- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Избор на видеокарта
Аз съм с АТИ 4800, 512 мб.картата е отлична нямам забележки.Когато искаш комп за игри и приложения това е картата![]()
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те. . .
Душата ми се моли,
дете, душата ми се моли . . . !
Първоначално написано от MakeMeLaugh
тази която е 201 лв за vipor-x ли става дума или за обикновената?
512M VAPOR-X HD4850 DDR III PCI-E
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Мисля ,че пропускате важно нещо.
Авторе на какъв монитор играеш и също много важно нещо какъв ти е процесора.Оувърклок има ли ?
Защото Нвидиа са по-процесорозависими от АТИ.
От тези 2те видео карти няма смисъл от 1гб им версии освен в много рядки случаи.
Напиши си цялата конфигурация за да можеш да получиш адекватен съвет.
В живота има моменти, когато някой толкова ти липсва, че желанието да се опреш на рамото му запълва всички твои мечти!
монитора ми е 17 инчов самсунг а процесора е деста слабичък-AMD atlon 64 3000+ 1.8gxh но понеже не мога да сменя и видео карта и прочесор на веднаж реших първо да сменя картата.
Излезе обаче друг проблем.Оказа се че дънната платка не поддържа DDR3.
help
Кажи какво ти е дъното и захранването ,а и за този монитор...Първоначално написано от thealien77
Предполагам резолюцията е 1024x768 и няма смисъл от по-бърза карта от 4850 512 смисъл от 1гб НЯМА да усетиш на тази резолюция,а и процесора ще спъва както 4850 така й 4777,9600,4670.
Сега можеш да си кажеш цялата конфигурация дъно/процесор/рам/видео/охлаждане(бокс сигурно?)/ и най-важното захранването ако е някое JNC/CODEGEN/DELUX първо него смени и тогава мисли за други неща за да не ревеш ,че ти е изгоряло нещо от нестабилните напрежения.
ПС:Атлон 64 3000 не беше ли на сокет 754= рамта е ДДР може и да е с агп слот ако е така по-добре се замисли за НОВ компот.
В живота има моменти, когато някой толкова ти липсва, че желанието да се опреш на рамото му запълва всички твои мечти!
За захранване няма да говоря то ще се сменя и ще е кам 500 вата.
резолюцията е 1280 на 1024
1.Дъно ASRock AM2XLI-eSATA2
2.процесор AMD Athlon 64 x2, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
3. 2 гб рам ДДР2
4.видео карта radeon x1300 pro 256mb
Дай си скайп на лично да ти обясня някой неща.За захранването не е въпрос само в ватовете виждал съм 1кв JNC което неможе да се сравнява с нито 1 500в захранване (марково) примерно Cooler Master silent Pro M500.
vencity_1Първоначално написано от Phantom93
Първоначално написано от thealien77
Мнението на "buffalo88" е много безмислено... За какво да си взема толкова "яка" видео карта момчето, при полужение че му е слаб компютъра - Няма смъсъл - напразно ще си даде парите!!!Първоначално написано от buffalo88
Ако иска по-добра видео карта, ще трябва да се замисли и за по-нов компютър...
![]()
П.С. - А по върпоса за захранването - едно 500в захранване е напълно достатъчно! Какви са тия истории (от 1001-нощ) за по 1-но киловатови захранвания?!?!- Вие сега сървър ли ще правите или какво?!?!
![]()
То че захранването ще стигне ще стигне ,но имах предвид да не взима нещо куча марка JNC/CODEGEN/DELUX ,а 1 фортрон 350в пнф/400 апн ще му върши перфектна работаПървоначално написано от doomkillerr
Моят съвет е да изчакаш на 10 септември АМД/АТИ пускат 5000 серията и 4000 серията ще по-евтинее, но ако си решил сега да си взимаш най-добрият избор е 4870 в CF е 4890 в CF е по-добре ама струва с 300лв повече, a за тези пари ще си вземеш още 1 4870 и ще свържиш и тогава ще имаш троен CF, но както казах според мен ако изчакаш поне до средата на октомври ще е най-добреПървоначално написано от buffalo88
![]()
Да на 17 инча, мн умно!Първоначално написано от buffalo88
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
И к'во ще я вземе.Първоначално написано от buffalo88
На 1280х1024 повече от 4870 512 (даже и тя е оувъркилл) не му трябва,а обърнете внимание на процесора и захранването на пича.
Всъщност далеч не е,просто искам да видя труда на програмистите по най-качествения начин.. резолюцията да е на ниво със някое по-ново мониторче и фреймовете да са достатъчно ,че да не ти се разваля кефа.Сега вече някакви физични карти има на Агея,не знам дали си чувал за тях ,но са мега брутални и просто новите игри ще имат многоо брутални енджини .. изобщо игрите се променят и си заслужава да видиш всичкоПървоначално написано от tqnko
![]()
Основната грешка: Не игрите се променят заради хардуера, а хардуера заради игрите!Първоначално написано от buffalo88
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Предвид тия думи, че не те интересува какво дъно и видео имаш според видеокартата, само дето ще си дадеш парите на вятъра, щото няма да можеш да я натовариш щом не си толкова заинтересуванПървоначално написано от buffalo88
Тва е много смешно да имаш видео за 500-600 лв и процесор за 200-300 ;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
4890 буквално след 3 седмици ще е морално остаряла, на пазара ще има directX 11, е да в близките няколко месеца игрите няма да мигрират, но все пак![]()