъде и по всяко време!
    Вечер винаги, и през деня по 1-2 пъти за по час-два.

MakeMeLaugh и искаш да кажеш, че определени електронни елементи нямат определени часове живот?

да вземем на пример друга техника, която странно как се случва, че малко след като й изтече гаранцията чудно как нещо се преебава...

учил съм електроника тамън 6 години продавал съм в 2 от най-комерсиалните магазини за електронни компоненти в софия и съм останал с горните впечатления

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от experimental
    четрите

И какво правиш на четрите докато са включени ?
    Много ми е интересно
    ми работата ми е свързана с архелогията , въстановявъм 3д модели на крепости, амфитеатри и подобни исторически обекти. Единя го използвам за 3д моделирането , na dна другия са ми архи кад скиците и планировката на основите на третия въвеждам базата данни на монетите и предметите намерини въвеждат се котите и кординатите и автоматично ги вкарват в 3д пространството. На четвъртия ми бичи Преслава и го използвам да пиша тук и на други места .

Аз също съм, чел, интересувал и т.н.
    Пример ще ти дам с хард-а.
    Че се амортизира значително при пускане и спиране.
    И часове си имат.
    Но и температурния градиент зимата от 10-20 градуса да речем да скочи след това на 50-60 същи причинява стареене

Не отричам, че и ти си прав за часовете.

Комплексна тема като цяло
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Подкрепям те. В големите фирми също не спират компютрите защото това излиза реално по-скъпо, отколкото да не ги спират.
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си