- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Изключвате ли си компа?
Температурен градиент се нарича една от причините.
Не е полезно за чаракълъците и им се скъсява живота макар и мъничко постоянново включване и изключване, и постоянното спадане на температурите на работа на системата и последващо вдигане.
Също има най-голямо износване при по-нисики температури - в момента на изключване.
Системата е създадена за оптимална работа при температурите на покой на компа когато е включен.
гаранцията се дава и изчислява същи при включен компютър - на базата на изчисляние на работни часове на сиситемата.
същи при промяна на температурите при пуск и стоп цикли металните повърхности се разширяват и свиват и предизвикват "стареене".
при продължително спиране и изстудяване смазващото масло пък на вентилаторите също както при двигателите на колите се оттаява и това предизвиква износване и в последствие шум.
има много фактори, които допиринасят съвсеем по-мъничко, но като се съберът става повече.
идеята според мен е - ако ще спирате компа за 1-2 часа и това предизвиква по 2-3 включвания и изключвания на машината и повече сведете го до 1 поне или като спирате компа гледайте да е за продължително време, а не за щяло и нещяло
колкото до копчето - то няма да се претърка, ама маникюра ти може дане ми стане много хубаво ;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮