.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 109
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума

Превземки?!

Споделете за кои ваши предпочитания или изисквания са ви казвали че са превземки? И какво за вас е излишна превземка? Различните хора различно виждат нещата , и ако за мен например наличието на нещо-си е нормално и наложително , някой друг може да го тълкува като излишна глупост.

Някои хора класифицират учтивостта ми като превземане
    Също и са ме наричали превзета , защото не обичам нечия цигара да ми дими право в носа.
    При отказ да ям нещо , което не обичам...
    Страхът ми от болката

Преди всичко ми е интересно да прочета за вашите "претенции" и "превземки"

Град
    У нас Си (=
    Ооо, бившето на приятелката ми ме наричаше супер упорито "принцесата", защото много мразя като пия вода после да съм мокра и си вадя кърпичка, за да се избърша. То тия чешмички из парковете толкова мокрят, особено ако струята се движи нагоре-надолу..еми не обичам да си ходя мокра, какво да направя

Град
    на плажа =)
    Мисля, че всеки има различно мнение за значението на думата "превземка".

На мен лично не са ми го казвали до сега. Не смятам, че съм превзета... аз съм си аз и ако някой не ме одобрява, това не значи, че съм превземка или надувка или каквото и да било там... Плюс това рядко ме интересува мнението на хора извън приятелския ми кръг, а тези в него не биха ме обидили.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Аз имам много , опитвам се да ги изчиствам..
    Най-ярката може би е, че не разрешавам пред мен да се кавалерства ..
    и че се опитам много да бъда учтива и мила и се извинявам постоянно.

Превземките не са нещо нормално, няма да сте винаги в приятелски кръг, ще се налага да се срещате с хора, които ще очакват от вас да се държите по стандартен начин.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Цитирай Първоначално написано от RAWRRR

Превземките не са нещо нормално, няма да сте винаги в приятелски кръг, ще се налага да се срещате с хора, които ще очакват от вас да се държите по стандартен начин.
    Какво означава, че не разрешаваш пред теб да се кавалерства.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    магданоза в салатата...
    във всичко друго, но не и в салатата мамка му!

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon

Например когато навън застудее, а аз съм по тънка блузка и момчета започват да ми предлагат якета, в повечето случаи отказвам, защото не е честно те да мразуват, защото аз съм била достатъчно тъпа, за да не си взема връхна дреха.

Днес спорих половин час с шефа, понеже ми беше купил обяд и не искаше да ми вземе парите за него.

Не са ме черпили в бар от.. 4-5 години , всъщност има малки изключения - преди няколко месеца се наложи да приема пиене, но то беше понеже един богат чичко черпеше моята другарка и искаше и мен и за да не правя циркове се съгласих. И понеже повечето ми приятели знаят за тези ми навици ми купуват пиене, без да ме предупредят, после обаче за да се върна на своето, аз им купувам или пък се е случвало непознати хора да ми подават шот след шот от тяхните и после аз специално да взема табла за да им върна оползотвореното количество.

Държа да кажа че това не е феминизъм, просто от малка съм свикнала да си разделям нещата с другите и честно казано ми е по-приятно аз да кавалерствам, отколкото някой с мен.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    Превземка е като прави зулуми напук на това, което аз кажа!

Re: Превземки?!

От много отдавна не съм използвал тази дума, можеби месеци.Превземащи са хора за мен който хиперболизират определена ситуация.
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Някои хора класифицират учтивостта ми като превземане
    Зависи за какво става въпрос и към кого се отнася.На мен ми се е случвало да помоля момиче да взема, да и подържа чантата докато влезе в магазина за да си купи вода, (мислех, че ще и пречи) но тя ми отказа и ми каза, че се превземам.
    Също и са ме наричали превзета , защото не обичам нечия цигара да ми дими право в носа.
    Това найстина е неприятно, но пушачите не го осъзнават понеже са свикнали с дима.
    При отказ да ям нещо , което не обичам...
    Страхът ми от болката
    Toва че хората ядът свински уши незначе, че и ти трябва.Това сама можеш да го решиш. А страхът от болката ??? Немога да разбера точно запитването ти по тази тема.

До колкото RAWRRR, ще е добре да започнеш да приемаш комплименти и кавалерски услуги. На мен лично никога дама не ми е отказвала по-никаква тема. А пък и аз съм си настойчив.
    ___---SNTS---___

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon

Например когато навън застудее, а аз съм по тънка блузка и момчета започват да ми предлагат якета, в повечето случаи отказвам, защото не е честно те да мразуват, защото аз съм била достатъчно тъпа, за да не си взема връхна дреха.

Днес спорих половин час с шефа, понеже ми беше купил обяд и не искаше да ми вземе парите за него.

Не са ме черпили в бар от.. 4-5 години , всъщност има малки изключения - преди няколко месеца се наложи да приема пиене, но то беше понеже един богат чичко черпеше моята другарка и искаше и мен и за да не правя циркове се съгласих. И понеже повечето ми приятели знаят за тези ми навици ми купуват пиене, без да ме предупредят, после обаче за да се върна на своето, аз им купувам или пък се е случвало непознати хора да ми подават шот след шот от тяхните и после аз специално да взема табла за да им върна оползотвореното количество.

Държа да кажа че това не е феминизъм, просто от малка съм свикнала да си разделям нещата с другите и честно казано ми е по-приятно аз да кавалерствам, отколкото някой с мен.
    Не говорим за феминизъм, ама особено за дрехата ми напомни за бившата ми. Отивахме на планина и тя беше помъкнала един тежък сак аз и викам дай да го нося, тя не, щом съм си го направила сама, ще си го нося. Та истината е в това, че трябва да мислиш преди да направиш нещо и второ не е лошо да оставиш някой да ти кавалерства. Относно черпенето, аз съм чувствилен на тая тема и не черпя, кого да е и как да е, обаче пък съм и приемал с удоволствие почерпки от момичета. Но ако да речем, че сметна, че няма за какво да рачеме ти да ме черпиши голям зор ще ти е докато го направиш
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    да, учтивостта е най-разпространената превземка
    никой няма нужда от нея

* хипербОла

Иначе са ми правили забележка, че когато пия от чаша/държа вилица/говоря по телефона и етц. си държа кутрето вдигнато, съответно на тази ръка, с която върша нещо си. Несъзнателно е било, старая се да се отуча.

Другото е, че си цупя устните и гледам с присвит поглед. Просто се съсредоточавам в една точка и също несъзнателно ми се получава.

Постоянното извиняване.

Нежеланието ми да седна в кръчма с жива музика(яка чалгия).

Когато желая да се прибирам след 30 мин. разходка вечер(+/- 10-15 мин.), защото са ме заболяли краката.

Когато отказвах да ходя на море или изобщо да се показвам по бански, заради стриите и коремчето.

Мрънкането ми.

Лесно съм се нацупвала, приемала съм нещата твърде навътре, обидчива съм била и всякакви други такива вариации.

Винаги, когато ям някакво месо, старателно си го оглеждам за разни жили, сланини и всякакви такива.

Това е май.

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    * хипербОла

Иначе са ми правили забележка, че когато пия от чаша/държа вилица/говоря по телефона и етц. си държа кутрето вдигнато, съответно на тази ръка, с която върша нещо си. Несъзнателно е било, старая се да се отуча.

Другото е, че си цупя устните и гледам с присвит поглед. Просто се съсредоточавам в една точка и също несъзнателно ми се получава.

Постоянното извиняване.

Нежеланието ми да седна в кръчма с жива музика(яка чалгия).

Когато желая да се прибирам след 30 мин. разходка вечер(+/- 10-15 мин.), защото са ме заболяли краката.

Когато отказвах да ходя на море или изобщо да се показвам по бански, заради стриите и коремчето.

Мрънкането ми.

Лесно съм се нацупвала, приемала съм нещата твърде навътре, обидчива съм била и всякакви други такива вариации.

Винаги, когато ям някакво месо, старателно си го оглеждам за разни жили, сланини и всякакви такива.

Това е май.
    Абе сладурана

Има нервни хора около мен, аз иначе нищо лошо не правя.

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от psychopath
    магданоза в салатата...
    във всичко друго, но не и в салатата мамка му!
    точно!

майка ми като почне да слага магданоз няма оправия
    почти всеки път отказвам да ям салата
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Охо, такааа:
    Понеже сме във форума, да започнем оттук. Бризеида, Пор и Канис ме смятат за превзета, защото... ами, те да си кажат. "не прекаляваш ли с красивото", "превзета си ми", "всичкото това претендиране, че не искаш да пораснеш"... Грешка, Канис е написал, че съм идиот, не престорена.

мразя заведенията:
    - водата ви е само "Девин", нали?
    - да
    - сокчетата на коя фирма са ви
    - БББ
    - о...
    /тук всички започват да гледат лошо и обикновено ми поръчват алкохол:Д/

разни такива НЕЗНАЧИТЕЛНИ работи, иначе епитетът определено не ми приляга.

//и аз не позволявам кавалерства(с малки изключения, при специфични условия)
    //някои продължават да повдигат вежди, като им откажеш месо

Досега не са ми казвали нищо за превземки.

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Повече от фен Аватара на nellllly
    За превзета не са ми казвали нищо, но че съм била драматизирала.. е това на някои хора им е редовното...
    It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
    http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/

Град
    На стадиона за бягане.
    Отдадеността ми към спорта и стриктното спазване на всички режими ..
    Никой не го разбира .. Била съм психопат .. На мен не ми пука особено и си продължавам както си знам))
    Running is my drug and I am overdosed ..

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Ами казвали са ми,че гласът ми е бил мн лигав НЕ е така.Като съм казвала Здравей Аз мразя лиглиии
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Sham, на мен ми изглеждаш превзета, свръх емоционална и псевдо арт, защото в почти всяка тема се изразяваш доста крайно с разни недомлъвки, които само явно ти и хора от вашето си общество разбирате. Всичко това е много хубаво, но ми се вижда твърде пресилено на моменти.
    Казах си.

Иначе и аз винаги отказвам якета и подобни от младежи, неудобно ми е да ги занимавам с моята си глупост... изобщо не ги смятам длъжни да ми услужват. Това не знам дали е превземка, защото аз не го виждам като такaва, а като акт на справедливост един вид.

Също имам проблем и с начинът ми на хранене. Доста особи смятат, че е защото искам да се правя на интересна... това също води до някои проблми, когато се съберем повече хора, и останалите трябва да се съобразяват с мен малко или много.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Това е, защото си горда или е стремеж към независимост от мъжа, и не искаш да ставаш длъжна на някой, ако ти направи услуга или кавалерство. Повечето мъже си мислят, че като почерпят някое момиче, си купуват билет заедно за леглото.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Аз пък мразя лук в салатата
    Еййй все ми го пробутват , и после излизам капризна че не ми харесва!

И също естетическите ми предпочитания откъм определен цвят , стил , форма и т.н. и те били превземки Ами не ми харесва стена на спалня , боядисана в крещящо ярко кървавочервено , мамка му!

Град
    У нас Си (=
    Оо, това за гласа и на мен ми го повтарят. Бил много лигав, много съм се глезила, а аз по друг начин не мога да говоря...

Освен това и аз също се сърдя много бързо и се обиждам и от най-дребното нещо. Освен това ми става гадно като нещо не стане по моята и се цупя мъничко, но то е несъзнателно, не че целя, просто от настроението ми.

Мраааааааазя да чакам и някой да закъснява.

Град
    Okinawa
    И при мен това за гласа го има. Той е един такъв.. малко писклив и детски и много се дразня като говоря, някой да ми каже ' Абе, айде говори нормално' Побърквам се понякога.
    In the grace
    Of this love
    We rise in pain
    And death is not far away
    And soon we'll sleep
    And never wake up again

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си